7tyg kotek potrzebuje schronienia na 2tygodnie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 01, 2006 21:46 7tyg kotek potrzebuje schronienia na 2tygodnie

w zeszla srode przygarnelismy kotka z ulicy, prawdopodobnie potraconego przez samochod (wet stwierdzil obrazenia wewtn, mial krwotok z nosa i ma krwiak w oku); poza tym jest zdrowy, sam nauczyl sie juz jesc, lubi sie bawic, oczywiscie piescic itd; nie wiem czy byl domowym kotem czy dzikim; osoba ktora zadeklarowala sie przechowac go dla nas na czas naszego urlopu zrezygnowala teraz a nikt wsrod znajomych nie chce go przygarnąc; czukamy wiec kogos kto sie nim zaopiekuje podczas naszego urlopu; poki co dostaje antybiotyk, ale mam nadzieje ze do tego czasu nie bedzie potrzebowal; i krople do oczu;
poki co kot korzysta z kuwety nieregularnie zdarza mu sie zalatwic poza; rozne sposoby wyczytane (zanoszenie co godz do kuwety, ustawienie kuwety w kazdym pokoju, nie dalo rezultatu a trzymanie go w lazience zeby sie przyuczyl jest dla mnie straszne bo potwornie miauczy); a moze jest zazdrosny o czas jaki poswiecam rocznemu synowi? mysl ta stad ze dzis wieczorem spal u mnie na kolanach gdy obudzil sie synek na piers odlozylam kota na kocyk i poszlam nakarmic synka, po powrocie okazalo sie ze nasikal na sofe; a od poludnia nie mial zadnej wpadki;
a moze to cos innego? to moj pierwszy kotek w dodatku wziety tak nagle ze chetnie poczytam kazda wypowiedz
jestem ze slaska czekam na osoby chetne mi pomoc z gory dziekuje za
kazda odpowiedz; jesli bylby ktos zainteresowny przechwaniem go na czas nieobecnosci naszej to podaje date 10-23wrzesnia

jutta79

Od: Pt wrz 01, 2006 21:23

Post » Pt wrz 01, 2006 23:09

Rozmawialysmy przez telefon. Widze,ze narazie nikt nie pisze,ale mam nadzieje,iz niebawem ktos kto sie lepiej zna na kocich sprawach odezwie sie.
Moze sposobem na sikanie na posciel bedzie polozenie folii(tymczasowo)lub nie pozwalanie mu wchodzenia na lozko.Karcenie kota wywola skutek odwrotny!
Jestes dobrym czlowiekiem i mam nadzieje,ze Twoja Kicia bedzie zdrowa,nie bedzie Ci sprawiac problemow i znajdziesz osobe,ktora znajdzie czas,aby sie zajac kotka na czas twojego wyjazdu.

Pozdrawiam

atiwoj

Od: Nie sie 27, 2006 14:54

Post » Pt wrz 01, 2006 23:18

a...napisz koniecznie gdzie miszkasz!

atiwoj

Od: Nie sie 27, 2006 14:54

Post » Sob wrz 02, 2006 8:05

jestem z rudy slaskiej; jesli nikt nie odpowie do go komus innemu przekazemy; ponoc ktos sie zastanawia; niestety przy rocznym dziecku trudno pilnowac kota zeby nie wskakiwal na sofe czy fotel poniewaz trzeba pilnowac dziecko no i moja cierpliwosc jest podwojnie narazona; wazne dla mnie zeby kotek trafil do dobrego domu jesli my nie zdolamy go zatrzymac; i dziekuje za tel i odp:)

jutta79

Od: Pt wrz 01, 2006 21:23