Widziałam ją kilka razy jak przemyka między samochodami na parkingu. Była strasznie chuda więc przyniosłam jej jedzonko. Zjadła wszystko do ostatniego kawałeczka. Ocierała się o nogi, kładła łapki na kolanach, dała się miziać nawet po brzuszku

-Spotkanie II-
Mila - bo tak ją nazwałam już na 2 dzień jak tylko wróciłam z pracy kręciła się koło klatki. Znowu załapała się na jedzonko i były mizianki i zabawa w gonienie listków

-Spotkanie III-
Tutaj nastąpiła chyba kilkudniowa przerwa, bo Mila się gdzieś zawieruszyła. Wróciła 30 października. Chuda jak patyk. Już nie czekała aż przyniosę jej jedzonko. Poleciała za mną do klatki i wpadła do mieszkania jak burza. I nie pytając Puchatka (nasz kot) od razu przyssała się do miski. Najadła się. Napiła i zapadła w kilkugodzinny sen.
Obudziła się rano coś koło 7:30 i poprosiła stojąc pod drzwiami aby ją wypuścić

-Spotkanie IV-
31 października po powrocie z pracy Mila czekała już pod schodami. Ucieszyła się na nasz widok i w te pędy pognała pod drzwi mieszkania.
Znów jadła ile wlezie, piła, myła się i poszła spać. Obudziła się po 2 h i niby niczego sobie poszła załatwić swoje kocie sprawy do kuwety Puchatka. Puchatek był wielce niezadowolony, że ktoś mu buszuje w kuwetce. Minęło kilka godzin. Mila znów spała. Zaczął padać śnieg.
Rano 1.11 było wszędzie biało, ale też i potwornie zimno.
Mila nawet nie garnęła się do drzwi. Czasem tylko poszła popatrzeć przez okno.
-Spotkanie V-
Skoro została już na noc to trzeba było pójść sprawdzić czy z nią wszystko OK. Pani Wet stwierdziła, że Mila jest zdrowa, odrobaczyła chudzinkę, wyczyściła uszka. Powiedziała także, że mimo iż Mila waży tylko 3,2 kg to jest już dorosłą około 2 letnią kotką. Tu było nasze największe zdziwienie bo wydawało się nam (w porównaniu do 5 kg Puchatka), że jest około 7 miesięczną kotką. Od 2.11 Mila jest u nas i szukamy dla Niej dobrego domku

Domku znajdź się, Proszę

-Mila CV-
stan zdrowia: dobry
ubarwienie: jak ocelot
znaki szczególne:
- uwielbia mizianki
- prawdziwa mruczawka
- uwielbia spać na kolankach

- kuwetkowa
- domek nie musi być wychodzący
waga: 3,2 kg
aktualny adres: Chorzów (woj. śląskie)