Błagam może cos poradzicie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2007 22:14 Błagam może cos poradzicie

na jednych z działek w Warszawie jest p.Maria. Pewnie jak wszędzie znajdzie sie taka osoba która zajmuje sie bidami. Od lat sama łapie kotki placi za weta i sterylizuje gdy pojawia sie maluchy to szuka im domu. I tak ciagle. Wiadomo lato to ktos z dzialkowcow także dokarmia koty ale zima to pozostaje p.Maria. dwa lata temu gdy zjawily sie dwa koty to codziennie Maria z tobolkami po kolana w sniegu jeżdzila i karmiła. Bo nie przetrwaja zimy. dzieki tej osobie na działkach nie latal tuzin kotów. na wiosne pojawila sie nowa kotka. jak nie trudno sie domysleć w ciąży niestety dzikus i nie dawala do siebie podejśc. przychodziła w kratke az pewnego dnia znikneła. tak jak zniknela tak sie i pojawila juz z latającymi trzema kociakami. Przyprowadzala kociaki na miche i odchodzila. niestety kociaki dzikusy. nie daja sie poglaskać a i patrzą z pewniej odleglosci. dwa chlopczyki i jedna dziewczynka. jeden z kotow ma cos na oczku i to okropnie wyglada .Wielka ropiejaca narośl.p.Maria probowala go zlapać w domku ale beż szans. ten kot musi bardzo cierpiec a my nie wiemy jak mu pomóc. Aby tego bylo mało kocica zanowu jest w ciązy. penie juz nie długo i córunia bedzie w ciazy. prosze może ktos sie skontaktuje z p. Marią i pomoże . prosze o rady.myslalam o klatce łapance ale gdzie taka pożyczyć czy ewentualnie byla by mozliwośc gdzieś bezplatnie zrobic sterylkę czy lezenie. Ciotki same wiecie jak ciezko emerytce ona sama ma trzy koty.

ja z dogo o tym samych nicku ewentualnie moj e-mail arturprodex@o2.pl

ciotki prosze o pomoc a ze swojej strony moge zaoferować tylko co prawda na kilka dni doslownie na kilka ( wyjasnie zainteresowanym na prw) dt

arturprodex

Od: Czw lip 20, 2006 21:18

Post » Wto sie 14, 2007 22:16

oj przepraszam :oops: pomylilam sie z nicem. na dogo to kasiaprodex

arturprodex

Post » Śro sie 15, 2007 0:53

:cry: :cry: :cry:

arturprodex

Post » Śro sie 15, 2007 0:57

Fundacja CANIS tel. 022 833 81 30, 0693 349 978 - bezpłatne kastracje
talony mają (miały?) także urzędy gminy
ewentualnie mogę pomóc przez koleżankę

klatkę łapkę można wypożyczyć w każdym urzędzie gminy, TOZie, CANISie i pewnie o czymś zapomniałam :wink:

jeśli kotka jest w ciąży, to chyba nie muszę przypominać, że trzeba działać SZYBKO :!:

tylko ja się nie skontaktuję i nie wezmę sprawy w swoje ręce, bom niezmotoryzowana i pracuję po 9 albo i więcej godzin dziennie dość daleko od domu :oops:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 18, 2007 0:28

wiem że dzialać trzeba szybko.

arturprodex

Post » Sob sie 18, 2007 0:30

w poniedziałek zadzwonie do UG
a na pomoc przez kolezanke tez jestem chetna. jakis kontakcik tel. potrzebny

arturprodex

Post » Sob sie 18, 2007 0:33

do canisu to dzoni i dzwonie i nikt nie odbiera od dłuższego czasu

do toz- bede sie dobijac w poniedziałek.

chetna jestem na wszelka pomoc.

dzieki

arturprodex

Post » Sob sie 18, 2007 20:36

arturprodex pisze:do canisu to dzoni i dzwonie i nikt nie odbiera od dłuższego czasu

do toz- bede sie dobijac w poniedziałek.

chetna jestem na wszelka pomoc.

dzieki

zapytam jutro koleżankę, czy byłaby możliwość- ostatnio szefowa fundacji, na którą są zabiegi, robi nam trudności :(

z talonami z canisu nie ma problemu, kiedyś chyba trzeba było próbować wieczorem dzwonić

nieustająco życzę powodzenia :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09