Sabina – Kocia Księżniczka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2007 10:31 Sabina – Kocia Księżniczka

Sabinka to kotka z klasą. Ma jakiś 3-4 lata, została znaleziona przeze mnie na działkach , najprawdopodobniej przez kogoś wyrzucona. Jest tak krucha i delikatna, że po sterylce żal było mi ją powrotem tam wypuścić jak dzikie koty, tym bardziej, że zbliżała się zima. Jej biało szare futro jest jak pachwork – posklejane z kawałków o różnej długości i strukturze włosa. A Pysio ma tak słodkie i cudne, że tylko do całowania. Pamiętam z dzieciństwa takie pocztówki – dziewczynka o blond włosach z kotem o bardzo regularnym pysiu i właśnie biało szarym i niebieskich oczach. Sabince tylko tych niebieskich oczu brakuje – ma zielone. Ma cylindryczną budowę jak wszystkie koty na krótkich łapkach, co czyni ja troche okrąglutką szczególnie po wysterylizowaniu, ale nie jest gruba, wręcz przeciwnie – waży mnie (3,4) od mojej szalonej Melaśki (3,8), która wygląda jak wyścigówa. Jest bardzo spokojna i dystyngowana, prawdziwa Księżniczka wśród pozostałej mojej bandy. Bardzo lubi się pieścić i uwielbia leżenie na kolanach oraz drapanie za uszkami i pod bródką. A jak się przytula to dosłownie przykleja się do mnie jak leniwiec do drzewa – całym ciałem.
Byłaby idealnym kotem do domu, gdzie będzie jedynym kotem. Wprawdzie zżyła się już z moimi i wspólnie się bawią i nie ma żadnych scysji i awantur, ale Sabinka potrzebuje dla siebie dużo wyłączności. Pokochałam ją, tak jak zresztą wszystko, co do domu mojego przychodzi, ale nie mogę pozwolić sobie na trzymanie tylu kotów (9) aktualnie i na dodatek 2 psów w małym mieszkaniu. Dotychczas jej nie wystawiałam na żadnej aukcji, ale chyba i jej wyjdzie na dobre nowy, serdeczny domek i Pan lub Pani na wyłączność.
Koty też umieją kochać, choć chadzają własnymi drogami

dorola

Od: Pon mar 14, 2005 8:26

Post » Pon mar 26, 2007 16:48

No właśnie Sabinka przyszła pokukać co u niej słychac, połażyłq mi sie na kolanach i zgląda w ten monitor, a łapą daje znak zeby ją głasiać.

dorola

Post » Wto kwi 03, 2007 16:55

Sabinka ma ogłoszenia :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro kwi 04, 2007 14:24

Subcio! Może doczeka się swojej Pani lub Pana na wyłączność< który będzie głasiał i miział Księżniczkę Sabinkę kiedy tylko zpragnie. Czekamy ufnie i cierpliwie.

dorola

Post » Śro kwi 11, 2007 16:00

no niestety, były dwa domki i oba spaliły na panewce! to już trzeci raz ktoś niemądry rezygnuje ze ślicznej i mądrej Sabinki! Niepodoba się bo jest za okrąglą! Ale kotki po sterylce, zwłaśzcza jak mają dobre warunki to tyją, a Sabunia ma na dodatek niskie podwozie.

dorola

Post » Śro kwi 11, 2007 18:26

a Sabince to i po dwa pęki baloników żeby ją ktoś pokochałł :balony: :balony: :balony: :balony:

dorola

Post » Śro kwi 11, 2007 19:10

Rozmawiałam z Sabinką poważnie i w cztery oczy. Ale jak powiedziałam że po to by znaleźć domek, musi schudnąć, to tylko mi się roześmiała prosto w oczy. :ryk: :ryk: :ryk:

dorola

Post » Czw kwi 12, 2007 8:07

Rozważałyśmy przed chwilą domek z innymi kotami, ale Sabinka mówi: takie to ja mam u ciebie! Ja chcę domku gdzie nie będę musiała walczyć o kolana Pani lub Pana.

dorola

Post » Czw kwi 12, 2007 8:35

wiesz, masz ogromne wymagania co do potencjalnego domku...
może to dobrze... :roll:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw kwi 12, 2007 9:52

Może nie tyle wymagania, co chcemy ofiarować dużo miłości potrzebującemu człowiekowi. Życzymy wszyskim kotom jak najdłuższego, szczęśliwego życia, a wszystkim właścicielom jak najrzadszego smutku po stracie miauczącego Przyjaciela,ale takie rzeczy się zdarzają. I to właśnie MY jesteśmy lekarstwem na ludzkie osamotnienie. Cicha i bardzo przytulasta Sabinka i Michaś i cała reszta nad którą trzeba troche popracowac.

dorola

Post » Pt kwi 13, 2007 16:02

no może się wybierzemy nad morze..... daleko trochę ... ale do odważnych świat należy!

dorola

Post » Pt kwi 27, 2007 16:10

Wyprałam dzisiaj Sabinę i wbrew temu co sądzili Państwo ją oglądający nie jest wcale gruba. Pewnie, że ma troche obwisły brzusio po sterylce, ale ogólnie to na mokro jest tylko trochę większa od chomika. I dziwię się , że tak ludzie pragną puszystych małych kulek, a jak kotesia jest puszysta jak wyrzeźbiona a raczej wytoczona na frezarce to im sie nie podoba bo gruba.

dorola