Nie wiem, jak kotka przetrwała mrozy, bo tam jedynym schronieniem była luka między dwoma blaszanymi pawilonami, jakieś baraki, a zdrugiej strony ruchliwa ulica
Kotka oczywiście zdążyła już rodzić, bo podobno przychodzą tam jakieś stare kocury. Nikt nie wie, co stało się z kociętami, których było podobno 5. Dodatkowo ostatnio był tam pożar, paliły się te baraki............
Kiedy usłyszałam tę historię, wiedziałam że nie ma sekundy do stracenia, chodziło już o życie kotki. Załatwiłam szybko miejsce na sterylkę, tymczasowy tymczas, a pani dokarmiająca kicię miała ją złapać. A ponieważ akcja ze strony tej pani szła zbyt wolno, pojechałam tam sama i ........efektem jest śliczna malutka czarna panienka, która siedzi u mnie w sypialni za łóżkiem, a ja z moimi kotami i tymczaską dzikunem Kulką znowu tymczasujemy w drugim pokoju.
Koteńka jest już po sterylce. Jest bardzo grzeczna, niesamowicie pro ludzka, uspokaja się, kiedy jest przytulona do człowieka. Temu, kto jej zgotował taki los, życzę wszystkiego najgorszego i więcej nie napiszę, bo nie nadaje się do publikacji
Kicia nie może u mnie zostać długo, ale znalazłam osobę, która weźmie koteczkę do siebie na tymczas. Jest to babcia mojej koleżanki z pracy. Babcia kocha koty, ale ma świadomość swojego wieku, dlatego zgodziła się dać kici DT. Ale musimy szukać kici domku stałego, takiego, który już nigdy jej nie zawiedzie.
Kicia u mnie dochodzi do siebie po sterylce (pani doktor powiedziała, że kicia miała jakieś poważne zmiany na macicy i sterylka ta ratowała jej życie), a po weekendzie idzie do babci. Babcia siedzi cały czas w domu, dłubie na drutach, to myślę, że koteńka będzie miała dobrze. Ja biorę na siebie wizyty w lecznicy i ogłaszanie kici.
Dlatego bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, bo jestem jeszcze kiepska w tym zakresie. Kicia jest urodzona w tamtym roku (nawet chyba jest z późnego miotu) bardzo miziasta, drobniutka i śliczna.
Oto kicia (zdjęcia zrobione zaraz po przyniesieniu jej do domu)
No i kicia musi mieć imię....myślę usilnie...może Pola, Zosia??

, kolejna kocia bieda dzięki Tobie Zuziu będzie miała szansę na prawdziwy kochający dom
Też mam nadzieję, że jakiś cudowny domek szukający przyjaciela na całe życie zakocha się w tak pięknej kici.