Szukamy kotki.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 14, 2007 2:20

Więc tak od początku.. :wink:
Kotka w tym wieku może być sterylizowana już śmiało, bo mogła mieć ruję i nikt jej nie zauważyl.
Pierwsza ruja niekiedy jest dla kogoś, kto nie miał kota niezauważalna. :wink:
A nawet gdyby, to wysterylizowanie kotki przed rują nie wplywa na jej rozwój..
Poczytaj http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html
Sterylka u kotki w tym wieku spokojnie może się odbyć zaraz..
Gwiazdeczka jest śliczna i pasowałaby kolorystycznie do Twojej kotki cudnie... :wink:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob kwi 14, 2007 15:25

anna 57
mysle ze jezeli kotka mialaby ruje zauwazylabym to. Jak juz zreszta pisalam nie pracuje i caly dzien mam kotke na oku wiec zachowanie charakterystyczne dla takiego stanu (chyba nie musze tu wymieniac co i jak) nie uszloby mojej uwadze.
Obrazek

Cheri Lady

Od: Czw kwi 12, 2007 15:50

Post » Sob kwi 14, 2007 20:40

Cheri Lady pisze:Zaszczepiona tak, sterylka w te wakacje. Wtedy tez pobierzemy tabletki na odrobaczenie. Bralismy ja w zeszle wakacje wiec bedzie miala rok. Podobno ponizej 8 miesiaca nie ma sensu robic zabieg bo "organy" nie sa wyksztalcone.Prawda to.??

Nieprawda, można kastrować już 4-miesięczną kotkę. Nie trzeba także czekać do pierwszej rujki, więc jeśli chcesz uniknąć wrzasków- zdecyduj się na wcześniejszy zabieg :) Powodzenia :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 15, 2007 11:58

Cheri, Gwiazdka to bardzo kochana kicia. dzisiaj jak ją widziałam spała najspokojniej na świecie na parapecie w słoneczku :)
ona się doskonale dogadała z dwiema kociami Moniki, i jest już zdrowa, zresztą - żadna z kotek Moniki nic od niej nie złapała. jeśli chcesz to zajrzyj do Gwiazdkowego wątku i zobacz zdjęcia kotek Moniki. a one też należą do spokojnych :)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Nie kwi 15, 2007 12:03

Cheri, mam sobowtóra Twojej kici. Z taką sama plameczką na nosie.
Tyle, ze moja to maleństwo 7 tygdoniowe. Byłaby do adopcji za 2 tyg. teraz jest z matką ale jest już wpełni samodzielna i kuwetkowa.
Zabrane z budki dla bezdomniaków gdzie bachory wydłubywały je i nosiły po osiedlu.

Po poludniu wrzucę fotki.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie kwi 15, 2007 12:53

Dziekuje za pomoc w poszukiwaniach kici. Mamy juz nowa czlonkinie rodziny. Niedlugo sie pochwalimy. Podajcie dokladnie namiary na weterynarza na Ochocie, slyszalam ze jest pani Agnieszka (?) ktora ponoc lubi koty. Wzielabym dziewczyny hurtem :)
I chyba umowie sie zaraz na sterylke.
Dzieki raz jeszcze!
Obrazek

Cheri Lady

Post » Pon kwi 16, 2007 9:19

Jednak kici nie bedzie. Myslalam ze jest zarezerwowana dla mnie ale w miedzyczasie znalazly sie dwa domki i to obydwa na 100%. Szkoda bo cieszylismy sie na przyjecie malej w domku.
Na razie chyba wstrzymam akcje przygarniania kota. Znowu ktos mi sprzatnal malucha sprzed nosa.
Moze tak mialo byc.

ale jakis niesmak pozostal
Obrazek

Cheri Lady

Post » Pon kwi 16, 2007 9:31

Cheri, mam dla Ciebie kandydatkę, której chyba nikt nie sprzątnie Ci sprzed nosa - bo od września szukam dla niej domu. :wink:
Niestety, nie jest ruda. Ale dla równowagi charakterologicznej z Twoja kicią - to żywioł. :lol:
Oddam już po sterylce, czyli za ok. dwa tygodnie. Mała jest zaszczepiona.
W moim podpisie jest link do jej wątku - to Lafuma.

Nie rezygnuj z przygarnięcia drogiego kociaka - to naprawdę najlepsze wyjście dla kotów - być przynajmniej w parze. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon kwi 16, 2007 9:39

Dzieki ale jakos na razie mi smutno... tak sie cieszylismy i nic :(
Piszesz ze ta Twoja kicia jest charakterna, nie wiem jak to by sie sprawdziloby przy dwojce dzieci i mojej kotce. Ona jest spokojna i nie chcialabym zeby nowa rozstawiala ja po katach. Dlatego chcialam mlodsza od naszej.
Chyba za bardzo mi zalezalo. Tak sie czasem zdarza, ze jak sie czegos bardzo chce, to nic nie wychodzi.
A teraz ide z dzieciakami na plac zabaw i przestaje o tym myslec.
Obrazek

Cheri Lady

Post » Pon kwi 16, 2007 9:48

To ja może jeszcze raz niesmiało podrzucę pod rozwagę dwie dziewuszki z tego wątku:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57042&start=60

Maluchy będą do wzięcia od razu po weekendzie majowym. Transport też nie stanowi problemu, Borys i Saszka będa do mnie jechać, więc miejsce dla dodatkowego pasażera na pewno się znajdzie :D

dokamili

Od: Pt sty 07, 2005 16:48

Post » Pon kwi 16, 2007 9:56

Cheri, wiem jak to jest, gdy umyka Ci coś na co sie już mocno nastawiłaś. Rozumiem Twoja rezerwę.
Lafuma nie jest charakterna w złym sensie, jest po prostu rozbrykana. Do kotów jest przyzwyczajona - ma w domu Stado, czyli jeszcze ósemkę towarzystwa. :wink:

Idź z dziećmi `do piachu` [tak mówił mój syn na wyjścia do piaskownicy :roll: :lol: ], nie myśl o tym teraz. Zastanów się jutro. :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia]