Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2013 7:47 Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Jakiś czas temu z balkonu bloku (IV p.) na jednym z otwockich osiedli wypadł kocurek i uszkodził sobie szczękę (ale już wszystko z nim ok :) ) Okazało sie, że razem z 7 innymi kotami żyje u pewnej staruszki, która z mieszkania zrobiła śmietnik ( dosłownie - byłam tam, widziałam i poczułam - sterty pudeł po sufit, jakieś szmaty, mieszkanie zawalone śmieciami i straszliwy odór kocich odchodów). Zwierzaki zaniedbane, zarobaczone, po kocim katarze (dwóm kocurom trzeba było usunąć po jednej gałce ocznej, jedna z kotek nie ma części tylnej łapki), brudne, śmierdzące. Sześć kotów udało się złapać, zostały wykastrowane - w tej chwili mam DT dla trójki z tej ekipy (dwie kotki i kocurek bez oka).
Na dniach jedna z dziewczyn idzie do DS, a ja muszę na cito znaleźć lokum dla pozostałej dwójki - suszarnia w bloku, która do tej pory była bezpiecznym schronieniem dla moich wszystkich tymczasów niestety się skończyła :(
Koty (płowy pręgowany kocurek i buro-biała koteczka) są oswojone, przyjaźnie nastawione do ludzi, nauczone czystości, urocze pieszczochy. Mają po ok. 2 lata....
09.08.2018 zgasło Słońce... Irda, ukochany mój rudzielcze, tęsknię za Tobą każdego dnia... [*]

marta_kociara

Od: Nie cze 14, 2009 20:49

Post » Czw wrz 19, 2013 12:08 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Witaj Marta

Podnieść tylko mogę.

Maja ogłoszenia?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 19, 2013 12:45 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Mają, ale na razie tylko kicia bez łapki idzie do domu. Liczyłam na to, że po okresie wakacyjnym coś się ruszy, ale niestety do swojego mieszkania wróciła nieobecna przez lat kilka sąsiadka, której bardzo przeszkadza, że w suszarni są koty (chociaż są zamknięte w oddzielnym - jednym z dwóch - boksie), są czyste i nikomu nie wadzą - a z pewnością trójce zaprzyjaźnionych sąsiadów, którzy do tej pory, poza mną, z suszarni dość rzadko korzystali...
I dlatego "szukam na gwałt"...
09.08.2018 zgasło Słońce... Irda, ukochany mój rudzielcze, tęsknię za Tobą każdego dnia... [*]

marta_kociara

Post » Czw wrz 19, 2013 12:46 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Fakt, słabo dzownią.
Kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 20, 2013 12:17 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Podbijam...

marta_kociara

Post » Nie wrz 22, 2013 21:13 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

marta_kociara pisze:Podbijam...

:!: :!: :!:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 08, 2013 16:22 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

Zapraszam tutaj: viewtopic.php?f=13&t=158156, proszę o trochę dokładniejszych informacji, jeśli ta dwójka jest jeszcze do wzięcia :)

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pon sty 06, 2014 2:22 Re: Otwock - DT na cito dla dwóch kotów!!!

I tak dwie biedy zabrałam do siebie - tę decyzję podjął mój mąż, gdy dowiedział się, ze futrzaki mają trafić do mocno przepełnionego DT...
Kotka ma paskudne zmiany w zatokach po kocim katarze (przez co jest bardzo akustyczna, jak sie "rozchrumka"), więc trzeba się kobitą zająć, ma tez kilka zębisk do usunięcia, a mając znajomego weta będzie mi zapewne łatwiej finansowo to ogarnąć, niż komuś, kto takowych znajomości ;) nie posiada...
Koty szybciutko dogadały się z moimi rezydentami i wydają się bardzo zadowolone z powodu zaistniałej sytuacji :)
Dalej będę im szukać domów, ale teraz już jestem o nie spokojna.

marta_kociara