Mały wystraszony kociak w bloku potrzebuje pomocy!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2005 18:58 Mały wystraszony kociak w bloku potrzebuje pomocy!!!

Hej! Piszę do wszystkich wrażliwych duszyczek, mających chęć i możliwość pomocy malusiemu popielatemu pręgowanemu kociakowi! Zadzwoniła chwilę temu do mnie koleżanka z Os. Stare Żegrze w Poznaniu. Na 8 piętrze bloku w którym mieszka siedzi mały wystarszony kotek. Sąsiadki z piętra już go "linczują", że zabrudzi klatkę, robi hałas itd. Kotek jest przerażony, chowa się przed ludźmi i nie pozwala się złapać. Jest malusi, ale nie wiemy ile może mieć tygodni/miesięcy. Nie wiemy też, czy to kocurek, czy kotka. Koleżanka bardzo chce mu pomóc, dała mu jedzenie. Ale nie może go zabrać do siebie do mieszkania, ponieważ: 1. mieszka z rodzicami, którzy się na przyjęcie kociaka nie zgodzili, po 2. jest w ciąży wysokiego ryzyka i się zwyczajnie boi (kociak może być brudny, zapchlony lub nawet chory). Obie przejęte tematem próbujemy zrobić coś, żeby maluchowi pomóc. Ale ja ze swej strony też niewiele mogę, ponieważ siedzę w swoim domu pod Poznaniem aktualnie sama z małym dzieckiem, nie mam samochodu żeby choćby podjechać i kotka zobaczyć, a i warunków do przyjęcia kociaka pod swój dach też za bardzo nie mam. Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc maluszkowi. Poadję adres i tel. kontaktowy do koleżanki:
Monika Patan
os. Stare Żegrze 72/18 Poznań
tel. 691517045
kotek biega pomiędzy 7 i 8 piętrem...

jolkac

Od: Pt sty 28, 2005 11:06