Przygarne/kupie kotke badz kotka. KRAKOW

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2007 9:38

chcialam o cos zapytac bo konkretnej odpowiedzi sie na forum doszukac nie moge... co znaczy domek tymczasowy? ze (hipotetycznie) przetrzymuje kotka az ktos zechce go adoptowac ? a co jesli przywiaze sie do niego mocno i bede chciala by u mnie pozostal? czy wtedy ktos moze mi go odebrac sila?

frozia

Od: Pon kwi 02, 2007 18:43

Post » Śro kwi 04, 2007 9:53

frozia pisze:chcialam o cos zapytac bo konkretnej odpowiedzi sie na forum doszukac nie moge... co znaczy domek tymczasowy? ze (hipotetycznie) przetrzymuje kotka az ktos zechce go adoptowac ? a co jesli przywiaze sie do niego mocno i bede chciala by u mnie pozostal? czy wtedy ktos moze mi go odebrac sila?

Froziu domki tymczasowe jeśli zakochają sie w swoich podopiecznych po prostu stają sie domkami stałymi :)
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Śro kwi 04, 2007 10:27

rozumiem, jednak widzialam post ze pewien wlasciciel kotka mial chwilowe problemy materialne i szukal domu tymczasowego aby nie miec przymusu oddania pupila do schroniska... a co jesli w takim wlasnie wypadku chcialabym aby kot zostal u mnie na zawsze?

p.s. slyszeliscie moze o jakis kotkach ktore sa mieszancami dachowych z syberyjczykami do przygarniecia? :)

frozia

Post » Śro kwi 04, 2007 12:54

czesto sie zdarzaja koty poldlogowlose do adopcji

chociazby w tym watku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57127&start=0
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro kwi 04, 2007 13:02

wlasnie takiego poldlugowlosego poszuje :)

niestety nie otwieraja mi sie zdjecia w tamtym watku:(

frozia

Post » Śro kwi 04, 2007 13:12

napisz pw do dziewczyny, ktora watek zalozyla
moze przysle Ci fotki na maila? i cos wiecej o kotach napisze
szukala im domkow

**
a ta kicia?
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58482
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Pt kwi 06, 2007 10:03

enigma pisze:napisz pw do dziewczyny, ktora watek zalozyla
szukala im domkow

**
a ta kicia?

raz kolezanka zostawila u mnie swojego kota gdy zmieniala u siebie parkiet - kot zachowywal sie w stosunku do mojego bardzo agresywnie, a gdy Chester podszedl niewinnie w ramach obwachania - zadrapal mu oko :?
Dlatego szukam tez mlodego - do MAX 1 roku zycia kotka (najlepiej kotki)

frozia

Post » Pt kwi 06, 2007 11:41

frozia pisze:
szukala im domkow

**
a ta kicia?

raz kolezanka zostawila u mnie swojego kota gdy zmieniala u siebie parkiet - kot zachowywal sie w stosunku do mojego bardzo agresywnie, a gdy Chester podszedl niewinnie w ramach obwachania - zadrapal mu oko :?

koty potrzebuja czasu, żeby się poznac, prawdopodobnie każdy kot, czy młody czy stary, najpierw troche futra sobie z Chesterem powyrywa, bo muszą sobie po kociemu ułożyć, czyje mam być na wierzchu- bardzo rzadko zdarzają się bezstresowe dokocenia :)

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pt kwi 06, 2007 12:15

Ivette pisze:
frozia pisze:
szukala im domkow

**
a ta kicia?

koty potrzebuja czasu, żeby się poznac, prawdopodobnie każdy kot, czy młody czy stary, najpierw troche futra sobie z Chesterem powyrywa, bo muszą sobie po kociemu ułożyć, czyje mam być na wierzchu- bardzo rzadko zdarzają się bezstresowe dokocenia :)

kiedys (dokladnie gdy Chester mial 7 miesiecy) odkrylam w rynnie w moim bloku 3 male kociaki.. ktos wsadzil je do rynny i zatkal wylot jakas szmatka (nie musze mowic ze tego dnia zbieralo sie ostro na deszcz) po prostu by sie tam utopily.. ale uslyszalam piski i je wzielam.. z tego co udalo mi sie okreslic to mialy ok. 4 tygodni.. Chester chyba poczul instynkt 'macierzynski' i dbal o nie jak o braci - pozniej rozdalam je rodzinie (bo pochodze z malego miasteczka) :) ale reasumujac.. moj pupil nigdy na nikogo nie zawarczal a wrecz odwrotnie probowal sie zaprzyjaznic (nawet z psami) wiec im mlodszy bedzie kotek tym wg mnie nie bedzie zadnych problemow ;)

frozia

[poprzednia]