Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie DT!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 13:58 Dwa miłe domowe błakające się koty, RATUNKU! Potrzebny DT!!!

Kocurek znów przychodzi regularnie, zawsze tak samo głodny. Niestety, mam wrażenie, że jego stosunek do człowieka zaczął ulegać zmianie, już nie jest aż tak miziasty, choć daje się głaskać, ale przy misce nie lubi, burczy. Chyba powoli traci zaufanie do człowieka przez życie na dworzu :(
Tu zdjęcie jeszcze sprzed jakiegoś czasu, sam mi wskoczył na kolana i ugniatał.
Obrazek

I żeby tego było mało - wczoraj w okolice naszej firmy przybłąkał się druki kot, bardzo podobny, bury z białymi skarpetkami i plamką na nosie. Siedzi w gęstych krzakach na wprost naszego biura i głośno, raz po raz, krzyczy. Dzięki temu usłyszał go wracający skądś kolega, powiedział mi, a ja wyszłam go nakarmić, bardzo był głodny. Dziś pojawił się znowu, siedzi w krzakach, w deszczu i nawołuje :( Wyniosłam mu karmy, chciał ją zjeść razem ze spodkiem :( Nie wiem, jakiej jest płci, ale jest przyjemny, daje się głaskać. Przeglądam ogłoszenia o zaginionych kotach, ale do żadnego nie pasuje...
Obrazek Obrazek

Co robić? Ja naprawdę nie mogę żadnego z nich zabrać do domu, nie mam ich gdzie umieścić. Jak im pomóc? :cry:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt lis 08, 2013 14:35 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

Podobno Trzynastka z Sopotu oferuje DT...

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt lis 08, 2013 14:51 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

Czarna puma pisze:Podobno Trzynastka z Sopotu oferuje DT...

Dziękuję, wysłałam PW.
Ten drugi kot to albo kotka, albo kastrat, nie ma pomponów...

Lemoniada

Post » Pt lis 08, 2013 14:58 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

Wasylisa szuka na DS 8)

Czarna puma

Post » Pon lis 18, 2013 13:13 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

http://tablica.pl/oferta/pilnie-prosze- ... r=EREC-55-[id1]-20131118-[displayLink]-8021113@1-20131118115051

Może ktoś coś? :( Ten drugi kot też się zaczął regularnie pojawiać, wypatrzył już, w którym budynku znikam i dziś wskoczył na zewnętrzny parapet, siedział tam, zaglądał do środka i krzyczał :( Tylko czekam aż ktoś się przyczepi, że dokarmiam kota i przyzwyczajam do miejsca, a praca to nie schronisko...

Lemoniada

Post » Pon lis 25, 2013 14:55 Re: Dwa miłe domowe błakające się koty, RATUNKU! Potrzebny D

Lemoniada pisze:I żeby tego było mało - wczoraj w okolice naszej firmy przybłąkał się druki kot, bardzo podobny, bury z białymi skarpetkami i plamką na nosie. Siedzi w gęstych krzakach na wprost naszego biura i głośno, raz po raz, krzyczy. Dzięki temu usłyszał go wracający skądś kolega, powiedział mi, a ja wyszłam go nakarmić, bardzo był głodny. Dziś pojawił się znowu, siedzi w krzakach, w deszczu i nawołuje :( Wyniosłam mu karmy, chciał ją zjeść razem ze spodkiem :( Nie wiem, jakiej jest płci, ale jest przyjemny, daje się głaskać. Przeglądam ogłoszenia o zaginionych kotach, ale do żadnego nie pasuje...
Obrazek Obrazek

Kot ze zdjęć powyżej okazał się być kotką ;) Szczęśliwie udało mi się znaleźć dla niej miejsce, przyjęła ją pod swoje skrzydła warszawska Fundacja Karuna :) Póki co przebywa w szpitaliku, będzie mieć robione USG by sprawdzić, czy była sterylizowana - to jest wybitnie domowa kotka. Mam nadzieję, że szybko kogoś zauroczy charakterem i urodą :)

Niestety, dla kocurka nie ma nic :( Nie widziałam go już chyba trzy lub cztery wizyty pod rząd.

Lemoniada

Post » Pon lis 25, 2013 21:19 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

Podnosze z calych sil... :roll: Bo szkoda tych kotow... :cry:

Czarna puma

Post » Pt lis 29, 2013 19:08 Re: Dwa miłe, domowe, błąkające się koty, RATUNKU!! Pilnie D

Też podniosę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia]