OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 21, 2023 11:26 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Śnieg. Jak ja kurczę nie znoszę "romantycznej" bieli :placz:
Koty przyszły. Jacusia tylko nie było. Mokre, gadające...
Wczoraj i dziś nie zrobiłam dodatkowych, zdrowotnych :smokin: kółek. Boję się, że zaziębie sobie ciałko i rezonansu nie zrobią. Powiem Wam, że ciężko znoszę czekanie. Zachowuję się jak nielotka w czasie dojrzewania :placz: taką mam zmienność nastroju :placz:
Ale koty są pocieszeniem. Bardzo się zmieniły. Szczególnie chłopaki Gabryni. Szukają kontaktu. Tulą się. Gryzą w pieszczocie. Nawet "dziki" Maximek, pod osłoną nocy, szuka kontaktu.
A życie toczy się dalej.
Korek pojechał na zabieg zębowy. gusiek1 w swej dobroci zawiozła go do lecznicy. My odbierzemy. Bardzo dziękuję :1luvu:
Maximek nie pojechał bo ma złe wyniki. Co mnie okrutnie martwi. Jest na antybiotyku. Choć podanie go to niezły horror.
Jak zwykle, gdy trzasnęły drzwi auta, zaczęłam się zastanawiać czy...dobrego kota zapakowałam w transporter :mrgreen:
Ech, te blondynki :strach:
No i wywar na zupę się zważył 8O zimno jak cholera a ten smrodu dostał :placz: no ręce opadają :smokin:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 8 >>

Post » Wto lis 21, 2023 20:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Korusiek wrócił. Głodny. Dostał deczko. Według niego za mało. Wrócił bez swoich uroczych wampirzych kiełków.
Strasznie się nim martwiłam. Od samego początku miał z mordką kłopoty. Były próby opanowania zapalenia antybiotykiem. Na krótko ale udało się go zaszczepić i wykastrować. Choć i tutaj były problemy bo był wnętrem. Więc usg też zaliczył. I badania. I takie tam... :mrgreen:
Trzymajcie za niego kciuki.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 22, 2023 7:24 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Zimno. :strach: Woda na dworze zamarzła na kilka centymetrów. Mamy pierwszą straconą miskę za sobą. :placz: Brak mi jeszcze wyczucia. Walnęłam w dno zanim usłyszałam charakterystyczny odgłos puszczania lodu. Zrobiła się dziura. :placz: Muszę kupić jakąś bo tam ,na kortach, sporo ptaków przylatuje.
Co to jest "charakterystyczny odgłos"? Przekręcasz michę do góry dnem. Polewasz bardzo ciepłą wodą. I cekach na klik świadczący, że zmarzlina puściła. Pukasz w dno i wszystko odpada. Zabrakło mi tej części. Niestety, wrócił czas dźwigania gorących butelek.
Koruś trzyma się. Jest już po lekach. Chyba dziś rano gorzej się czuł. Co nie dziwota.
Udało się mi bezkrwawo zakuć Maximka. Spokój to podstawa. I krótkie igły. :wink: Gdyby nie za bardzo ciekawe wyniki on też by pojechał "na zęby". To trudno obsługiwalny kot.

Mnie jest ostatnio ciągle zimno. I to nie brak rozkręconego kaloryfera czy sweterka jest przyczyną. Z ciepłych żeberek (nie moich :roll: ) cieszą się koty.
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 22, 2023 8:06 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Nie znoszę zimy :evil: lubię czasami popatrzeć na śnieg na drzewach ale to wszystko.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lis 22, 2023 8:35 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Za wszystkich :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro lis 22, 2023 10:29 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 23, 2023 6:45 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Strasznie wieje. Zimno. Wszystko ścięte bo mroźny wiatr wspomaga mróz. Muszę pogodzić się z czapką.
Wybijanie lodu z misek to makabra.
Jacuś był dziś. Okrutnie głodny. Dopiął się do miski Buni.
Nakładając jedzenie w jego :wink: miejscu zwróciłam uwagę na pewien szczegół. Jakieś małe zwierzę wykopało sobie dojście do miski :mrgreen:
Najchętniej nigdzie bym nie wychodziła. Jednak muszę krew przed jutrem zrobić.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 23, 2023 8:42 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Post » Czw lis 23, 2023 20:03 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Moje bezdomniaczki pochowane. Jedzonko z wczoraj zamarznięte. Bieda nastała dla nich.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw lis 23, 2023 22:08 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Moje bezdomniaczki pochowane. Jedzonko z wczoraj zamarznięte. Bieda nastała dla nich.

:strach:
Przeczytałam pierwsze zdanie. ale doczytałam, uff

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw lis 23, 2023 22:38 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

U nas strasznie wali wiatr i grad i deszcz po oknach. Większość kotów ma swoje budki ale to nie znaczy, że nie martwimy się. Woda zamarza. Jedzenie również. Chrupy zostają ale cześć jest narażona na zacinający deszcz. Okropny czas okropnie się zaczął.
Idąc na badania przed rezonansem uzupełniłam miski wody przed blokiem. Ptaki wręcz rzuciły się do pojemników. Co z tego, że z nieba wilgoć spada z nieba. Pić się chce. Na kupiłam słoniny by ptakom wywiesić w karmnikach. Wcześniejsza została zjedzona.
Biedne, biedne stworzenia.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 23, 2023 22:55 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Moje bezdomniaczki pochowane. Jedzonko z wczoraj zamarznięte. Bieda nastała dla nich.

Aga pochowane to złe słowo :mrgreen: zawału można dostać czytając początek. 8)
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 24, 2023 7:47 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

Post » Pt lis 24, 2023 14:13 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Ciągle coś. Ciągle pod górkę. Właśnie dzwonili ,że chcą przełożyć badanie na ... 4 grudnia. 8O To nie jedyna górka jaka mnie dotyka przy tej pitolonej diagnostyce. Ale to już dłuższy opis.
Nie zgodziłam sie i żadne argumenty mnie nie przekonały.Trzymajcie kciuki by się udało. Bo teraz pani mi stwierdziła, że i tak bym opisu nie dostała. Nie obchodzą mnie kompetencje pani tej czy innej. Ale mam 2 tygodnie do wywarcia nacisku by opis był. A nie dwa dni.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 24, 2023 17:04 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

[poprzednia][następna]