OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 28, 2014 12:57 OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Na Gumtree pani szuka małego całego czarnego kociaka dla siebe i w ogłoszeniu zaznacza, że wszelkie hasła nt. zabezpieczenia okna uważa za idiotyczne.

Kiedy mój facet pokusił się napisać do niej maila, zwracając uwagę, ze okna uchylne są też niebezpieczne, dostał następującą odpowiedź, cytuję:

Dnia Sobota, 27 Września 2014 09:11 <myszka_aga666@wp.pl> napisał(a)
Jeżeli kiedykolwiek utkneła panu głowa między oknem a framugą przy oknie uchylnym to ( dosłownie ) współczuje głupoty, koty raczej nie pachają łba tam gdzie widzą niebezpieczeństwo, a jeżeli pan posiada kota który tak zrobił no to cóż, jaki właściciel taki kot.
Miłego Dnia

Ostrzegam przed tą panią. Nawet kija od szczotki bym jej nie powierzyła do opieki, nie mówiąc o żywym stworzeniu.

Link do ogłoszenia tej pani:

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -611287329
"Kot jest jedynym stworzeniem, któremu udało się udomowić człowieka." (Marcel Mauss)

Gata_Negra

Od: Pon cze 02, 2014 8:10

Post » Nie wrz 28, 2014 13:43 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Gata_Negra pisze:Na Gumtree pani szuka małego całego czarnego kociaka dla siebe i w ogłoszeniu zaznacza, że wszelkie hasła nt. zabezpieczenia okna uważa za idiotyczne.

Kiedy mój facet pokusił się napisać do niej maila, zwracając uwagę, ze okna uchylne są też niebezpieczne, dostał następującą odpowiedź, cytuję:

Dnia Sobota, 27 Września 2014 09:11 <myszka_aga666@wp.pl> napisał(a)
Jeżeli kiedykolwiek utkneła panu głowa między oknem a framugą przy oknie uchylnym to ( dosłownie ) współczuje głupoty, koty raczej nie pachają łba tam gdzie widzą niebezpieczeństwo, a jeżeli pan posiada kota który tak zrobił no to cóż, jaki właściciel taki kot.
Miłego Dnia

Ostrzegam przed tą panią. Nawet kija od szczotki bym jej nie powierzyła do opieki, nie mówiąc o żywym stworzeniu.

Link do ogłoszenia tej pani:

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -611287329

zaznacze
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie wrz 28, 2014 15:43 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Co za głupi babsztyl :evil: :evil: :evil: Takiej to najwyżej pluszaka można by wyadoptować. A i to, z bólem serca...

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Wto wrz 30, 2014 14:06 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

CZYTAJĄC TO W GŁOWIE SIĘ NIE MIEŚCI ŻE TACY LUDZIE MYŚLĄ O ZWIERZAKU.
DZIECIAKA NIECH SOBIE ZROBI. :evil:
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Śro paź 01, 2014 5:47 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

No, dzieciaka już ma.
Też mi go szkoda...
"Kot jest jedynym stworzeniem, któremu udało się udomowić człowieka." (Marcel Mauss)

Gata_Negra

Post » Pon paź 13, 2014 5:54 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Szuka czarnego kotka, a w loginie ma 666-włos mi się zjeżył!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon paź 13, 2014 7:40 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

No ma... i jej stosunek do świata wydaje się być taki: "ja rządzę, ja wymagam, a jak się komuś nie podoba, to poszedł w diabły..."
Ta pani ma dziecko i pieska, jak sama deklaruje. Strach się bać.

Niestety odnoszę wrażenie, że sporo osób oddających kociaki stara się oddać je szybko (zanim podrosną i nie będą już tak słodkie) i jakoś szczególnie nie sprawdzają przyszłych opiekunów. A akurat parę słów nt. zabezpieczeń to moim zdaniem najlepsza metoda, by sprawdzić, czy z sensownym kandydatem na opiekuna mamy do czynienia... Jeśli ktoś na wstępie do tej kwestii skrajnie negatywny stosunek, to cóż... szukamy innego opiekuna.

Gata_Negra

Post » Pon paź 13, 2014 8:57 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Niestety pewnie kotka znajdzie bez problemu, wiele osób dla czarnuszków szuka domów i niewiele osób je chce :?

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pon paź 13, 2014 9:14 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Nie ma sie co dziwic, ze tak sie zwierzaki oddaje, skoro i organizacje prozwierzece sie takie zdarzaja. No to ludzie czesto nawet sobie sprawy nie zdaja, ze robia zle.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon paź 13, 2014 9:34 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

Podejrzewam, że kociak będzie zabawką do puki się nie znudzi albo do puki nie zaczną się jakieś problemy. Np. zachoruje na coś ;]

Cygnus

Od: Pt paź 03, 2014 14:50

Post » Pon paź 13, 2014 9:41 Re: OSTRZEŻENIE - nie dawajcie jej kota!

W podobnym tonie zadzwoniła do mnie pani w niedzielę o 7.30 rano z żądaniem adopcji czarnego kot ( jeszcze upewniała się ,że ma mało białego) i od razu zaznaczała ,żebym wybiła sobie zabezpieczenia bo jest...zima.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>