Kolejna domowa kotka wyrzucona..Kruszynka już w swoim domku!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 01, 2009 10:34 Kolejna domowa kotka wyrzucona..Kruszynka już w swoim domku!

O historii koteczki dowiedziałam się od osoby trzeciej. Podobno jeszcze w lutym ktoś przywiózł małą koteczkę i wyrzucił w bramie w środku miasta, przy ruchliwej ulicy. Kotka ewidentnie domowa podchodziła do ludzi i prosiła o pomoc. Pomoc znalazła tylko taką, że jedna pani zaczęła ją dokarmiać. Fakt, jeździła z innego osiedla, podobno szukała kotce domu, ale nie znalazła. Na moje pytanie, dlaczego nie wzięła jej do domu, padła odpowiedź, że nie może, bo przecież ma już kota :roll:
Nie wiem, jak kotka przetrwała mrozy, bo tam jedynym schronieniem była luka między dwoma blaszanymi pawilonami, jakieś baraki, a zdrugiej strony ruchliwa ulica :twisted: To cud, że kicia nie poszła w tę drugą stronę.
Kotka oczywiście zdążyła już rodzić, bo podobno przychodzą tam jakieś stare kocury. Nikt nie wie, co stało się z kociętami, których było podobno 5. Dodatkowo ostatnio był tam pożar, paliły się te baraki............

Kiedy usłyszałam tę historię, wiedziałam że nie ma sekundy do stracenia, chodziło już o życie kotki. Załatwiłam szybko miejsce na sterylkę, tymczasowy tymczas, a pani dokarmiająca kicię miała ją złapać. A ponieważ akcja ze strony tej pani szła zbyt wolno, pojechałam tam sama i ........efektem jest śliczna malutka czarna panienka, która siedzi u mnie w sypialni za łóżkiem, a ja z moimi kotami i tymczaską dzikunem Kulką znowu tymczasujemy w drugim pokoju.
Koteńka jest już po sterylce. Jest bardzo grzeczna, niesamowicie pro ludzka, uspokaja się, kiedy jest przytulona do człowieka. Temu, kto jej zgotował taki los, życzę wszystkiego najgorszego i więcej nie napiszę, bo nie nadaje się do publikacji :twisted: :twisted: :twisted: .
Kicia nie może u mnie zostać długo, ale znalazłam osobę, która weźmie koteczkę do siebie na tymczas. Jest to babcia mojej koleżanki z pracy. Babcia kocha koty, ale ma świadomość swojego wieku, dlatego zgodziła się dać kici DT. Ale musimy szukać kici domku stałego, takiego, który już nigdy jej nie zawiedzie.

Kicia u mnie dochodzi do siebie po sterylce (pani doktor powiedziała, że kicia miała jakieś poważne zmiany na macicy i sterylka ta ratowała jej życie), a po weekendzie idzie do babci. Babcia siedzi cały czas w domu, dłubie na drutach, to myślę, że koteńka będzie miała dobrze. Ja biorę na siebie wizyty w lecznicy i ogłaszanie kici.
Dlatego bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, bo jestem jeszcze kiepska w tym zakresie. Kicia jest urodzona w tamtym roku (nawet chyba jest z późnego miotu) bardzo miziasta, drobniutka i śliczna.
Oto kicia (zdjęcia zrobione zaraz po przyniesieniu jej do domu)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i kicia musi mieć imię....myślę usilnie...może Pola, Zosia??
Ostatnio edytowano Śro cze 17, 2009 21:53 przez zuzia96, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt maja 01, 2009 10:58

Ooo , jaka śliczna czarnulka :1luvu: , kolejna kocia bieda dzięki Tobie Zuziu będzie miała szansę na prawdziwy kochający dom :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt maja 01, 2009 12:33

bubor pisze:Ooo , jaka śliczna czarnulka :1luvu: , kolejna kocia bieda dzięki Tobie Zuziu będzie miała szansę na prawdziwy kochający dom :ok: :ok: :ok:

Dziękuję buborku za to, że zawsze jesteś z nami :king:

Kicia jest naprawdę śliczna i bardzo grzeczna. Przydałby się banerek... chyba napiszę do ruru :lol: Ona robi piękne banerki :lol: i ma dobrą rękę :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 01, 2009 13:00

Piękna kotenia(uwielbiam czarnulki) :D
Mam nadzieję,że szybko znajdzie dimek.

mamakuku

Od: Pon lut 09, 2009 15:15

Post » Pt maja 01, 2009 13:39

mamakuku pisze:Piękna kotenia(uwielbiam czarnulki) :D
Mam nadzieję,że szybko znajdzie dimek.

Dziękuję za odwiedziny w wątku kici :love: Też mam nadzieję, że jakiś cudowny domek szukający przyjaciela na całe życie zakocha się w tak pięknej kici.

Kicia jest bardzo grzeczna, zaraz po przywiezieniu do domu dała sobie bezproblemowo obciąć pazurki, a największą przyjemność sprawia jej przytulanie się do człowieka :love:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 01, 2009 15:07

A to zdjęcie sprzed chwili, po dokładnym wylizaniu miseczki, na której kicia dostała convalescenca :love:

Obrazek

Wszystko bardzo ładnie zjada, wczoraj tylko trochę się martwiłam, bo cały dzień nie była w kuwecie. Ale dzisiaj już wszystko w porządku, kuwetka zaliczona jak należy :lol: od razu kicia wiedziała, do czego służy :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 01, 2009 15:49

Wymyśliłam dla kici imię....... :1luvu: przecież nie może być dłużej bezimienna :oops:

Cudownego domku, który nigdy już jej nie zawiedzie szuka.....KRUSZYNKA
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 01, 2009 16:06

Fajniutkie imię : Kruszynka :D
Zatem za najlepszy dom dla Kruszynki :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Pt maja 01, 2009 16:34

bubor pisze:Fajniutkie imię : Kruszynka :D

Zastanawiam się buborku, czy nie lepiej było jej założyć wątek na Kotach. Tutaj mało ludzi zagląda.... a Kruszynka tak bardzo potrzebuje domku :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt maja 01, 2009 16:39

Kruszynko,życze Ci byś znalazła dla siebie spokojna przystań,pełną miłości i czułości!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 01, 2009 17:35

Też mam czarnulkę na tymczasie.Kruszynka jest chyba nawet ładniejsza od mojej Fibi,bo ma takie puchate pysio,a takie mi się najbardziej podobają.Gdzieś słyszałam ,że czarne koty są najmądrzejsze.Nie wiem,pierwszy raz mam kota o takim umaszczeniu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 01, 2009 18:09

Dopisuję się do wątku mojej "imienniczki" ;)

Kruszynko, na pewno znajdziesz wspaniały domek :)

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt maja 01, 2009 18:12

zuzia96 pisze:Obrazek

Dopiero Was znalazłam :oops:
Zuziu, jaka ona jest słodziuteńka, o ludzie kochani :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt maja 01, 2009 18:20

zuzia96 pisze:
bubor pisze:Fajniutkie imię : Kruszynka :D

Zastanawiam się buborku, czy nie lepiej było jej założyć wątek na Kotach. Tutaj mało ludzi zagląda.... a Kruszynka tak bardzo potrzebuje domku :cry:

Sam niewiem co Ci doradzić Zuziu :roll: , Kruszynka i tu napewno znajdzie swoich Dużych :wink:

bubor

Post » Pt maja 01, 2009 19:18

Ale cudeńko z Kruszynki
słodziutka Kruszonka :love: :love: :love: :love: :love: :love:
zaraz zrobię banerek :P
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[następna]