Migotka zaraz wyjdzie ze szpitala, potrzebuje domu!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2006 11:06 Migotka zaraz wyjdzie ze szpitala, potrzebuje domu!!!!

Dobre duszki!
Jest problem z pewną kicią. Nazwałam ją Migotka, bo ma śliczne błyski w oczkach. Ogłoszenie o niej wysłałam na forum o adopcajch. Kicia jest w tej chwili w klinice wet. bo wymaga intensywnej pomocy. Znalazłam ją w sobotę na działce u moich rodziców. Siedziała na stercie liści, apatyczna, zaniedbana, głodna i wyraźnie bardzo chora. Kotka jest odwodniona, nie pracowały jej nerki ani wątroba. Lekarz powiedział, że kolejnego tygodnia w tym stanie by nie przeżyła. Pewnie ktoś ją otruł... Ale walczy o życie i z godziny na godzinę jest lepiej. Być może w czwartek 02.11.06 będzie mogła już opuścić szpital. Niestety nie ma dokąd pójść!!! Ja mam małe mieszkanko, dwa koty i małe dziecko. Rodzice nie godzą się na kolejnego kota. Kicia po szpitalu nie powinna spędzić zimy na dworze, a nie mam nikogo, kto mógłby się nią zająć. Jest malutka (2 kg!!!), zabiedzona, calusia czarna i ma prześliczne zielone oczka! Bardzo ufna i spokojna. I jest wysterylizowana.
Pomożcie znaleść Migotce dom... Niestety nie miałam okazji zrobić jej zdjęcia... Poradźcie mi proszę: po odebraniu z kliniki musze ją gdzieś umieścić... Moje mieszkanie odpada, pytam znajomych, ale na razie nie znalazłam jej dachu nad głową... choćby tymczasowego, na czas leczenia...
Z góry dziękuję za pomoc
Jolkac

jolkac

Od: Pt sty 28, 2005 11:06

Post » Wto paź 31, 2006 15:38

No,Poznaniaczki i Poznaniacy otwórzcie swój domek dla tej kici,Ona tego naprawdę mocno potrzebuje...Jolu spróbuj dac tez ogłoszenia do prasy lokalnej.
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Wto paź 31, 2006 16:25

No właśnie trochę się obawiam, że prasa może być mniej skuteczna niż Wasze forum... Do tej pory już kilka razy znalazłam dom dla kociaków własnie dzięki Wam i głęboko wierzę, że i tym razem ktoś Migotce pomoże.... :lol:

jolkac

Post » Śro lis 01, 2006 0:34

Wróciłam chwilę temu z kliniki. Migotce udało się pobrać krew do badań i wyniki nie są chyba najgorsze! Ale... bardzo chora wątroba. Więcej będę wiedziała jutro, po wizycie i rozmowie z jej lekarzem. Wiecie... spędziłam z tą kicią zaledwie kilkanaście godzin i za każdym razem podczas moich wizyt dostawała kroplówki, zastrzyki... A dziś weszła mi na kolana, zaczęła mruczeć i w końcu ... zasnęła.... Bosz!!!! Ta kotka tak bardzo ufa.... Ale ja nie mogę dać jej domu :placz: Nie mieszkam sama, nie mam warunków... Ludziska! Bardzo Was proszę! Dajcie jej szansę na ciepły kąt! Jeśli wypiszą ją z kliniki - będzie musiała dostwać leki - oczywiście leki jej zapewnię!!! Ale będzie musiała też gdzieś mieszkać... A tego zapewnić jej kurcze nie mogę! A cichutko liczę, że klinikę być może opuści już jutro.... HELP!!!!

jolkac

Post » Pt lis 03, 2006 15:02

Hej! Hej!
Migotka nie dostaje już kroplówki! Wczoraj byłam u niej po raz ostatni raz na kroplówce, dziś wyciągną z niej te okropne igły! HURA!!!!
Bardzo Was proszę! Pomóżcie znaleść jej dom... Od dziś siedzi w klinice na zasadzie "hotelu" (dobrzy lekarze zgodzili sie - za niewielką opłatą - aby przez kilka dni Migotka pomieszkała u nich w klinice). Nie ukrywam, że godząc się na takie rozwiązanie wybieram mniejsze zło, ALE ZŁO!!! W końcu taka kochaśna, słodka, przymilna istota nie powinna siedzieć w klatce z płaczącymi, cierpiącymi i chorymi innymi zwierzakami... Ale naprawdę nie mam wyjścia. Jeśli nie znajdę jej wkrótce domu - nie wiem, co się z nią dalej stanie?!?!?! Przecież nie pozwolę jej wrócić tam, gdzie ją znalazłam! Lekarz powiedział, że po chorobie tylko ciepło i dobre odżywianie mogą ją na nóżki postawić... Jeść mogę jej dać do woli, ale ciepłego domu dla niej nie mam.... Błagam Was- pomóżcie Migotce!!!

Kurcze ludziska! Do tej pory nigdy to forum mnie nie zawiodło.... :(

jolkac

Post » Pt lis 03, 2006 15:15

Mogę tylko trzymać kciuki za migotkę.

Hanek

Od: Pon sie 21, 2006 14:52

Post » Pt lis 03, 2006 17:57

Wielkie dzieki i za to :)

jolkac

Post » Nie lis 05, 2006 17:33

:D :D :D
Właśnie odezwali się do mnie sympatyczni ludzie, którzy chętnie zaopiekują się Migotką!!!!!!!!!!!!!!
A jednak! Drogie FORUM - jak zwykle - JESTEŚCIE NIEZAWODNI :1luvu:
Dam znać, jak się sprawa potoczy!

jolkac

Post » Pon lis 06, 2006 11:24 Migotka ma już dom!!!!!!!!!!!!!!!

Forumowicze! Chciałam tylko Wam powiedzieć, że jesteście jak zawsze niezawodni! Wczoraj wieczorem Migotka została odebrana z kliniki i przekazana na ręce wspaniałej Ani, u której na pewno będzie jej dobrze! Ania dała Migotce dom i wspaniałe towarzystwo slicznej Kuleczki (teraz tylko proszę - trzymajcie ze mną kciuki, żeby Migotka Klueczkę zaakceptowała, bo na razie syczy i prycha nia nią... )

P.S. Czy macie jakiś pomysł jak pogodzić ze sobą dwie futrzate kobitki (jedną po streylizacji - agresywną, z drugą - nie po sterylce, ale za to wyjątkowo przyjacielską... )??? Kuleczka fantastycznie przyjęła Migotkę, ale za to Migotka się trochę puszy i stawia i to mnie bardzo martwi....
Jola

jolkac

Post » Pon lis 06, 2006 12:23

Napewno czas. Na wszystko potrzeba troszkę czasu i jestem pewna, że będzie wszystko dobrze

Hanek

Od: Pon sie 21, 2006 14:52

Post » Pon lis 06, 2006 17:43

No też mam taką nadzieję. Byłoby fatalnie, gdyby Migotka w swoim nowym wspaniałym domu zrobiła rewolucję... Ale ona chyba ma naturę spokojną i też mocno wierzę, że za parę dni będą się z Kulką kochać jak papuszki nierozłączki :)
Aniu!!!! Jeszcze raz OGROMNE DZIĘKI za troskę i odzew!

jolkac