TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2009 9:35 TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

W ubiegly piatek na poznanskim Wilczaku eksmitowano z mieszkania kobiete, u ktorej mieszkaly 63 koty (sic!). Koty niesterylizowane, chore, stloczone w zrujnowanym mieszkanku. Rodzily sie kocieta, chore biedaki umieraly... tak wygladal piekielny krag, ktory im zgotowano... z milosci...

W noc porzedzajaca eksmisje, Pani zorganizowala transport wszystkich 63 istotek do Czarnkowa, gdzie wynajela 10metrowy pokoik. Gdy pojawila sie tam ze swoim przybytkiem, wlasciciel pokoju zareagowal jak mozna sie bylo spodziewac- koty wrocily do Poznania.
Dramat tych umeczonych, skrajnie zestresowanych bied trwal. Na miejscu zjawili sie dobrzy ludzie, dzieki ktorym koty nie wyladowaly na ulicy!!!!!!!!!!
15 kotow trafilo do poznanskiego schroniska, 20 do przytuliska w Przyborowku, 10 w najgorszym stanie trafilo na DT do Pani, ktora jest Aniolem (ale niestety niebogatym...), ok. 10 (w tym wszystkie matki z kocietami) trafily pod opieke zalozycielki Fundacji "Zwierzeta i My", ktora zajmuje sie sterylizacja zwierzat wiejskich i wolno zyjacych i tylko o te nie musimy sie martwic, One uzyskaja pelna pomoc. Reszta koteczkow trafila do osob, ktore je po prostu spontanicznie zabraly do siebie, ale jak sie domyslacie sa to osoby, ktore maja serca wieksze od portfeli.

WPLATY PROSIMY KIEROWAC NA KONTO FUNDACJI "KOCI PAZUR", PIENIADZE TE BEDA SLUZYC WSZYSTKIM EKSMITOWANYM KOTOM, ROWNIEZ TYM POD OPIEKA INNYCH FUNDACJI, JESLI TAM ZABRAKNIE FUNDUSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tutaj wspolpracujemy:))Fundacja dla zwierząt "Koci Pazur"
PKO BP SA Poznań
51 1020 4027 0000 1402 0415 2856 [b]
z dopiskiem "dla kotow z Wilczaka", prosimy tez o nick:)

dla przelewów zagranicznych :
IB to PL
SWIFT / BIC czyli kod banku odbiorcy : BPKOPLPW [/b]

Koty w przytulisku...
Obrazek

Wierze, ze nasze poznanskie fundacje przylacza sie do pomocy- jak zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale nawet z ich pomoca nie uratujemy tych kotow bez forumowej pomocy :!:

Blagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najpilniej potrzebuja nas kotki, ktore wyladowaly w poznanskim schronie oraz w przytulisku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te w schronisku bez naszej pomocy pewnie w ogole nie przezyja- sa chore (zapalenie pluc, swierzbowiec itp.). Pilnie potrzeba domow tymczasowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Postaram sie zorganizowac przetestowanie kotow przed wydaniem do DT, zeby nie narazac rezydentow (ktos juz wstepnie obiecal w tym pomoc, ale dopiero gdy wszystko bedzie pewne, to napisze szczegoly).
Potrzebne sa pieniadze na wsparcie leczenia tych nieszczesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na jedzenie!!!!!!!
Potrzebna jest sila naszego Miau- bez Was nie damy rady im pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koty nie dadza rady...
Wsystkie te biedy sa bardzo bardzo ufne wobec czlowieka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zawiedzmy ich...
Pierwsza klatka ( lewa gora)

1) Segala - 20 letnia mamusia DS Agn
Obrazek

2) Koteczka bura z bialym, wystraszona - DT u Cameo
Obrazek

3) Pingwinek dla iwci, jesli bedzie FELV I FIV ujemny jedzie :), do mnie trafi we wtorek, mial trafic dzis ale mam gosci na wekend
DT Iwcia
Obrazek

4)Amelia- DT Agapeanimali
Obrazek

5) koteczka kroweczka
Obrazek

6) Kikuiu - koteczka drobna z bielmem na oku DT u Agn
Obrazek

Druga klatka ( prawa góra)

