Budki dla kotów. Potrzebuję starych ciuchów itp.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 25, 2003 18:31 Budki dla kotów. Potrzebuję starych ciuchów itp.

Ponieważ niedługo będę sie wyprowadzała z tego mieszkania, a jeszcze niewiadomo gdzie będę mieszkała (szukam niedaleko tego mieszkania, ale jest trudno) dlatego może być mi trudno dojeżdżać tutaj i dokarmiac moich małych przyjaciół - Elizabeth, Malcolma, Aleksieja, Strzałkę i pozostałe. Dlatego postanowiłam zrobić wszystko żeby mogły przetrwać zimę. Powiedziałam już jednej pani, która je dokarmia o tym, że się wyprowadzam, w miarę możliwości będę jej podrzucać karmę, chcę tez żeby stanęły dla kociaków budki. Pani (pracuje w administracji szpitala, pod którym mieszkaja koty) obiecała mi że w przyszłym tygodniu będą robione dla kociaków budki. Ja obiecałam zdobyć trochę steropianu. Ale do forumowiczów mam prośbę - potrzebuję starych ciuchów, które możnaby włożyć do budek. Ja pewnie trochę znajdę u siebie, ale większość poszła przy poprezdniej przeprowadzce dla kotów na Powiślu. Dlatego jeśli ktokolwiek z Was miałby coś co by się nadawało a zalega w Waszej szafie to byłabym bardzo wdzięczna. Nie potrzebuję tego dużo. Będę musiała wyposażyć jakieś 7 - 8 budek.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Sob paź 25, 2003 18:38

Cholerka, a ja dzis wywalilam taka fajna gruba duza kotare po babci :evil:
... robie wlasnie pozadki w szafie i niestetey czesc rzeczy nie nadaje sie do noszenia (czyt.: "wyroslam" z nich trszke :oops: :( ) i z zalozenia maja zlondowac w reklamowce w zsypie... Czy takie niepotrzebne ciuchy cie interesuja? .... nie bedzie tego az tak duzo ale na 1 budke spokojnie wystarczy ... A i wlansie sobie przypomnialam, ze mam koc ktory chce wywalic... wiec bedzie w sam raz.... Jak chcesz to daj namiary to w poniedzialek posle...

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Sob paź 25, 2003 18:48

Ktosiu Kochana, ale czy Tobie będzie się opłacało to słać? Bo chyba to duże koszty będą... :( Mam propozycję - może się znajdą chętni z Warszawy... Jeśli tak to będziesz mogła oddać swoje "skarby" miejscowemu schronisku, jeśli nie to wtedy pomyślimy o transporcie, dobrze? :)
Obrazek

Katy

Post » Sob paź 25, 2003 18:49

Wlasnie w samochodzie jezdza ze mna dwa duze worki ubran. Rozne swetry, koszulki itp. Chcialam wywalic, ale troche bylo mi szkoda, wiec zdecydowalam sie, ze w weekend zaniose je z samochodu do piwnicy. Moge podrzucic np. we wtorek po pracy. Napisz prosze na pw.

set

Od: Wto wrz 24, 2002 10:43

Post » Sob paź 25, 2003 18:52

ozliwe, ze cos sie u mnie znajdzie, bo bede kontynuowac porzadki w szafie. Jesli po dostawie Set bedzie jeszcze potrzeba to mow, poszukam.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob paź 25, 2003 18:53

Katy pisze:Ktosiu Kochana, ale czy Tobie będzie się opłacało to słać? Bo chyba to duże koszty będą... :( Mam propozycję - może się znajdą chętni z Warszawy... Jeśli tak to będziesz mogła oddać swoje "skarby" miejscowemu schronisku, jeśli nie to wtedy pomyślimy o transporcie, dobrze? :)

Moje schronisko to raczej tylko koce...
A co do tego czy mi sie "oplaca" wysylac to .... co tu jest do oplacania ... kotuchom ma byc cieplo to sie oplaca :) To juz do twojego uznania czy chcesz czy nie :) Jak podasz namiary to wysle... Przeciez majatku nie strace... bez przesady- nie sa to az takie kilogramy :lol:

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Sob paź 25, 2003 18:56

Set i ktosia - pisze na pw :D Dzięki!!!! :D
Jeżeli ciuszków będzie za dużo to przekaże schronisku albo Pani Irnie - na pewno gdzieś sie przydadzą :wink:
Obrazek

Katy

Post » Nie paź 26, 2003 7:40

A te budki z jakich materiałów będą(poza styropianem) ?
Mam problem z budkami dla moich kotów "zewnętrznych". Na razie na balkonie-lodżii stoi w kąciku duży karton z grubej tektury, oklejony styropianem, w środku wymoszczony i z zewnątrz przykryty podgumowanym dywanikiem. Z przodu wycięty mały otwór z klapką.
A ja to marzę o prawdziwe ciepłej, drewnianej budzie ze zdejmownym daszkiem, żeby można było posprzątać. Ile taka buda może kosztować? Moi panowie to do majsterki sie nie kwapią.

Magdalena

Od: Sob maja 18, 2002 12:05

Post » Nie paź 26, 2003 9:26

Katy, muszę zajrzeć do szafy, coś powinno się znaleźć. Stare, trochę podarte podkoszulki się przydadzą?
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Pon paź 27, 2003 19:58

Deli, na razie dzięki :D Dostanę trochę rzeczy od set i od ktosi, tak więc może wystarczy - nie to sie odezwę.
Magdaleno, budki maja być zrobione z drewna, ze starych szafek. Steropian chce kupic albo skądś zdobyć i włożyć do środka. A do tego jakies ciepłe rzeczy.
Obrazek

Katy

Post » Pon paź 27, 2003 20:18

Katy pisze:Deli, na razie dzięki :D Dostanę trochę rzeczy od set i od ktosi, tak więc może wystarczy - nie to sie odezwę.

Odzywaj się, odzywaj - potrzebuję jakiegoś impulsu do zrobienia porządku w szafie ;-)
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14