Pomóżcie!Ile razy karmić koty?!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 06, 2009 0:09 Pomóżcie!Ile razy karmić koty?!

Jestem u kresu wytrzymałosci!!!!!Nasze koty jedza 2738487625rzay dziennie.To nie zart.Kotów jest :5 naszych,1 tymczas,3 dworskie.Wszystkie rano dostaja sparzonego dorsza lub piers z kurczaka,chwile później znów są głodne,caly czas mają suchego royala do chrupania,po 16 dostaja wołowinę lub pierś.Mam dość ,one caly czas jedzą.Po 20 daje im puszki lub mięso.Koty nami rządzą,mam tego dość.Czy powinny spozywac 2 lub 3 posilki,czy raczej miec dostęp do suchej karmy przez caly dzien?
Obrazek

crisan

Od: Sob sty 20, 2007 22:19

Post » Wto sty 06, 2009 0:58

Ja Ci mogę wyłącznie podpowiedzieć jak u mnie to wygląda.
Żrą dwa razy dziennie :twisted: :twisted: :twisted: a w miseczce jest suche, jak chcą podjadać, to podjadają. Dorosłe koty mogą jeść dwa razy dziennie. I tak dwie kocice kwalifikująją się do odchudzania.
Tak serio, to nie ulegaj im, bo juz sam wiesz co sie bedzie działo.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto sty 06, 2009 1:16

ja robię bardzo podobnie. Karmie je 2 razy dziennie - przed wyjściem do pracy i jak wracam. Cały czas mają nasypane suche. Jeśli marudzą, to dostają jeszcze trochę przed zaśnięciem.

Nualla

Od: Pon paź 27, 2008 16:10

Post » Wto sty 06, 2009 7:04

Ja mam za miekkie serce i dostaja papu 3 x dziennie .Nie sa to duze ilosci ale i tak maja nadwage .Jedynie maluch dostaje 5 x dziennie a czasami 6 bo rosnie i duzo biega wiec musi duzo jesc. Gdybym za kazdym razem karmila Melke jak zebrze to wygladalaby juz jak pilka;)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto sty 06, 2009 8:53

Ja daję rano, o jakiejś nieziemskiej porze typu 4, 5 rano.
Często na tym się kończy. W misce cały czas jest suche.
Chyba, że daję wołowinkę to wtedy popołudniu.
Jak bestia była mała to jadła z 5 razy dziennie mokre.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto sty 06, 2009 9:16

Ja leniwa rano daję mokre, czasem wieczorem mięcho, suche stoi - domowym, dworskich nie mam.

Dworsko-korytarzowy mojej mamy dostawał obfite porcje 2x dziennie, jak wygląda, widać na zdjęciu w moim wątku :D

Teraz siedzi w korytarzu, bo zimno, suche cały czas stoi, po ustąpieniu mrozów pewnie o własnych siłach nie wyjdzie :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 08, 2012 11:50 Re: Pomóżcie!Ile razy karmić koty?!

a gdy karmimy kota tylko suchym ? ile razy dziennie karmic ?
Obecnie karmię 2 razy dziennie RC, ale sąsiedzi namawiają mnie by karma była całyd zień w misce i to dużo więcej niż zaleca producent.. ( mam kastrata rocznego )
czy dawac tyle ile zaleca producent na caly dzien do miski i kot zje kiedy chce, czy nasypac dużo więcej i kot sam się skontroluje ? ( tylko, że wtedy to się mija z celem )
nie chce nadwagi u mojego zadbanego kota
tylko zastanawiam sie co gdy np wyjade na 2-3 dni i nasypie mu z gory tyle jedzenia, czy przez przyzwyczajenia nie zje wszytskiego na raz.. hmmm Co prawda nie chce i jeszcze nigdy nie zostawiłam kota tak długo samego, zawsze mam kogoś w poblizu kto podejdzie zobaczyc co się dzieje...
" I just want to you know who I am "

xavi_sky_diving

Od: Wto paź 25, 2011 12:10

Post » Czw mar 08, 2012 15:54 Re: Pomóżcie!Ile razy karmić koty?!

Koty nie tyją od częstego karmienia, tylko od karmienia za dużo (i niewłaściwą karmą). ;) Można je karmić i 10 razy dziennie, a jak dawka dobowa będzie OK - to tylko na zdrowie im wyjdzie. W naturze jedzą myszki, więc maleńkie posiłki, za to często. I karmienie ich w podobny sposób byłoby najlepsze - tyle że w warunkach domowych mało wykonalne. Moje chłopaki jedzą 3 razy dziennie (surowe mięso, BARF), plus jakieś drobne przekąski typu łyżeczka jogurtu czy kawałek ryby. Suchego nie dostają wcale. Nie żebrzą i nie tyją. O karmieniu nad ranem nie ma mowy - rano to ja śpię i żaden kot, nawet najbardziej ukochany, nie będzie mnie terroryzował. :twisted:
Obrazek Obrazek + Kosmicia i Migotka
Moje koty żywię BARFem.

alukah

Od: Wto maja 31, 2005 15:16