Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 26, 2009 12:25 Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Jakis czas temu na moim podworku pojawila sie koteczka. Mlodziutka, biala w kolorowe latki, miziasta i lekko przestraszona. Rozmawialam ze starsza pania, ktora ja dokarmia (resztki+mleko). Powiedziala, ze kotke najprawdopodobniej ktos wyrzucil albo wlasciciel zmarl.. Kicia caly czas trzyma sie jednego miejsca, spi w piwnicy, bo ktos akurat otworzyl okienko jak sie cieplej zrobilo.
Chcialam ja wziac do siebie, ale wlascicielki mieszkania sa nieugiete i kategorycznie zabraniaja posiadania jakiegokolwiek zwierzaka :( Moge ja wysterylizowac (chyba ma rujke :/) ale nie moge zatrzymac ;(
Dodam jeszcze, ze na podworku jest rozlozona trutka na szczury w takich czarnych pojemnikach i dozorczyni sie nia zainteresowala, raczej w negatywny sposob (wlascicielka amstafa).

Ratunku!
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2010 14:24 przez Yzalbe, łącznie edytowano 11 razy

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Wto maja 26, 2009 12:50

podniosę - kicia potrzebuje pomocy :!:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto maja 26, 2009 13:42

A na ile właścicielka mieszkania mam nad mieszkaniem kontrolę? Może to trochę nie w porządku, ale ja radziłabym, żebyś wzięła jednak do siebie kicię na tymczasowego tymczasa i szukała jej domu tymczasowego/stałego, jeśli kotce grozi niebezpieczeństwo. Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego właścicielowi przeszkadza kot w mieszkaniu :evil:

Przydałyby się też zdjęcia koteczki :) .

Edit: można też kotkę zawieźć na sterylizację (o ile nie jest już wysterylizowana) do lecznicy, np. na talon - wtedy przez kilka dni byłaby na rekonwalescencji w lecznicy - tam byłaby przynajmniej bezpieczna i przez ten czas można by było szukać jej domu.
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto maja 26, 2009 14:06

Panie przychodza raz w miesiacu po pieniazki, ale ze wiekszosc mieszkan w tych 3 kamienicach nalezy do nich, sa na podworku dosc czesto.. wiec jakby zobaczyly kota w oknie, to byloby nieciekawie :(
Sa przeciwne zwierzakom, bo jakies 2 lata temu wyprowadzily sie z jednego mieszkan panie, ktore trzymaly tam stado niekastrowanych kotow.. Uzywalam roznych argumentow, nie chca sluchac. Ja bardzo chcialabym byc domkiem tymczasowym, na stale nie moge miec zwierzaka.
Zdjecia postaram sie zalatwic.

Wlasnie myslalam o przetrzymaniu w lecznicy, ale boje sie, ze szukanie domku bedzie trwalo zbyt dlugo, ja wyjezdzam na Boze Cialo do domu. Pytalam sie juz znajomych, nikt nie chce kota :(

Yzalbe

Post » Wto maja 26, 2009 14:24

wez ja na razie do lazienki. wazne by nic jej sie nie stalo, a niestety wiele wskazuje na to, ze nie jest tam bezpieczna. w lazience jej nikt nie zobaczy, a i mala sie oswoi. potem mozna wziac ja na sterylke do lecznicy. bedziesz miala dodakotywch kilka dni na ogloszenia, zdjecia i ogolnie szukanie domu lub DT

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Wto maja 26, 2009 14:29

Zgadzam się - łazienka to bardzo dobry pomysł :) . Kicia byłaby przynajmniej bezpieczna, a po kilku dniach można by ją było zawieźć na sterylizację. Do Bożego Ciała na pewno znajdzie dom, choćby tymczasowy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto maja 26, 2009 14:31

Chyba tak zrobie.. Tylko czekam z niecierpliwoscia na wyplate, bo ani kuwety nie mam, w lodowce pustki... Mam nadzieje, ze juz jutro bedzie.

Yzalbe

Post » Wto maja 26, 2009 14:43

trzymam kciuki :ok:
Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Wto maja 26, 2009 15:08

kuweta na 2 dni moze byc zrobiona z kilku pudelek, powsadzanych razem i pod nia folia ew. gdyby miala przecieknac...

a zaszetka na dzis to koszt ok 2-3 zl wiec spokojnie, nie trzeba az tylu wydatkow ponosic!

Julka_

Post » Wto maja 26, 2009 15:13

W tym momencie na kocie mam dokladnie 0zl, w portfelu same zolte :oops:
magoska_ zaoferowala pomoc w postaci karmy na poczatek i odsypania zwirku (D-Z-I-E-K-U-J-E!!!)
Kuwetke pozycze, ew wykorzystam w tym celu miske :)

Bardzo dziekuje za zainteresowanie i pomoc!

Jeszcze bardzo bym prosila o pomoc w ogloszeniach jak juz zalatwie fotki :oops:

Yzalbe

Post » Wto maja 26, 2009 15:16

Yzalbe
:king:
Życzę Wam (Tobie i kotce), żeby się panie właścicielki przez czas jakiś trzymały z daleka.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto maja 26, 2009 15:18

najpierw lap kotke, potem bedziemy sie dalej martwic 8)

Julka_

Post » Wto maja 26, 2009 18:30

Kicia jest juz u mnie, zwiala z lazienki i schowala sie pod kanapa.. Nie podoba sie jej, ze zabralam jej wolnosc :roll:
Z blizszych ogledzin: brudne uszka, na 99% swierzb, i chyba grzybek w okolicach lopatek...
Modle sie o to, aby nie zwiala.. jedyne drzwi jakie mam, to te od lazienki.. no i wejsciowe :? Musialam zabarykadowac szafke w kuchni aby sie tam nie wcisnela. 3 panie wiedza o tym, ze wzielam kicie -w tym dozorczyni -okazalo sie, ze to ona zalatwilo otwarte okienko w piwnicy. Oby nikt nie powiedzial wlascicielkom 8O

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc, w szczegolnosci magoska_ i aams :1luvu:

Yzalbe

Post » Wto maja 26, 2009 21:00

No to Kita jest juz "u siebie" 8) Zjadla puche od aamms, polazila po domu, pobarankowala, poswiecila brzuszkiem wystawiajac go do glaskow, a teraz spi na przygotowanym polaniu z recznikow (madra mala, wiedziala, ze to dla niej :D).

Jutro robie foty, tylko nie mam jak ich wrzucic na komputer, nie mam kabla ani tego czytnika kart aby do komputera podpiac :(

Yzalbe

Post » Wto maja 26, 2009 21:09

:dance:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

[następna]