Piękne kocięta, TRIKOLORKI i nie tylko poszukują domów!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 23, 2005 10:40 Piękne kocięta, TRIKOLORKI i nie tylko poszukują domów!!!

Witam!
Słuchajcie u mojego chłopaka w (byłej) pracyokociła się kotka :(
Maluchy są przepiękne, niestety nie znam ich płci :oops:
Za to wiem napewno, że jak najszybciej muszą trafić do nowych domów. W tej chwili maja koło dwóch miesięcy, więc można je już oddzielić od matki. Tam niestety nie mają najlepszych warunków - są potwornie brudne - to nie miejsce dla takich śliczności. Kotki znajdują się w Trzebini (jakieś 40 km. od Krakowa)
Wklejam zdjęcia, niestety są one raczej kiepskie :(

http://upload.miau.pl/1/25639.jpg
Ostatnio edytowano Wto sie 23, 2005 11:05 przez magda**, łącznie edytowano 2 razy

magda**

Od: Pon cze 06, 2005 12:28

Post » Wto sie 23, 2005 10:42

Kotki piękne :D:D:D
Trzymam kciuki za domki.
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Wto sie 23, 2005 10:43

Obrazek

Obrazek

magda**

Post » Wto sie 23, 2005 10:44

Obrazek

Obrazek

magda**

Post » Wto sie 23, 2005 10:48

Witaj
zamien prosze zdjecia na linki, bo sa za duze i nic nie widac. (Opcja "zmien" w prawym gornym rogu postu)

Czy kotka zostanie wykastrowana?

I kocieta mozna oddzielic od matki jak maja minimum 10 tygodni. Najlepiej jak maja ok. 3 miesiecy.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto sie 23, 2005 10:48

Przepraszam ale zdublowało mi się :?

magda**

Post » Wto sie 23, 2005 10:51

Piękne :D trikolorki to na pewno panienki, mają szczęście, że są z takim umaszczeniem, łatwiej znaleźć domki takim pięknotkom.
Ogłoszenia powieszone gdzie się da?
3mam za domki :ok:

ps-dobrze by było troszkę odchuchać je w domu i odrobaczyć, ale myślę, że domki się znajdą :)
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Wto sie 23, 2005 10:52

Bardzo bym chciała aby kotkę wysterylizowano, ale obawiam się, że nie będzie miał kto się tym zająć :x
Ja w przyszłym miesiącu będe sterylizować swoją sunie, a jestem tylko studentką i nestety nie stać mnie na sfinansowanie operacji także kotce :(

Nie bardzo znam się na kotach, psy można oddzielić od matki gdy skończą 8 tygodni - myślałam, że z kociętami jest tak samo :oops:

magda**

Post » Wto sie 23, 2005 10:55

Jest możliwość sterylizowania dzikich kotek na koszt miasta/gminy, albo po kosztach, tylko musisz zorientować się gdzie w Twojej okolicy.
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Wto sie 23, 2005 11:02

Moja Mama pracuje w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii poproszę żeby się zoriętowała czy coś da się zrobić w sprawie sterylizacji. Tylko co z kocicą po zabiegu, przecież tam nie wróci, nikt nie zaopiekowałby się nią należycie :( Do siebie wziąść jej nie mogę, ponieważ mam psa :?
Może ktoś zechce kotke adoptować??? Nie mam niestety jej zdjęć, ale jest słodka, biało ruda (przewaga białego).

magda**

Post » Wto sie 23, 2005 11:11

magda** pisze:Moja Mama pracuje w Powiatowym Inspektoracie Weterynarii poproszę żeby się zoriętowała czy coś da się zrobić w sprawie sterylizacji. Tylko co z kocicą po zabiegu, przecież tam nie wróci, nikt nie zaopiekowałby się nią należycie :( Do siebie wziąść jej nie mogę, ponieważ mam psa :?
Może ktoś zechce kotke adoptować??? Nie mam niestety jej zdjęć, ale jest słodka, biało ruda (przewaga białego).

Dowiedz się dowiedz :)
Jeżeli kotka jest ufna, nie boi się ludzi, to może nawet bezpieczniej byłoby dla niej gdyby zamieszkała w domu. Możesz spróbować poszukać jej domu, coprawda dorosłemu kotu jest trudniej, ale jeżeli się postarasz to powinno się udać.
Wysterylizowaną koteczkę można wypuścić chyba już po kilku dniach, na poczatku można ją przetrzymać choćby w łazience. Ale tu muszą się wypowiedzieć osoby sterylizujące dziczki.
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Wto sie 23, 2005 11:13

magda** pisze:Bardzo bym chciała aby kotkę wysterylizowano, ale obawiam się, że nie będzie miał kto się tym zająć :x
Ja w przyszłym miesiącu będe sterylizować swoją sunie, a jestem tylko studentką i nestety nie stać mnie na sfinansowanie operacji także kotce :(

Zapytaj Twojej Mamy, a nuz widelec ktorys z wetow zgodzi sie ciachnac po kosztach.
Niestety, kociat jest masa (zapraszam na kociarnie), dlatego trzeba kastrowac.

Nie bardzo znam się na kotach, psy można oddzielić od matki gdy skończą 8 tygodni - myślałam, że z kociętami jest tak samo :oops:
Roznia sie troche rozwojem psycho-fizycznym i behawiorem ;)

Kotke mozna kastrowac u weta, ktory kastruje dziczki. Zaklada sie wtedy szew wewnetrzny i w zasadzie na drugi dzien kocica jest gotowa do wypuszczenia.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09