(Wwa)jasne uszy mamy... Balbinka już w nowym domku :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 18, 2006 10:53

Kamsi, skorzystaj z www.imageshack.us

zmniejszy Ci zdjęcia i poda link
drugi link od góry to link do miniaturki

o, tu masz dokładną instrukcję

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36202
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Wto lip 18, 2006 11:02

Jeśli Fumka czuje się samotna zastanówcie się nad wzięciem kolegi/koleżanki :wink:

Z wątku Uszka-Uszatka, którego niedawno wypuściłam z samotni (miał kwarantannę):

Jana pisze:Uszatek dzielnie gania z warczącymi czarnymi potworami, nastroszony ogonek do góry i hop! dalej gonić warczące paskudy! Uszatek jest mega-szczęśliwy. Wreszcie ma towarzystwo do zabaw, a nas ma do głaskania - tzn. głównie mnie, przychodzi, melduje sie na kolanach i głośno miauczy, żeby go miziać. Ale za chwilę znów biega z młodzieżą albo skacze po drapaczku.

Nie rozumiem jak można mieć tylko jednego kota. Jeden kot jest taki samotny...

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=46019&start=60

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 18, 2006 11:17

Ska pisze:Kamsi, skorzystaj z www.imageshack.us

zmniejszy Ci zdjęcia i poda link
drugi link od góry to link do miniaturki

o, tu masz dokładną instrukcję

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=36202

Dziękuję, skorzystam na pewno, ale to będzie dopiero następny etap po tym, jak uda mi się przetransponować zdjęcia z aparatu do komputera, aparat mamy od niedawna i nie dysponujemy właściwym osprzętowaniem jeszcze. Ale zakręcę się jakoś po znajomych, może mi kto przetransponuje :)

kamsi

Od: Pt lip 14, 2006 15:02

Post » Wto lip 18, 2006 11:20

Jana pisze:Jeśli Fumka czuje się samotna zastanówcie się nad wzięciem kolegi/koleżanki :wink:

Z wątku Uszka-Uszatka, którego niedawno wypuściłam z samotni (miał kwarantannę):

Jana pisze:Uszatek dzielnie gania z warczącymi czarnymi potworami, nastroszony ogonek do góry i hop! dalej gonić warczące paskudy! Uszatek jest mega-szczęśliwy. Wreszcie ma towarzystwo do zabaw, a nas ma do głaskania - tzn. głównie mnie, przychodzi, melduje sie na kolanach i głośno miauczy, żeby go miziać. Ale za chwilę znów biega z młodzieżą albo skacze po drapaczku.

Nie rozumiem jak można mieć tylko jednego kota. Jeden kot jest taki samotny...

Zastanawiamy się i zastanowimy się jeszcze, na razie dopiero od wczoraj asymilujemy Fumkę :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=46019&start=60

kamsi

Post » Wto lip 18, 2006 11:32

kamsi, jeśli chcesz, możesz założyć Fumce własny wątek na podforum Koty. Tutaj tylko podamy link. Będziesz np. mogła sama zmieniać tytuł wątku (edytując pierwszy post). No i tak w ogóle: nowy dom -> nowy etap w życiu kota. :)

kamsi pisze:5. postępuje też rozmiauczenie, w nocy mniej więcej co godzinę miauczeniem dawała znać, że czuje się chyba samotna, uspokajała się brana na ręce, ale potem znowu dawała znać, a od 5.30-6 rano, to już cały czas dawała znać :twisted: Myślę jednak, że to szybko opanujemy, bo to w końcu jeszcze nowe miejsce dla niej, ale na razie asymilacja postępuje tak szybko, że nie będzie się już ani trochę stresowała, nawet nocą :)

Gwarancja na Balbinkę/Fumkę nie obejmuje rozmiauczenia. :lol:

Podpisała:
Hana, obudzona dziś o 6-ej przez rozmiauczoną 5-letnią Kitkę
:roll: :wink:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto lip 18, 2006 11:52

Hana pisze:kamsi, jeśli chcesz, możesz założyć Fumce własny wątek na podforum Koty. Tutaj tylko podamy link. Będziesz np. mogła sama zmieniać tytuł wątku (edytując pierwszy post). No i tak w ogóle: nowy dom -> nowy etap w życiu kota. :)

kamsi pisze:5. postępuje też rozmiauczenie, w nocy mniej więcej co godzinę miauczeniem dawała znać, że czuje się chyba samotna, uspokajała się brana na ręce, ale potem znowu dawała znać, a od 5.30-6 rano, to już cały czas dawała znać :twisted: Myślę jednak, że to szybko opanujemy, bo to w końcu jeszcze nowe miejsce dla niej, ale na razie asymilacja postępuje tak szybko, że nie będzie się już ani trochę stresowała, nawet nocą :)

Gwarancja na Balbinkę/Fumkę nie obejmuje rozmiauczenia. :lol:

Podpisała:
Hana, obudzona dziś o 6-ej przez rozmiauczoną 5-letnią Kitkę
:roll: :wink:

:lol: Nie no, nie miałam na myśli, że ma przestać miauczeć :D Miałam raczej na myśli opanowanie tego stresowego miauczenia, które zostanie zastąpione miauczeniem wyrażającym jasne dla mnie komunikaty - że np. jest głodna, albo jej gorąco, albo jej nudno, albo liczne inne informacje - wtedy jest fajnie tak sobie pogadać, nawet w środku nocy, tymczasem zaś jeszcze nie umiem rozpoznawać od razu, co akurat Fumka komunikuje, i dlatego jestem tym nieco zestresowana. Ale wydaje mi się, że znalezienie wspólnego miauczącego języka szybko nam pójdzie 8)

kamsi

Post » Śro lip 19, 2006 15:28

Założyłam Fumce wątek na forum Koty, uwaga, spróbuję teraz wkleić link do niego:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=47130

I zaraz zobaczę, czy działa :D

kamsi

Post » Śro lip 19, 2006 15:31

Ha! Udało się :ryk: Link działa :D !

kamsi

Post » Śro lip 19, 2006 15:51

No to ten wątek zamykam :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt lip 21, 2006 8:27

kamsi pisze:Miałam raczej na myśli opanowanie tego stresowego miauczenia, które zostanie zastąpione miauczeniem wyrażającym jasne dla mnie komunikaty - że np. jest głodna

O naiwna istoto... zapomnij... :lol: Falka mieszka z nami od około 5 lat, jest wyjątkowo rozgadanym kotem a ja nadal nie wiem o co jej chodzi, jak staje pod ścianą i zaczyna gadać ze obrazkiem :twisted: :lol:

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

[poprzednia]