Bezdomne koty, potrzebna pomoc! - Gdańsk Orunia Górna

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 12, 2007 20:32 Bezdomne koty, potrzebna pomoc! - Gdańsk Orunia Górna

Witam.
Mam(y) pewien problem z kotkami, dlatego uznałam, że najlepszy pomysł to zwrócić się do Was - miłośników kotów :)

Sprawa ma się tak, że na Oruni Górnej przy blokach niedaleko Zespołu Szkół mieszkają sobie bezdomne koty. Na początku to nie był problem, bo było ich stosunkowo mało, ale jeden z mieszkańców zaczął regularnie wykładać dla nich jedzenie, więc zostały w tej okolicy. Mimo skarg na tego obywatela, nadal wykłada jedzenie. A kotów jest coraz więcej. Ostatnio widziałam przynajmniej 2 kotki z młodymi i kolejną w ciąży.
Kolejną sprawą jest to, że nie są zdrowe. Niejednokrotnie widziałam, że z nosa leci im katar, albo mają wydrapane futro i takie napuchnięte łyse placki. Oprócz tego kotki bronią swych młodych i czasem aż strach przejść obok, a przecież ludzie mają inne zwierzaki, które po zbliżeniu się mogą zostać uszkodzone :(

Nie do końca wiem co robić, bo nigdy nie zajmowałam się takimi sprawami. Dlatego proszę o pomoc, czyli np. wykastrowanie tych kotów albo znalezienie dla nich nowych, ciepłych domów zanim zupełnie zdziczeją :(

Jeśli coś źle zabrzmiało to przepraszam, ale ta sprawa przybiera zły obrót :(

Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc :)

Monyka

Od: Nie sie 12, 2007 20:14

Post » Nie sie 12, 2007 21:32 ::MIAU::

Ja mam 11 lat i nigdy nie zajmowałam się takimi sprawami - bo w jaki sposób :?: Ale życzę powodzenia. I drobna wskazówka: może by tak to zamieścić na Koty?

Powodzenia :wink:
e-mail: kmaciejko_8@vp.pl
gg: 7881703
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Pon sie 13, 2007 7:53

Mogę spróbować pomóc przy ewentualnej akcji łapania kotów albo porobić zdjęcia tym kotkom (chociaż one w ciągu dnia siedzą w piwnicach, wychodzą po zmroku). Trzy kociaczki są fajne białorude. Po czarnej kotce może będzie jakiś czarny :)

Monyka

Od: Nie sie 12, 2007 20:14