Melisa... PROŚBA O POMOC...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2008 7:40 Melisa... PROŚBA O POMOC...

Melisę wirtualnie poznałam na tym wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68840&start=0... pojawiła się u mnie w połowie grudnia i ciąg dalszy jej losów jest tu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=64 ... tart=540... sporo dziewczynka przeszła...

teraz tak w skrócie opisze, bo może komuś zbraknie cierpliwości do czytania... państwo wyjeżdżając do Irlandii przynieśli kicię do uśpienia... wet nie uśpił zdrowego kota, trafił do fundacji do Kasi D. i w stresie nie pozwalał się nikomu do siebie zbliżać... pojechałam po nią, wylądowała u mnie i zaczęliśmy dziewczynkę przywracać do kociego i ludzkiego świata... początki były różne - syczenia, warczenia, karmienie na siłę... udało się... ale... Melisa nie znosi rudego... i raczej z wzajemnością... a u mnie moje dwa osobiste rude koty - Bazyl i Bajer... dziewczyna mieszka na stałe teraz w kuchni na lodówce... Bazyl na razie siedzi w łazience, a jego rolę chwilami przejmuje Bajer... w znacznie mniejszej skali, ale jednak... inne koty nie przeszkadzają panience tak bardzo... poszukuję dla Melisy domu... na szybko... za chwilkę się uwsteczni, poza tym problem narósł na tyle, że po ostatniej awanturze z Bazylem Meliś ma zranioną łapkę...
BŁAGAM WIĘC O DS LUB CHOCIAŻ DT DLA PANNY...
Melisa jest bardzo proludzka... w kuchni towarzyszy mi we wszystkim co robię i stale domaga się głasków... jest niezależną panienką... ma swoje zdanie i potrafi je wyrażać... burczy... warczy... łapą chwilami dołoży - bez pazurów... ale wzięta na ręce przytula się... chce akceptacji i kontaktu z człowiekiem... nie jest wybredna... zjada wszystko i domaga się wręcz częstowania jej domowym jedzonkiem... jest zdrowa... czeka ją w najbliższym czasie sterylizacja, na razie podaję jej proverę... czekam na ten zabieg z wielką nadzieją na złagodnienie kici... po początkowych kłopotach ruszyliśmy z kroplami Bacha i też mam nadzieję, że pomogą... Melisa toleruje inne koty, myślę, ze problemem u mnie jest ilość i kolor rudy w tej chwili... potrzebuje domu, którego nie wystraszy jej początkowe zachowanie... który mimo jej burczenia będzie ją miział i przytulał, za co odwdzięczy się mruczeniem... a potrafi mruczeć pięknie i głośno... a oto MelisaObrazekObrazekObrazek
teraz jest trochę jaśniejsza... postaram sie zrobić jej nowsze foty...

BARDZO PROSZE O POMOC ja na chwilkę obecną nie mogę pomóc jej więcej z takim stanem zakocenia i remontem na głowie... ja wiem forum jest zakocone w tej chwili ponad miarę... wszędzie pełno maluchów... u mnie też... ale może ktoś znajdzie kawałek wolnej lodówki na początek dla Melisy... da jej odetchnąć i pozwoli oczarować... ale najpierw pokaże, że jest szefem... najgorsze już za nią...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon maja 26, 2008 8:21

Podrzucę! Niestety, pomóc nie mogę...
Marcelibu

Post » Pon maja 26, 2008 8:21

Podniosę... Biedna Melisa :cry:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon maja 26, 2008 9:41

chociaż podniose ,pomóc nie mam jak :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon maja 26, 2008 18:47

Na czwartej stronie to Meliski nikt nie wypatrzy :roll: Biedna koteczka :? Nie mogę jej wziąć, ale jeśli ktoś zdecyduje się jej dać DT, to dołożę się do jej jedzonka :roll:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon maja 26, 2008 18:48

ojoj. biedna MEliska. chciałabym pomóc, ale... :(
szczęścia się nie je palcami!
Obrazek

irazone

Od: Czw mar 20, 2008 18:39

Post » Pon maja 26, 2008 20:46

Hopsaj Melisko - taka piękna kicia szybko znajdzie domeczek :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon maja 26, 2008 21:58

zamiast malować ścianę siedzę z Melisą na kolanach przed kompem i towarzyszy mi jej głośne mruczenie, o ocieraniu i ciasteczkach nie wspominam... i odważyła sie pogonić Bajera z moich kolan... a jak szłam do pokoju syna, do Szarloci, pobiegła za mną jak piesek... i mała zazdrośnica nie chce dopuścić do mnie żadnego kota...

domku Meliski gdzie jesteś???

Matahari

Post » Wto maja 27, 2008 7:08

Podrzucę z rana.

Bazyliszkowa

Post » Wto maja 27, 2008 9:07

Matahari pisze:zamiast malować ścianę siedzę z Melisą na kolanach przed kompem i towarzyszy mi jej głośne mruczenie, o ocieraniu i ciasteczkach nie wspominam...

:D czym jest malowanie ściany w porównaniu z takimi doznaniami

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Wto maja 27, 2008 11:04

Będę podnosić wątek Melisy ile sił, aż do szczęśliwego znalezienia domku :ok: :ok: :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto maja 27, 2008 16:11

I ja podniosę.

Bazyliszkowa

Post » Wto maja 27, 2008 21:11

Melisa dziś zupełnie zmieniła front... od rana była bardzo miła dla mnie... przytulała się i dopominała o mizianki... normalny domowy kotek... potem przegoniła Bajera z kuchni... była z siebie bardzo dumna i obwieszczała to dookoła głośnym mruczeniem i byczkami... przyniosłam Bazylka z łazienki i Meliś wystartowała i do niego... i Bazyl zaczął się cofać... musiałam zapoznać ją z psikaczem, bo było naprawdę ostro... wsadziłam chłopaka z powrotem do łazienki, a Meliska z buzującą adrenaliną powyganiała wszystkie koty z kuchni... i znowu stała się słodkim miziakiem... a potem zrobiła coś, co zaskoczyło nie tylko mnie... przyszedł mój dawno nie widziany znajomy... Melisa władowała mu się na kolana, przymilała się, wystawiała brzuch do mizianek, mruczała jak traktor, nie chciała go normalnie wypuścić... kumpel remotujący u mnie mieszkanie był w ciężkim szoku... Ewę, która przyszła na koniec wizyty Meliska potraktowała pazurami... teraz też siedzi na moich kolanach... mruczy... odgania pozostałe koty...
w kuchni pozwala przebywać już innym, tylko Bajera ciągle goni z okrzykami wojennymi...

Matahari

Post » Wto maja 27, 2008 21:35

Matahari, albo jej przejdzie albo ona raczej do DT niezakoconego powinna trafic - tak mi sie wydaje...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro maja 28, 2008 7:38

Ależ on ma charakterek! :roll: . Dom niezakocony i do tego jeszcze taki, który ona zechce zaakceptować potrzebny :roll:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[następna]