więc będzie po prostu ....
zwyczajna sprawa - nowa kotka pod blokiem okolo tydzien temu
w nocy jadla z kocich misek a wzięta na ręce zaczęla mruczec
obejrzalam i zobaczylam ze jest karmiąca, wiec dalam jesc i zostawiłam
prawde mowiac balam sie isc do piwnicy szukac czy sa małe, a mam tam klucze - bo to miejsce z ktorego zabralam Victorka
wczoraj ja spotkalam pod moim tym razem blokiem
przesiedziałam dość długo czekajac az mnie zaprowadzi i pokaze gdzie siedzi - a ona mnie prowadziła pod drzewo pod którym lezala cały czas
dzis rano znów to samo - spedziłam z nia ze 2 godziny pod tym drzewem i pod blokiem
była głodna - zjadła wczoraj jednorazowo pol 400 gr puszki
balam sie ja zostawic bo pod drzewo przechodziła przez ruchliwa osiedlowa uliczke

dzis pokazalam ja wetce - odpchliłam profilaktycznie i odrobaczyłam
i wypusciłam, bo wetka potwierdziła ze moze karmic bo cycki ma bardzo mleczne
po powrocie z pralni poszłam zobaczyc co z nia - i wlasciwie zostałam bez wyboru, bo robotnicy z budowy metra przyniesli do niej pod drzewo malenkie kociaki,
gdybym ich nie zabrala nie byłoby co zbierac, bo to skwerek dla psów i zadnego schronienia
i dowiedzialam sie ze kotka miala te małe pod płyta betonowa na terenie budowy

normalnie horror, bo w takim razie przychodząc do jedzenia pod blok przechodziła jeszcze przez bardzo ruchliwa ulice głowna, ktora na dodatek jezdzi ciezki sprzet na budowe dróg i metra
to cud ze ona zyje
sa w tej chwili na kilki dni w klatce w mieszkaniu znajomej - ale musze je niedługo zabrac
pomózmy im przetrwac i znalezc domy
potrzebny DT dla kotki z 4 kociakami w wieku około miesiąca
nie wiem na jak długo ale małe do czasu adopcji a kotka do sterylki lub tez do znalezienia domu
ja nie moge ich nigdzie zabrac z uwagi na nosicieli wirusówek - jesli ktos potrzebuje szczegolowej odpowiedzi to prosze o PW
na dodatek skonczyly sie finanse gminne wiec jesli ktos zechce wesprzec finansowo maluchy i mame to prosze przez Fundację Bezpieczna Przystań - www.bezpiecznaprzystan.org.pl
na razie nie ma mowy o adopcji maluchów - wiec prosba dotyczy tylko pomocy w znalezieniu opiekuna
wiem że jest ciężko

kontakt: Maryla 0887 521376