7) czarny chlopak - DT Koperata
Obrazek

8) bardzo chora, duza dziewczynka
Obrazek

9) burasek chlopak
Obrazek

10) zyzol - moj faworyt :D Dziewczynka;-)
Obrazek

11) Pingwinek chlopczyk
Obrazek

12) dziewczynka, problemy skorne
Obrazek

trzecia klatka ( lewy dol)

13) krowek chlopczyk ZPlamą
Obrazek

14) krowek chlopak BezPlamy - DT Etka
Obrazek

15) chlopczyk
Obrazek

16) chlopczyk DT Korciaczki
Obrazek

17) najbardziej potrzebujacy kot, caly czas w takiej pozycji :( Mbati - DT Agn
Obrazek

18. Pingwinek, bardzo chory - Alba - DT Agapeanimali
Obrazek

19) buraś, plec jeszce nieznana
Obrazek

20) Paproch mega miziak! wkrotce trafi na DT Aga5599
Obrazek

21) miziak plci nieustalonej
Obrazek
AKTUALIZACJA WPLAT:
na konto Fundacji "Koci Pazur":
Mysia-FCAP - 1000zl
Anova- 150zl- bazarek aga9955
HIBPO- 15zl - bazarekaga9955
Mińsk Mazowiecki - 150zl
Siedlce - 200zl

na moje konto:
Agneska - 100zl
Pestis - 25zl
Irenaika - 100zl
Honda11 - 50zl
Avian - 40zl
Aga9955 - 200zl
PetkaP1 - 20zl
KarolinaS - 100zl
Jarka - 100zl
Iskanna - 150zl
Katarzyna Ewa z W-wy - 200zl
kingulera - 50zl
Felinity i Arrandion - 50zl
Nifredil - 50zl
Mamy tez moc darow rzeczowych
- darczyncow wymienie tutaj jeszcze dzis (sa wymienieni w watku)!!!
Ostatnio edytowano Sob kwi 18, 2009 18:54 przez jerzykowka, łącznie edytowano 15 razy
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro kwi 01, 2009 9:49

o matko!! kolejne skupisko biednych zwierząt :(
Asiu ale jaka pomoc jest potrzebna? Finansowa rozumiem tak? czy jakas jeszcze?

zgodnie z prośbą Asiu wklejam cytat ze strony 16:

jerzykowka pisze:LISTA KOTOW ZNAJDUJACYCH SIE W POZNANSKIM SCHRONISKU:

Nr 11b - burasia (taka "zajecza" masc) drobna, najbardziej wystraszona
2 lata
Swierzb
Nr 12b - biało-bury kocur (pieknie, zawadiacko "nakrapiany" pyszczek)
8 lat, niekastrowany
swierzb, rany w okolicach glowy i uszu
Nr 7b - burasek kocur
3 lata (?), niekastrowany
swierzb, zapalenie spojowek

burasia koteczka
3 lata, wysterylizowana
swierzb, zapalenie gornych drog oddechowych
Nr 8b - burasek kocur
10 lat, kastrat
swierzb, zapalenie spojowek

czarny kocur
10 lat, niekastrowany,
swierzb, ostre zapalenie drog oddechowych, zapalenie spojowek'
podejrzenie kalcywirusa, wykonane testy na wirusowki -
wyniki negatywne
Nr 9b - czarny kocur, drobny
3 lata, niekastrowany
swierzb, zapalenie spojowek, wynik testow negatywny

czarna kotka, drobinka
4 lata, sterylizowana
swierzb
Nr 4b - krowka - kotka czarno-biala, drobinka
4 lata, sterylizowana
swierzb, zapalenie krtani i tchawicy
Nr 5b - bialo-bury (przewaga bieli) kocur
2 lata, niekastrowany
swierzb
Nr 1b - czarna kotka
3 lata, sterylizowana
swierzb, ostre zapalenie spojowek

szaro-bialy kocur
10 lat, kastrat
swierzb
[b]Nr 2b - bialo-bura kotka, drobniutka

2 lata, niesterylizowana
swierzb

Nr 3b - szara z dodatkiem bieli (krawacik itp.) kotka
2 lata, niesterylizowana
swierzb

burasek kocur
8 lat, niekastrowany
swierzb, koci katar silny

Numeracja wg klatek schroniskowych (zgodna z ta, ktora jest w dokumentacji). Koty bez podanego numeru przynaleza do numeru powyzej.

