"Syjamka" szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 13, 2006 16:15 "Syjamka" szuka domu

Skopiowane z allegro:

Śliczna i bardzo towarzyska kotka syjamska szuka nowego domu.

Kotka wabi się Sepi. Jest to kot syjamski starego typu.

Oznacza to mniej więcej tyle, że ma wszystkie cechy szalonych syjamów, natomiast wygląd ma bardziej zbliżony do kota europejskiego.

Mieszka z nami (w Łodzi) od ponad 2 lat. Niestety już od mniej więcej roku podejrzewałem, a w listopadzie okazało się czarno na białym, że jestem uczulony na naskórek kota (piąta, najwyższa klasa uczulenia).

W związku z tym, po długim rozważaniu, zdecydowałem, że Sepi musi zamieszkać w nowym domu.

Nowy opiekun musi zapewnić kotce odpowiednio dużo uwagi w postaci czułości i towarzystwa w zabawach. Nie jest to łatwe zadanie dlatego proszę dokładnie przemyśleć decyzję tym bardziej, że syjamy to koty długowieczne (dożywają nawet do 25 lat). Idealnym domem dla kotki byłoby mieszkanie z kilkuletnimi (6 lat wzwyż) dziećmi, z którymi kot mógłby dorastać i zżyć się.

Przed podjęciem decyzji zapoznaj się z opisem kotka i dodatkowymi zdjęciami zamieszczonymi na stronie publica.eu.org/kot.

Kotka jest zaszczepiona, wysterylizowana, zdrowa i zadbana.
Jest bardzo dobrze wychowana i posłuszna, czysta, towarzyska i niesamowicie wdzięczna za miłość którą obdarzają ją właściciele.
Jest to kotek nieduży (nieco ponad 4 kg wagi) a przy tym dosyć płochliwy. Przywiązuje się do miejsca i nie wymaga wychodzenia na dwór.

Razem z kotkiem pojedzie cała wyprawka (aczkolwiek nie musi) tj. książeczka zdrowia, wszystkie zabawki, miski na jedzenie, nożyczki do pazurów, transporterek i ulubiony domek z elektrycznym ogrzewaniem.

Uwaga: Aukcja jest jedynie ogłoszeniem. Zostanie zakończona przed czasem gdy tylko znajdzie się nowy opiekun dla kotki.

Kotka jest dla mnie członkiem rodziny w związku z tym zastrzegam sobie wybór osoby do której trafi na podstawie innych kryteriów niż tylko wylicytowanie najwyższej kwoty. Zastrzegam możliwość zupełnego odstąpienia od transakcji.

Odbiór kota wyłącznie osobisty (szczegóły do uzgodnienia)

link:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=148814981

nie pamiętam dobrze, ale ktos chyba szukał "syjama"
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro gru 13, 2006 18:41

Śliczna jest ta kicia, ale przecież ona nie jest syjamem, tylko prawdopodobnie mieszańcem syjama, tak samo jak kicia babci mojego męża :) opis charakterku niemalże identyczny z charakterkiem babcinej kici

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Śro gru 13, 2006 20:56

Jak czytałam opis kici to tak jak bym czytała o swojej Miśce . Wiem napewno że dziadkowie i ojciec mojej koci byli :syjamami: a mama jest kotką europejską . A ulubiona zabawa koci to wyskakiwanie zza rogu i straszenie ale tylko z moim mężem . Teraz koci się ukruciło bo mąż w szpitalu ale już widzę jakie bedzie ganianie jak mąż wróci :lol:

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Czw gru 14, 2006 9:56

Ja chciałam dodać od siebie, że podejrzewam, iż faktycznym powodem oddania kotki jest pojawienie się dziecka w domu. Można spojrzeć na komentarze wystawiającego aukcję. Widać, że kupowana jest wyprawka dla dziecka.
To b. przykre, tym bardziej, że widać jak właściciel kotki jest z nią związany i jak ładnie umie opisać jej zwyczaje, charkter itd.
Ina - kotka egzotyczna
Obrazek

Jessie

Od: Pt maja 19, 2006 8:55

Post » Czw gru 14, 2006 19:06

no ale tego nie możemy być pewni- jak dla mnie osoba przekonująco pisze o alergii, gdyby była to zmyła, to napisałaby "mam alergię" i koniec.
Kotka przecudna, tabby point :1luvu:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05