Przygarnę półpersa :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2005 8:58 Przygarnę półpersa :)

Z chęcią przygarnę półpersa, mieszańca na przykład ze zwykłym dachowcem :) Bezskutecznie szukam takiego kotka już od pewnego czasu w Krakowie i okolicach. Może ktoś z forum mi pomoże ? Najchętniej wziąłbym młodego kocura, ale może być też starszy. Nie przeszkadza mi też to, że kot pochodziłby ze schroniska, zapewnię mu opiekę lekarską gdyby to było konieczne. Serdecznie pozdrawiam :)

Kot mieszkałby w bloku, na pierwszym piętrze i raczej na codzień by nie wychodził. Co do kastracji to jeszcze nie wiem, szczerze mówiąc ludzie z którymi rozmawiałem mnie namawiali, ale na razie się nie zastanawiam bo nie ma widoków żebym znalazł kociaka :/
Ostatnio edytowano Pon paź 31, 2005 9:36 przez Heinrich, łącznie edytowano 2 razy

Heinrich

Od: Wto paź 18, 2005 22:09

Post » Pon paź 31, 2005 9:16

rozumiem ze ma miec dluzsze futro...
moj lulek jest cwierc persem (ten bialo-rudy w podpisie) i nie widac tego po nim... jago mama jest pol perska i tez nie widac...

rozumiem ze ty szukasz kociaka z dluzsza sierscia... napisz cos o domku. czy wykastrowalbys kocurka, czy bylby wychodzacy czy tez mieszkalby tylko w domu??

mam nadzieje ze znajdziesz kociaka
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon paź 31, 2005 9:27

przejdz sie do schroniska,zapytaj o koty z dluzsza siersia.I nie przeraz sie,bo schroniskowe persy moga odbiegac wygladem od tego,co sobie wymarzyles,bo zwykle obcina im sie na wejsciu siersc-lepsze to,niz walka z koltunami w warunkach schroniskowych.

w schronisku trojmiejskim widzialam 2 persy-niebieska kotke i cudownego rudego kocura.
brazowa1

Post » Pon paź 31, 2005 9:52

Widzę że zostałem źle zrozumiany. Nie chodzi mi o to żeby biorąc półpersa dostać persa za mniejszą cenę. Ja wiem że on najpewniej nie będzie miał długiej sierści. Po prostu takie krzyżówki bardzo mi się podobają, mają ładną puszystą sierść, łagodny charakter. Dlatego to nie musi być koniecznie kot długowłosy :]

Heinrich

Post » Pon paź 31, 2005 10:40

eee to jak o charakter i tylko gruba siersc chodzi to moze po prostu oglaszaj ze szukasz kota spokojnego, refleksyjnego, delikatnego, o ladnym grubym futrze - takie wcale nie musza byc polpersami, zwykla europejska mieszanka moze odznaczac sie takimi cechami charakteru, bo kto powiedzial ze z pary kot perski (tez nie wiadomo czy z rodowodem czy jakis "z chodoffli ale na lewo, bez papierow") + kot europejski to dzieci musza odziedziczyc charakter akurat po persie co? ;-)

Piszesz ze dopuszczasz kocurka nie calkiem malutkiego wiec jesli wezmiesz takiego ok. roku to bedziesz juz mogl wiarygodnie zorientowac sie jaki ma charakter :-)

Takie kocurki ok. roku wydawane przez forum sa juz w wiekszosci przypadkow po kastracji wiec nie bedziesz musial sie juz zastanawiac co z ta kwestia ;-)

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon paź 31, 2005 10:44

No i bardzo często trafiają się do adopcji koty z dłuższą sierscią :D
Przed weekendem były do adopcji dwie kotki perskie z bytomskiego schroniska. (niebieska i kremowa)

Powodzenia w poszukiwaniach życzę :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon paź 31, 2005 11:04

Lena pisze:eee to jak o charakter i tylko gruba siersc chodzi to moze po prostu oglaszaj ze szukasz kota spokojnego, refleksyjnego, delikatnego, o ladnym grubym futrze - takie wcale nie musza byc polpersami, zwykla europejska mieszanka moze odznaczac sie takimi cechami charakteru,

Potwierdzam - mój Snooker ma grubaśne, mięciutkie, jakby lekko "persowate" futro i jest niezwykle przytulaśnym, nakolankowym i superłagodnym kocurem (oczywiście z wyjątkiem momentów, kiedy zmienia się w Strasznego Potwora i poluje na wszystkich :wink: )

I byłabym zapomniała - jest najzwyklejszym dachowcem z zapadłej wsi
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pon paź 31, 2005 11:22

No, pewności, że odziedziczy charakter po persie nie ma ale jest taka szansa. No ale Lena dobrze określiła o co mi chodzi, chciałbym kota "spokojnego, refleksyjnego, delikatnego, o ladnym grubym futrze" :) Wydawało mi się, że największa szansa na taką właśnie kombinacje jest u półpersa toteż napisałem takiego właśnie posta :]

Heinrich

Post » Pon paź 31, 2005 12:26

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Pon paź 31, 2005 12:37

ja mam kotke szylkretke, juz wysterylizowana chociaz malutka jeszcze i ma takie grube futro, az przyjemnie sie do niej przytulic

co do jej spokoju/charakteru to jeszcze niewiele moge powiedziec, na razie jest chwile po sterylizacji i siedzi w duzej klatce, zeby uniknac skokow. podejrzewam, ze chwile zajmie zanim kicia zrozumie, ze czlowiek tez potrafi byc dobry i nie trzeba sie go bac

poczytaj o niej tutaj:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=34435

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05