Witam ! Zaczynam nowy wąrek bo okazuje się że jestem w sprawach kotów ciemna jak tabaka w rogu Wpadł mi w oczy temat zabespieczania okien. Moja Krecia mieszka z nami w kamienicy na pierwszym pietrze. Mamy balkon. Teraz nie ma problemu bo okna i balkon są zamknięte, ale co bedzie na wiosnę. Czy ona mi nie wypadnie?!! Co z balkonem??? Aż mnie ciarki przeszły. Jak te okna zabezpieczyć Przecież muszę je otwierać!!
Kretka, Ty jesteś z Poznania, prawda? No to masz pod nosem pana robiącego sieci rybackie, które doskonale nadają sie do zabezpieczenia balkonu, na dodatek niewielkim kosztem. My też mamy tak zabezpieczony balkon.
Oberhexe
czy mozna jakies namiary na pana od sieci w Poznaniu?
ja rowniez mam pytanie... czy jak sie zabezpieczy dol balkonu...... to kicia nie bedzie sie wspinac po barierkach?
bo jesli tak to chyba nie ma co zabezpieczac.......? moze napiszcie jak rozwiazaliscie ten problem u siebie....
jestem zainteresowana bo od niedawna mam kotki.... jest zima i nie ma problemu ale co bedzie jak bedzie cieplej
B&B
Bisou&Bijou pisze:ja rowniez mam pytanie... czy jak sie zabezpieczy dol balkonu...... to kicia nie bedzie sie wspinac po barierkach?
Będzie się wspinać. Zabezpiecza się od samego dołu do samej góry. Ze szczególnym uwzględnieniem dołu - żeby nie przelazły pod spodem (co mnie sie zdarzyło...
Kretka jak mowilam - zapraszam poznac sie mozemy juz na wystawie w Poznaniu a co do balkonu - faktycznie siec jest fajna, ja mam siatke taka ptasia plastikowa, Olka na nia raz chciala wejsc, ale jej za bardzo dygotala i zrezygnowala. Na metalowa wlazi i siedzi w korytkach, skubie trawke. Metalowa siatke mam od dolu do konca balustrady.
Wystawa jest 22-23 listopada, zapewne na terenie targów. My też będziemy.
Namiary na pana powroźnika z podstrony o zabezpieczeniach balkonu:
Franciszek Rozmiarek -mistrz powroźniczy, tel dom. 061/ 819 07 09, tel kom. 602 46 55 76,
602 12 54 37
My za siatkę 5 m x 3,5 m + koszty przesyłki zapłaciliśmy około 90 PLN.
Fajna jest Jezycka i cale Jeźyce.... mieszkalam tam na studiach....
i Balkon tez jakis znajomy
no tak ale zadam jeszcze jedno pytanie. Jak zabezpieczyc balkon na trzecim pietrze nie majac sasiada nad soba? wlasciwie nie ma tez zadnego daszka. tylko niebo
moze komus cos przyjdzie do glowy?
z gory dzieki
B&B