Stary czy nie??!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 22, 2003 18:50 Stary czy nie??!!

Mam pytanie widziałem w interencie, ze ktos chce sprzedac (oddac) 18 miesiecznego kota! Zwierzak mi sie bardzo podoba i dawno juz mysle o zakoceniu mojego mieszkania! Powiedzcie mi prosze, bo pewnie sie znacie czy dla kota to duzy stres zmienic wlasciciela w takim wieku czy kot sie przyzwyczai do nowego miejsca? Czy ktos ma tego typu doswiadczenia? Muszę miec wszyskie plusy i minusy dotyczace takiej decyzji, nie chce, zeby zwierzak przeze mnie cierpial!
Pozdrawiam
szym

szym

Od: Czw mar 27, 2003 15:10

Post » Czw maja 22, 2003 18:57

Półtora roku to wprawdzie dorosły kot, ale nadal młodziak. Są bardzo duże szanse (tak 95%) że spokojnie się u Ciebie zaaklimatyzuje. Oczywiście to może trochę potrwać, chociaz znane są i takie przypadki, gdy już pierwszego dnia kotuch czuł się jak u siebie. Byłbym dobrej myśli 8)

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw maja 22, 2003 19:04

Jezeli juz i tak zapadla decyzja o oddaniu kota to lepiej, zeby trafil na Ciebie, ktory sie nim przejmuje niz na kogokolwiek innego ;-)

Zmiana domu to dla kota zawsze jest stres bez wzgledu na wiek, ale ja mam dwie kotki przygarniete w wieku doroslym (okolo 2 i okolo 4 lat) i kazda z nich po dwoch tygodniach juz czula sie niezle na swoich nowych wlosciach. Bialas sie rozgoscila na dobre nieco pozniej niz Czarna, ale ona miala naprawde ciezkie przejscia za soba, a teraz jest najbardziej przytulalskim i cudownym kotem na swiecie :-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt maja 23, 2003 7:09

U nas pojawił sie kotuszek ponad 2-letni i aklimatyzuje się, jest coraz odważniejszy, zaczyna wystawiać brzusio do głaskania i widać, że sie BARDZO cieszy jak któreś z nas wraca z pracy do domu. Wczoraz z parapetu okiennego zobaczył jak domownik wraca do domu i zaczął mruczeć z radości :D Trzeba oczywiście wykazać cierpliwość i delkatność, nic na siłę, to kotuszek musi sam się ze wszystkim oswoić ...
Obrazek

Janka

Od: Nie gru 01, 2002 1:49