Zabrze-Gliwice- pilnie szukam domku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 04, 2005 8:56 Zabrze-Gliwice- pilnie szukam domku!

Witam serdecznie. Kopiuję z wątku o kotce bez nóżki:
... spotkało mnie wczoraj coś czego nie mogłam przewidzieć: ktoś podrzucił na moją klatkę schodową dwa kociaki, "zajęły się" już nimi dzieci więc trzeba było działać szybko. Zabrałam je do weta, są odpchlone, odrobaczone, silne i śliczne, czarne w białych skarpetkach - dziewczynka i chłopczyk. Dziewczynkę zabrała do siebie moja koleżanka, dla chłopczyka usiłuję znaleźć dom na razie wśród znajomych. Póki to się nie stanie nie mogę zabrać do siebie kotki-inwalidki. Pomóżcie, może ktoś zechce kocurka!!! ...
Dodam że kotek lubi się bawić, głośno mruczy, wg weta ma ok. 5 tyg., ale wcina nawet żarełko mojego kota, załatwia się do kuwety, daje sobie obcinać pazurki i wogóle jest bezproblemowy.
Moja kotka niestety go nie akceptuje, prycha i warczy, od wczoraj nie ruszyła jedzenia i nie była w kuwecie. Generalnie mam w domu koci konflikt i nie wiem co zastanę po powrocie z pracy. POMÓŻCIE TEMU MALEŃSTWU, NIE CHCĘ ŻEBY WRÓCIŁO NA KLATKĘ !!!
Koki

Post » Wto paź 04, 2005 9:29

KONTAKT PRZEZ GG - 6069220
Koki

Post » Śro paź 05, 2005 7:15

Hej hop, kocurek dalej u mnie i konflikt między kotami nie ustępuje. A może jednak ktoś go przygarnie ???
Koki

Post » Śro paź 05, 2005 7:56

Jestem z Gliwic ale sama mam 3 koty.Trzeci kot od trzech dni ,ledwo przekonalam męża.o czwartym nie ma mowy.musisz porobic zdiecia napewno domek się znajdzie . :P
Kasia

kawa007

Od: Wto cze 21, 2005 22:33

Post » Śro paź 05, 2005 8:38

Nie mam możliwości zrobienia zdjęć, wiem że zmniejszy to szansę kociaka na adopcję, ale myślę że każdy potrafi sobie wyobrazić czarnego kota w białych "skarpetkach". Dzisiaj porozwieszam ogłoszenia.
Koki

Post » Śro paź 05, 2005 14:37

Koki, koci konflikt jest chwilowy. To jest nieduży problem, koty zazwyczaj się witają "konfliktowo". Potrzymaj go jeszcze trochę, no przecież nie wywalisz malucha na klatkę.
A jeśli chodzi o zdjęcia, żadnych znajomych z aparatem? Niekoniecznie cyfra musi być, fotograf pewnie zrobiłby skan tradycyjnej fotki i zapisałby to w formie cyfrowej.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw paź 06, 2005 8:17

Koty ciągle warczą na siebie, ale przynajmniej moja wylazła z kąta i poszła coś zjeść. Porozwieszałam wczoraj ogłoszenia, napisałam na forum allegro, znajomi szukają domu wśród swoich znajomych ( niestety większość ludzi których znam ma już zwierzaki). Zobaczymy co dzień przyniesie ...
Koki

Post » Pt paź 07, 2005 7:14

Ucieszyłam się kiedy wczoraj po rozwieszeniu ogłoszeń zadzwonił telefon, chłopak chciał wziąć kotka do towarzystwa dla kotki którą już ma, wieczorem przyszedł ze swoją dziewczyną, zabrali małego. Nie minęło 15 min. jak miałam kota z powrotem, kotka chciała go podobno zagryźć. Ręce opadają... Oddam go tylko komuś kto bardzo chce kota i nie ma innych zwierząt w domu. Dość eksperymentów. W razie czego podaję tu także swój nr telefonu (32) 271-96-11 po 17.00.
Koki

Post » Śro paź 12, 2005 8:36 Udało się - mamy domek !!!

A jednak. Kolejna historia z happy end`em.
Koki

Post » Śro paź 12, 2005 8:40

Trochę to trwało, ale domek się znalazł. Mam nadzieję, że nowy właściciel będzie odpowiedzialny i za jakiś czas nie znajdę znów tego kotka pod moimi drzwiami.
Koki

Post » Śro paź 12, 2005 12:38

Gratuluję :dance:
Gość