problem z "sikawką"

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 22, 2003 6:30 problem z "sikawką"

czy ktoś ma może podobny problem? Moja dorosła już kicia, na szczęscie rzadko, potrafi wysiusiać się na kołdrę. Nie pomaga używanie płynów i proszków o zapachu cytrynowym, podobno znienawidzonym przez kociaki. Czy ktoś wie, co zrobić, aby przestała??

ewuś

Od: Śro paź 22, 2003 6:25

Post » Śro paź 22, 2003 6:36

Witaj :-)
A bylo ostatnio kilka watkow na temat...
Badania zrobione? Kicia kastrowana?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw paź 23, 2003 6:05

dzięki za zainteresowanie. Kicia owszem, wysterylizowana, ale dopiero w maju br, a przedtem też jej się zdażało pomylić kołdrę z kuwetą. A jakie badania masz na myśli?? W rozmowie z weterynarzem dowiedziałam się tylko, że może tak robić, bo nie lubi koloru żółtego, a taki mam m.in. na pościeli.... Dopiero wczoraj zarejestrowałam się na forum i nie bardzo wiem, jak szukać wcześniejszych tematów, poza tymi właśnie wyświetlanymi na ekranie. :(

ewuś

Post » Czw paź 23, 2003 6:29

Cześć Ewuś-witaj na forum. Na gorze ekranu tam gdzie poczta FAQ jest też szukajkliknij pojawi się m.in okienko wpisz tema który chcesz znależć, kliknij szukaj i wyświetli się lista tematów-możesz przeglądać.
Mój kotek też tak robił jak był sam, jak było ich dwóch czasami, jak mam 4 koty to jeszcze mu się nie zdarzyło! :lol: poza tym b.często zmieniam żwirek, mam dwie kuwety, a był okres że były trzy (przy dwóch kotach). Na kota nie krzyczałam ani go nie karałam jak go przyłapałam to tylko niosłam biegiem do kuwety.
Głaski dla kotka

betix

Od: Pon sie 11, 2003 22:37

Post » Czw paź 23, 2003 6:37

kuwetę ta moja diablica ma zawsze czystą, bo jestem pedantką... A czy jest taka możliwość, że kotka jest przeziębiona? Najczęściej sikała poza latem, a uwielbia siedzieć całymi wieczorami na balkonie (zimne kafle na podłodze). Może też jak już się raz wysikała to czuje swój zapach i zawsze już będzie sikać. Fakt, że robi to bardzo rzadko.

ewuś

Post » Czw paź 23, 2003 6:39

Mialam na mysli badania moczu. Zlapac siusiu i zaniesc do weta, niech przebada. Kica moze miec zapalenie pecherza po prostu. Jesli sie okaze, ze to nie to, to sie bedzie kombinowac dalej.
Jesli nie bylo zmian w kuwecie, zwirku znaczy, przestawiania takowej albo kuweta w momencie sikniecia nie byla po prostu "brudna" (niektore koty zycza sobie miec sprzatane natychmiast po, wtedy lekiem moze byc wstawienie drugiej) to najczesciej przyczyna jest zapalenie albo krysztaly...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11