BŁAGAM, POMÓŻCIE!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 08, 2007 17:42

Dziękuję bardzo za pomoc i za dobre rady.

Pytałam już jednej weterynarki o sterylizację, ale nie robiło jej różnicy, czy kot jest dachowy czy domowy. Będę jeszcze próbować gdzie indziej. Wiem, że Mietkę trzeba wysterylizować. Tę dziką Kotkę też byłoby dobrze, ale z nią może być nie lada problem.

Motyw z kontenerkiem się nie udaje. Te Maluchy są zbyt skołowane i, jak zobaczą człowieka, to do końca dnia nie wychodzą z tej szczeliny. W dodatku, ich mama zmienia się w drapieżne pumisko, kiedy tylko widzi, że ja bym coś od nich chciała. Przemycam im więc w jedzonku antybiotyk Ronaxan.

Sin - Kociaki mają około dwóch miesięcy. Daję im jedną tabletkę na całą trójkę, raz dziennie - tak zaleciła weterynarz. Gantamycynę w kroplach mam i, jeśli tylko uda mi się je złapać, to zakroplę im nią oczka.

Jeśli chodzi o domki... Mam całkiem dobre wieści! Właśnie jednego Kocurka zawiozłam bardzo sympatycznej studentce Kulturoznawstwa. Jest wegetarianką, więc Małego nie pożre :wink: Nazwała Go Napoleon :) Będę z nimi w kontakcie.
A jutro jadę z drugim Maluchem do Chorzowa - jakaś miła pani chce kotka dla swojego syna.

Także, na wydaniu została czwórka.
"Nie ma drogi prowadzącej do Pokoju - Pokój jest drogą."

Madziara :)

Od: Pon maja 21, 2007 11:48

Post » Pon lip 09, 2007 7:26

Wspaniale :D
To trzymam za pozostałe... :ok:

Może w tytule wątku napisz, że potrzebna Ci klatka łapka...nie wiele ale kilka osób na forum takie posiada i napewno chętnie pożyczy na złapanie kotek. Albo nowe wątek na kotach - koniecznie z nazwą miasta.
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw wrz 06, 2007 17:32

Chciałam tylko nieskromnie się pochwalić, że... Akcja zakończyła się powodzeniem!

Każde wyadoptowane Maleństwo zostało okraszone przeze mnie morzem łez - ale takich pozytywnych, z nadzieją na piękne jutro dla Kociaczków.

Jeśli zajrzy tu ktoś z nowych Rodziców... Dziękuję Wam, Kochani. Dajecie świadectwo temu, że zawsze warto próbować.

Post » Czw wrz 06, 2007 17:33

Oczywiście, dziękuję również tym wszystkim, którzy udzieli mi cennych rad i trzymali kciuki za Sześcioro Wspaniałych :)

Post » Pt wrz 07, 2007 8:28

:D :D :D :D :D :D :D :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

[poprzednia]