Możemy pomóc Joannie?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 05, 2006 9:03

Beliowen pisze:To napisz niezdawkowo.
Najlepiej konkretne porady.
Może znasz jakieś adresy stron na których zamieszcza się ogłoszenia adopcyjne?
Namiary na lokalne dzienniki?
Jesteś z bliskiej okolicy, Tobie na pewno jakieś możliwości się kojarzą.

Napisałam - post trafił tu ponownie, bo wcześniej na (dawnej) liście koty.pl pojawił się mail od opiekunki Benjego. I tam pisałam.
Tak jestem z okolicy i pewnie coś robię w tym kierunku, ale napiszę o tym, jeśli coś stanie się faktem, a nie tylko ewentualnością, więc na razie więcej konkretów nie mam.

pozdrawiam
Inf

Inf

Od: Śro gru 22, 2004 14:38

Post » Śro lip 05, 2006 9:33

Inf, z jakichś przyczyn założyłaś że ktoś tu zamierza dziewczynę napastować.
Nie wiem dlaczego.
Przypominanie historii uważasz za zdawkowe i krytyczne.
Zupełnie jak gdyby coś złego było w tym że ktoś pamięta historię sprzed roku.

Niestety, nie działa mi wyszukiwarka i nie podlinkuję tamtych wątków - bo były chyba dwa.
Słowa krytyki tam nie było - tylko olbrzymia życzliwość wielu osób które dzieliły się swoimi doświadczeniami w leczeniu alergii, kontaktach z lekarzami, szukaniu domów.
Realna pomoc od wielu osób.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 05, 2006 9:49

Beliowen pisze:Inf, z jakichś przyczyn założyłaś że ktoś tu zamierza dziewczynę napastować.
Nie wiem dlaczego.
Przypominanie historii uważasz za zdawkowe i krytyczne.
Zupełnie jak gdyby coś złego było w tym że ktoś pamięta historię sprzed roku.

(...).

No i właśnie nie wiem, dlaczego zakładasz, że ja Ciebie krytykuję/atakuję. Wg mnie Twój pierwszy post mógł zniechęcać potencjalnych opiekunów, bo był właśnie zdawkowy i niewystarczający (znowu: wg mnie). Nie zakładam Twojej złej woli, po prostu tak go odebrałam, jeśli się mylę i to tylko moja ocena - przepraszam, jeśli nie, to niech mój pierwszy post będzie tym, czym był - zachętą do opiekunki Benjego, by wyjaśniła co się stało.

Nie oceniam nikogo i nigdzie nie napisałam, że ostatnio, kiedy temat był aktualny, dziewczyna nie spotkała się z życzliwością, dobrą wolą itd. Beliowen, nie dokładaj mi, czego nie ma - proszę.

Mój ostatni post był też stricte informacyjny - podjęłam działania, jeśli przyniosą efekt - napiszę. Gdzie znajdujesz tam atak na Ciebie lub innych ludzi dobrej woli?

Jeśli nie masz nic na przeciw proponuję zakończyć tę wymianę zdań, bo obydwu nam chodzi o dobro zwierzaków i tylko dogadać się nie możemy, a robimy niepotrzebne zamieszanie na wątku, który przecież co innego ma na celu.

pozdrawiam
Inf

Inf

Post » Wto lip 11, 2006 15:45

hankajoanka pisze:witam
piszecie ze zamilklam.... tak, owszem...co mam robic?
od roku szukam i nic!!!
zero reakcji,
(...)

Hello,
czy coś się ruszyło? Daj znać.

Niestety moje próby znalezienia opiekuna spaliły na panewce.

A próbowałaś dać ogłoszenie we wrocławskim dodatku do Wyborczej? Wiem, że to mało odkrywcze, ale może warto jeszcze raz spróbować?

Inf

Inf

Post » Śro lip 12, 2006 9:09

witam serdecznie
niestety nic sie nie ruszylo....
z ogloszeniem moze i byloby warto pomyslec ale zupelnie nie wiem jak to zrobic..
juz nie mam sily...

pozdr.
:(
Obrazek Obrazek

hankajoanka

Od: Pt kwi 08, 2005 20:18

Post » Śro lip 12, 2006 9:14

hankajoanka pisze:witam serdecznie
niestety nic sie nie ruszylo....
z ogloszeniem moze i byloby warto pomyslec ale zupelnie nie wiem jak to zrobic..
juz nie mam sily...

pozdr.

Wystarczy zadzwonić do Działu Ogłoszeń lokalnego oddziału Gazety Wyborczej - tam udzielą wszelkich informacji, jak należy zamieścić ogłoszenie.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Śro lip 12, 2006 9:40

hankajoanka pisze:(...) z ogloszeniem moze i byloby warto pomyslec ale zupelnie nie wiem jak to zrobic..
juz nie mam sily...

pozdr.

Tu:

http://tinyurl.com/h42ke

znajdziesz informację o wrocławskich biurach ogłoszeń - sądzę, że Brzeg obejmuje wrocławski dodatek do Wyborczej, a jeśli nie, to na pewno podadzą Ci namiar na właściwe biur.

Inf

Inf

Post » Śro lip 12, 2006 10:39

Hankajoanka, jeśli napiszesz tekst o kocie - co lubi, jaki jest itp. i podeślesz mi zdjęcia na beliowen@gmail.com mogę go ogłosić na Allegro.

Tu masz biuro ogłoszeń Wyborczej w Brzegu:
Brzeg, ul. Mikołaja Reja 10 tel. (0 77) 416 50 63
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 12, 2006 10:55

Beliowen pisze:Hankajoanka, jeśli napiszesz tekst o kocie - co lubi, jaki jest itp. i podeślesz mi zdjęcia na beliowen@gmail.com mogę go ogłosić na Allegro.

Brzeg, ul. Mikołaja Reja 10 tel. (0 77) 416 50 63

Podeślij proszę to samo do mnie, jeśli chcesz, mogę to wrzucić na Kocią Republikę.

I napisz, czy zgadzasz się, by w ogłoszeniu był Twój nr tel.
Inf

Inf

Post » Śro lip 12, 2006 12:02

Brzeg, ul. Mikołaja Reja 10 tel. (0 77) 416 50 63[/quote]

poprostu mi wstyd ale nie wiedzialam ze u mnie w miescie jest biuro ogloszen. no tak skoro sie ma 2 etaty i robi po 15 godzin na dobe to niestety zapomina sie jakie uslugi swiadczy miasto.

zgadzam sie na wszystko na adres tel. itp.

list ktory moglby byc zamieszczony to ten ktory jest napisany przeze mnie a ogloszony przez LIM LIM tu na tej stornce

a zdjecia...
te sa najfajniejsze ale dorobie cos do konca tygodnia

pozdr.
Obrazek Obrazek

hankajoanka

Od: Pt kwi 08, 2005 20:18

Post » Śro lip 12, 2006 12:28

hankajoanka pisze:zgadzam sie na wszystko na adres tel. itp.

list ktory moglby byc zamieszczony to ten ktory jest napisany przeze mnie a ogloszony przez LIM LIM tu na tej stornce

OK, na Kociej Republice wisi coś takiego:

http://zakoceni.pl/index.php?showtopic=450

- nieco to wszysko skróciłam, ale jest link do Twojego posta tutaj.

Teraz trzeba temu topicowi trochę pomóc.

Inf

Inf

[poprzednia]