kranik01 pisze:/.../ Gdyby Bóg chciał żebyśmy ucinali genitalia naszym dzieciom czy pupilom to po co im je w ogóle tworzył? MAM PRAWO OD SAMEGO BOGA PODAROWAĆ MOJEJ KOTCE DAR MACIERZYŃSTWA. Będzie sterylizowana jak przestanie karmić mlekiem lub w kolejnym miocie. Mam kota w domu odkąd tylko sięgam pamięciom (miałem najstarszą kotkę w mieście, ponad 20 lat ale niestety zmarła w zeszłym roku i teraz dostałem bardzo grzeczną kotkę od przyjaciela, fundacje mi odmówiły). /.../
Bóg dał również człowiekowi rozum, żeby myśleć oraz serce, żeby się nim kierować
Nie słyszałeś o nadpopulacji kotów?
Właśnie przez takich domowych rozmnażaczy jak Ty co roku setkami usypiane są ślepe mioty,
tysiące bezdomnych kociąt umiera z powodu chorób, głodu, na ulicy – bo nie ma dla nich nigdzie miejsca,
setki kotów, nawet będących w dobrym stanie, odchodzi wkrótce po oddaniu do schroniska z powodu zbytniego zagęszczenia, stresu i chorób,
nieokreślona, ale znaczna liczba kotów w schroniskach poddawana jest eutanazji, bo nikt ich nie chce adoptować, bo nie ma kasy na kosztowne leczenie czy zabiegi...
i tak można by wymieniać.
kranik01 pisze:/.../ Będę się z tymi berbeciami rozstawać z bólem serca, już jest mi smutno a Pan/Pani jeszcze mnie oskarża o pazerstwo?
Szkoda tylko, że nie interesuje Cię dalszy los berbeci oraz ich ewentualnego potomstwa...
kranik01 pisze:/.../ Nie wymagam umów adopcyjnych, sterylizacji itp ale oddam tylko w dobre ręce, zwierzaki to odpowiedzialność /.../
Nie pisz o odpowiedzialności wobec zwierząt, bo nie masz o tym pojęcia.