Kotka perska do oddania!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2006 19:49

neronka, pisz proszę co u Twoich kiciów.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob lut 18, 2006 10:27

Co nowego u kiciów?

aamms

Post » Sob lut 18, 2006 11:30

neronka pisze:Dzięki za ciepłe słowa.
To co radzisz jej nie oddawać?

Jest szansa na zgodę, mimo tego że jest gorzej niż na początku?

Drugi kot trafił do mnie w listopadzie 2005r. - kotka 5 m-cy. W domu mieszkała rezydentka w wieku ok. 8 lat. Cały czas było prychanie, warczenie, obchodzenie z daleka ze strony starszej kotki. Dopiero w lutym starsza (Pusia) zaakceptowała nową. Zaczęła ją lizać, spać z nią , spokojnie siedzieć w jej poblizu. Tak więc myslę, ze powinnaś dać im jeszcze czasu i to wcale nie mało jak widać -nawet kilka miesięcy :)

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Sob lut 18, 2006 17:30

Witajcie
Pojawil się kolejny problem:
- nowa załatwia się (kupy) za kanapą w dużym pokoju. NAjpierw myślałąm że przypadek, wymyłam, wypsikałam, umyłam Ace, ale nastąpiła powtórka.

Dodatkowo dopiero teraz zauważyłam że siusiała na tej kanapie........
Nikt tam nie siadał, mieszkanie duże i dziś przy sprzątaniu poczułam smrodek....

A robiła do kuwety wcześniej.
Czy to może byc jakieś znaczenie terenu?

Nasza prawie mieszka na dworzu. Przychodzi na jedzenie i na noc. Czy możliwe że nowa ją wygryzła?

neronka

Od: Pt lut 17, 2006 15:07

Post » Sob lut 18, 2006 17:32

Z lepszych wiadomości:
nowa przyszła do nas do łóżka w nocy, korzystając z okazji że nasza śpi w pokoju córki.

Zasnęła między nami, mrucząc.

neronka

Od: Pt lut 17, 2006 15:07

Post » Sob lut 18, 2006 17:44

neronka pisze:Witajcie
Pojawil się kolejny problem:
- nowa załatwia się (kupy) za kanapą w dużym pokoju. NAjpierw myślałąm że przypadek, wymyłam, wypsikałam, umyłam Ace, ale nastąpiła powtórka.

Dodatkowo dopiero teraz zauważyłam że siusiała na tej kanapie........
Nikt tam nie siadał, mieszkanie duże i dziś przy sprzątaniu poczułam smrodek....

A robiła do kuwety wcześniej.
Czy to może byc jakieś znaczenie terenu?

Nasza prawie mieszka na dworzu. Przychodzi na jedzenie i na noc. Czy możliwe że nowa ją wygryzła?

Nie wiem, możliwe.. Ale możliwe jest też, że nowej coś jest.. Może złapiesz sioo i kupkę i zaniesiesz do badania..

Koty często sygnalizują w ten sposób kłopoty ze zdrowiem.. Myślę, że na początek watro sprawdzić co z jej zdrowiem, a jak się okaże, że wszystko w porządku, to wtedy można się zająć rozwiązywaniem problemu wzajemnych relacji między kiciami..

aamms

Post » Nie lut 19, 2006 12:05

mój kot robił tak kiedy dawał nam do zrozumienia ze mu się nie podoba fakt że przyniosłąm do domu szczeniaka. A kiedyś miałam rodzeństwo kotów kicię i kocurka i kocurek nie wpuszczał siostry do kuwety więc dziewczyna lała gdzie popadnie (najczęściej własnie na meble i pranie)a potem nauczyłam ją sikać do odpływu wanny - qupalki waliła niestety na gazetę rozłożoną koło muszli bo jak wstawiąłm druga kuwetę kocur gonił mała i z tamtąd.

Myślę że w zwiazku z tym ze jak pisąłaaś persica wywaliła rezydentkę z kuwety kicia znalazła inne miejsce na ząłatwianie potzreb - wstaw jej kolo tej kanapy kuwetę po prostu - a za kanapy smrodku się nie pozbędziesz niestety- wiem bo sama musiałam taka zasiusiana kanapę wywalić

Nie poddawaj sie dawaj rezydentce do zrozumienia ze kochacie ja nadal a persicę karcić kiedy dokucza rezydentce

Madzialenka

Od: Wto sty 03, 2006 15:34

Post » Nie lut 19, 2006 14:18

neronka pisze:Obrazek

To jest zdjęcie tej kotki czy jej matki
Kocia fanka
Obrazek

Olusia2112

Od: Czw lut 16, 2006 14:47

[poprzednia]