Wszystkie kotki sa raczej drobnej postury, sa cudne...
Ostatnio edytowano Pon kwi 06, 2009 16:41 przez magdaradek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro kwi 01, 2009 9:57

koszmar :cry:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro kwi 01, 2009 9:59

Kochana pamiętaj, że mogę służyć transportem
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro kwi 01, 2009 10:00

magdaradek pisze:o matko!! kolejne skupisko biednych zwierząt :(
Asiu ale jaka pomoc jest potrzebna? Finansowa rozumiem tak? czy jakas jeszcze?

Madziu, w tej chwili najpilniejsze sa DT, pomoc finansowa na leczenie (sterylizacje), karma... Ewentualnie osoby do transportu. Osoby do pomocy w oglaszaniu zdrowych zwierzat (nie wiem jeszcze ile takich jest, czy w ogole...)

Jutro jade do kotow przebywajacych w szpitaliku- potrzebna mokra karma na cito. Jezeli ktoras z poznanskich cioteczek moze przekazac jakies puszeczki, to ja moge zrobic wieczorem runde żebracza po miescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2009 10:29 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro kwi 01, 2009 10:02

Petka-P1 pisze:Kochana pamiętaj, że mogę służyć transportem

Pamietam Kochana i mam nadzieje, ze zlosza sie DT z roznych stron. Zaklinam rzeczywistosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro kwi 01, 2009 10:06

z miłości ......
koszmar ,koszmar tych biednych zwierząt :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro kwi 01, 2009 10:15

!!!!!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro kwi 01, 2009 10:22

Do mnie dotarły informacje że te kociska są niestety niedożywione zakatarzone i ogólnie w bardzo kiepskim stanie. Wiekszość z nich ze stresu nie chce nic jeść, w tych miejscach w których znakomita większość tych kotów jest nikt nie bedzie się rozczulał i podsuwal im jedzonko. Generalnie potrzebne są DT, karma i leczenie... Z tego co słyszałam to Przyborówku jest podobno 20 letnia koteczka która matkuje reszcie biedaków. FA napewno będzie partycypowac w leczenniu tych kotków które zostały tu w Poznaniu u Pani która z nami współpracuje. Już zaczęliśmy zbierać pieniądze na allegro .
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro kwi 01, 2009 10:28

safiori pisze:Do mnie dotarły informacje że te kociska są niestety niedożywione zakatarzone i ogólnie w bardzo kiepskim stanie. Wiekszość z nich ze stresu nie chce nic jeść, w tych miejscach w których znakomita większość tych kotów jest nikt nie bedzie się rozczulał i podsuwal im jedzonko. Generalnie potrzebne są DT, karma i leczenie... Z tego co słyszałam to Przyborówku jest podobno 20 letnia koteczka która matkuje reszcie biedaków. FA napewno będzie partycypowac w leczenniu tych kotków które zostały tu w Poznaniu u Pani która z nami współpracuje. Już zaczęliśmy zbierać pieniądze na allegro .

Czyli Wasza Fundacja te 10 najbardziej schorowanych bierze pod swoje skrzydla :aniolek: :1luvu: DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze naplynie wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro kwi 01, 2009 10:28

Kto może POMÓC :?:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro kwi 01, 2009 10:31

Mój boże :cry: :cry: :cry: zrobiłam banerek, tylko tyle mogę...

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/bzh5][img]http://img150.imageshack.us/img150/3411/helpr.png[/img][/url]

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro kwi 01, 2009 10:38

Cameo, dziekuje za bannerek :1luvu: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Śro kwi 01, 2009 10:42

Cameo pisze:Mój boże :cry: :cry: :cry: zrobiłam banerek, tylko tyle mogę...

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/bzh5][img]http://img150.imageshack.us/img150/3411/helpr.png[/img][/url]

Kamilka ale szybko odpowiedziałaś....dziękuję
:1luvu:

już wklejam zamiast moich futerek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro kwi 01, 2009 10:51

Asia, tak jak Ci obiecalam moge wziasc jakiegos kociaka, albo mlodego do 6 miesiecy, niestety zblizaja sie swieta i nie moge wziasc doroslego i miec wojny kocie w domu.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[następna]