Nasi ludzie wyemigrowali - już mamy nowe domy!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sie 29, 2006 9:49 Nasi ludzie wyemigrowali - już mamy nowe domy!

Jak w tytule. Koty sa w tej chwili 3, bo jednemu uda ło sie juz znaleźć dom. Codziennie przychodzi do nich siostra poprzedniej opiekunki, koty sa zadbane, ufne i przyjacielsko nasatwione do ludzi. Muszą znaleźć nowych opiekunów, pani "dochodząca" cierpi na alergie na koty i ma juz w domu 2 psy. Nie moze ich wziąć do siebie.
A oto nasi bohaterowie:
Wandzia

Obrazek

Tak opowiada o sobie i swoich przyjaciołach:
"Nazywam się Wandzia. Jestem siedmioletnią wysterylizowaną syjamską kotką. Moi dotychczasowi opiekunowie wyemigrowali z Polski, a ja zostałam. Mieszkam z dwoma innymi kotami w mieszkaniu, do którego raz dziennie ktoś przychodzi, żeby nas nakarmić, ale nie wiadomo, jak długo jeszcze tu będziemy mogli zostać. Poza tym – bardziej niż kociego – potrzebuję ludzkiego towarzystwa. Tęsknię i czekam, żeby zaopiekował się mną ktoś, kogo mogłabym pokochać i kto pokochałby mnie mądrą miłością. Bo ja nie jestem pluszową – maskotką, tylko kotem z charakterem. Mimo manier prawdziwej damy miewam czasem kaprysy i humorki. Poza tym jestem bardzo dobrze wychowana i czyściutka.
Jak już wspomniałam, mieszkają ze mną jeszcze dwa inne koty – Jaś i Małgosia. Są rodzeństwem. One też szukają nowego opiekuna. Mają po pięć lat i też są wysterylizowane. Małgosia jest śliczną, pręgowaną koteczką, a Jaś to ten czarny przystojniak. Podobnie jak i ja, bardzo tęsknią za ludzkim towarzystwem. Potrafią żyć w grupie, więc mogą być adoptowane razem, ale nie mają nic przeciwko rozstaniu. W końcu już nie są kociętami."
A oto pozostałe koty, 5-letnie rodzeństwo:

Jaś

Obrazek

i Małgosia

Obrazek

O tych kotach opowiedziala mi, i poprosiła o pomoc, moja domowa wetka. Wiem, ze ciężko i że czego jak czego ale kotów jest u nas pod dostatkiem, ale może...
Kontakt przeze mnie, dalej pokieruje do właściwej osoby. W tych dniach ukażą sie tez ogłoszenia internetowe.
Ostatnio edytowano Wto wrz 12, 2006 10:24 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt wrz 08, 2006 11:07 KOTKI

z tego, co mi wiadomo, Wandzia i Malgosia maja juz domek... a co z Jasiem?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto wrz 12, 2006 10:23

Dziś dostałam wiadomość, że wszystkie koty maja już domy i to dobre domy :D
Zaraz pousuwam ogłoszenia.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro wrz 13, 2006 12:41

Uff,
skończyło się dobrze, jak historia bajkowego Jasia i Małgosi :D
dobre imię też czasami pomaga w życiu, chyba patron czuwa :D