Marzy mi się kotek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 27, 2014 20:08 Marzy mi się kotek :)

Witam.
Od bardzo długiego czasu rozważam adopcję kota. Rozważam ją tyle czasu ponieważ w domu mam 1,5-roczną córcię. Kiedy moja Natala miała 3 miesiące nasz ukochany, wypieszczony i najcudowniejszy kiciuś na świecie zginął tragicznie. Był to splot wielu nieszczęśliwych wypadków o których nie będę się rozpisywać. W każdym razie dziecko alergii na sierść nie miało, więc myślę, że nie będzie to problemem.
Szukam kotka o bardzo łagodnym charakterze, który miał styczność z dziećmi i nie boi się ich. To główny wymóg. Najgówniejszy. Ponieważ na forum udzielają się osoby doświadczone liczę na pomoc. Nie wiem, czy lepszy będzie kociak, który trochę narozrabia, ale się ułoży, czy starszy Pan, który już wiele w życiu widział. Dodam tylko, że jestem z Otwocka, a to chyba znana tu miejscowość :)
Moje dziecko nie jest małym szatanem. To grzeczna dziewczynka. Ale pewnie czasem za ogon może pociągnąć. A, jeszcze jedno. Nie szukamy kota dla niej jako maskotki, tylko kotka który wzbogaci nasz domek o masę radości i kłaków zapewne też :) To się rozpisałam... :kotek:

KlaudiaZet

Od: Pon sty 27, 2014 19:56

Post » Pon sty 27, 2014 20:15 Re: Marzy mi się kotek :)

W Otwocku prowadzi dom tymczasowy Ask@.
Tu jej wątek:
viewtopic.php?f=13&t=159713
Zajrzyj do wątku i zobacz, jakie koty są do adopcji.
W przypadku adopcji kota obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 27, 2014 22:35 Re: Marzy mi się kotek :)

Wydaje mi się, że raczej kociak odpada. Tak naprawdę nigdy nie wiadomo co wyrośnie z małego rozrabiaki i jaki będzie miał charakter, a bywają koty "charakterne" i "sobiepany".
W Twoim przypadku lepiej będzie adoptować dorosłego kota, o wykształconym charakterze, łagodnego przytulaka, najlepiej takiego który już miał styczność z dziećmi. Z kociakiem poczekaj, aż córcia podrośnie i zawsze możesz się dokocić - bo co dwa koty to nie jeden. ;)
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Pon sty 27, 2014 22:48 Re: Marzy mi się kotek :)

Właśnie dlatego chcę adoptować kota od kogoś, kto tego kota zna. I tak szukam i szukam. Może do ogródka mi ktoś podrzuci i problem się rozwiąże :)

KlaudiaZet

Od: Pon sty 27, 2014 19:56

Post » Pon sty 27, 2014 23:04 Re: Marzy mi się kotek :)

KlaudiaZet pisze:Witam.
Od bardzo długiego czasu rozważam adopcję kota. Rozważam ją tyle czasu ponieważ w domu mam 1,5-roczną córcię. Kiedy moja Natala miała 3 miesiące nasz ukochany, wypieszczony i najcudowniejszy kiciuś na świecie zginął tragicznie. Był to splot wielu nieszczęśliwych wypadków o których nie będę się rozpisywać. W każdym razie dziecko alergii na sierść nie miało, więc myślę, że nie będzie to problemem.
Szukam kotka o bardzo łagodnym charakterze, który miał styczność z dziećmi i nie boi się ich. To główny wymóg. Najgówniejszy. Ponieważ na forum udzielają się osoby doświadczone liczę na pomoc. Nie wiem, czy lepszy będzie kociak, który trochę narozrabia, ale się ułoży, czy starszy Pan, który już wiele w życiu widział. Dodam tylko, że jestem z Otwocka, a to chyba znana tu miejscowość :)
Moje dziecko nie jest małym szatanem. To grzeczna dziewczynka. Ale pewnie czasem za ogon może pociągnąć. A, jeszcze jedno. Nie szukamy kota dla niej jako maskotki, tylko kotka który wzbogaci nasz domek o masę radości i kłaków zapewne też :) To się rozpisałam... :kotek:

może jednak warto sprawdzić czy nie ma alergii ,ja dziś zabrałam swojego kociaka bo dziecko dostało duszności i wylądowało w szpitalu .
Wcześniej mieli kota i było ok.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sty 28, 2014 19:15 Re: Marzy mi się kotek :)

Najlepiej by było sprawdzić w tzw. "praniu ", odwiedzić z dzieckiem kogoś kto ma koty i czy po pobycie tam
dziecko nie ma objawów alergii.

No i jeszcze warto żebyś KlaudiaZet :D wiedziała - że większość kotów na forum jest do adopcji - ale do domów tzw. niewychodzących. To znaczy kot ma nie wychodzić na dwór.
Piszę bo wspomniałaś coś o ogródku.
Oczywiście nie oznacza to, że na forum nie ma kotów dla domów "wychodzących" - no ale musisz
jasno określić, czy wasz kot będzie wychodzący czy nie.
Wtedy nie będzie nieporozumień bo zgłoszą się na Twój wątek odpowiednie "koty" .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto sty 28, 2014 20:21 Re: Marzy mi się kotek :)

A może któregoś z tych kotów? viewtopic.php?f=1&t=158226
Udomowione, charakter znany a muszą zmienić "miejsce zamieszkania"

jogi45

Od: Pt lip 05, 2013 21:10