Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 10:21 Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Witam,

Poszukuję w trybie pilnym DT, a najlepiej DS. Może być w Krakowie, a jeśli uda się zorganizować transport może być poza. Mogą to być okolice Krakowa.

W kamienicy, w której mieszkałam, i odbecnie mieszkają tam moi rodzice zawsze były koty. Pokastrowane. Miały budki, otwarte piwnice, i stołówkę na każdym z pięter. Koty dzikie, za opiekę tępiły nam szczury.

W tym roku pojawiła się kotka, która się okociła - jedno z jej młodych mam ja (kocurek - co mi zlał całe łóżko, ogłaszany tutaj), drugie zginęło śmiercią tragiczną nim zdążyłam zabezpieczyć strych.

Kotka znikła, nie udało mi się jej złapać w łapkę. Po jakimś czasie znowu wróciła. Z przychówkiem.

Jej 2 kociąt, jedno bure (płci jeszcze nie zidentyfikowałam) i drugie biało bure - kotka.

Problem w tym, że ta kamienica jest wykwaterowywana, i te kociaki nie mogą tu zostać.

Są wstępnie oswojone, biało-burej nawet siedzenie na rękach już zaczęło sprawiać przyjemność. Nad burasem jeszcze pracuję ;)

Chciałabym, żeby znalazły tymczasowe, a najlepiej docelowe domki.

O kotkach:
mają około 4 miesięcy, dobrze karmione, pogodne, załatwiają się na podwórku do piachu - myślę, że z przestawieniem ich na kuwetkę nie byłoby problemu. Są szalenie aktywne, polują na wszystko co się rusza.

Wstępnie poszukuję też fundacji, która ew. by się nimi zajęła.

Ale może komuś kotka psotka?

MarionL

Od: Czw lis 07, 2013 18:03

Post » Śro sty 08, 2014 12:31 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Spróbuj tutaj : 12 6549609

To Fundacja Zwierzęta Krakowa, wiem że ostatnio mieli jakieś miejsca , nie wiem jak teraz ale warto zadzwonić.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Czw sty 09, 2014 14:24 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Hej MarionL - dzwoniłaś tam może ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt sty 10, 2014 14:43 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Odpowiedziałam na pw - podnoszę.

MarionL

Post » Pt sty 10, 2014 14:51 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Też wysłałam Ci priv i podnoszę kociaczki do góry.

Monika_Krk

Post » Wto sty 14, 2014 20:17 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

MarionL to dla Ciebie :

Obrazek

.
.
.
Obrazek
.
.
.
Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto sty 14, 2014 21:23 Re: Czy w Krakowie są jakieś DT? A może DS? Dla 2 sierotek.

Podnoszę.

Kotki już w ten weekend trafią do DT.

Szczegóły przekażę jak już wszystko będzie jasne i ostateczne.

Mimo DT wciąż SZUKAM DS :) Komu kota? kot w domu to istota wysoce pożądana :) pomimo - mam nadzieję przejściowych problemów z laniem Pana Hrabi - sama mam 2 sztuki ;)

MarionL