Mały Problem:) Moj kot lubi sie kąpać...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2007 10:13 Mały Problem:) Moj kot lubi sie kąpać...

Rademenes do tygodnia temu był kotem bezproblemowym.:)

Otóż jakies 7 dni wstecz moje kochane goniło muchę, która leciła dosc nisko. Nie zauwazyło scinany w kuchni pod ktora stoja jego miski z woda i jedzeniem, i odbiwszy sie od ściany i wpadło wlasnie do miski z woda.

Miska to moze złe okreslenie. To taki mały , płytki garnek - tylko z tego naczynia chciał pic.

Ubawiłam sie oczywiscie ogromnie. Radi wyszedł z miski wytrzasnal cała wode i o sprawie zapomniałam...Do nastepnego dnia. :twisted:

Przylapałam go jak wkładał łapki do wody, wyciagał mokre i zlizywal sobie z nich wode. Myslałam ze moze cos wniej pływa albo brudna , ale nie! Wszystko w porzadku.

Ostatnio znalazł sobie nowa zabawe. Wkłada łapke do wody i rozchlapuje ja po całej kuchni. Im dalej poleci tym lepiej.Po czym tarza sie w tym wszystkim. Dzis doszlo do tego ze po prostu sobie do niej wskoczył 8O i zaczał sie taplac...

Jest to dla mnie dziwne bo kiedy był malenki i musial zaliczyc przymusowa ciepla kapiel, to darl sie w nieboglosy. A teraz nawet włazi za mna do łazienki, wchodzi po prysznic i sprawdza czy w kabinie nie ma wody przypadkiem.

Nie musze pisac jakie to uciazliwe... :) Zaczyna mi gnic tapeta w miejscu jego swawoli, a ilebym razy nie myła podlogi sa mokre wielkie slady jego łapek:) Nic co do tej pory dawało efekty nie działa. PSiki , niewolono, odstawianie nie zdaja egzaminu:)

Co mam zrobic?:)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro paź 10, 2007 10:16

Przyzwyczaić się :twisted: :twisted:
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Śro paź 10, 2007 10:18

A ja bym nie stawiała tego garnuszka z wodą na podłodze, tylko wkładała do zlewu w kuchni - jak będzie chciał to się napije, a rozchlapać trudniej.
Moje koty zresztą zawsze mają garnek z zapasową wodą w zlewie, bynajmniej nie dlatego że chlapią, ale po prostu dużo piją.
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Śro paź 10, 2007 10:25

takk... Tylko, ze on ma 3 miesiace, jest mały i na szczescie ( niestety?) :twisted: nie doskoczy do zlewu...
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Śro paź 10, 2007 10:26

To postaw garnek z wodą w brodziku :lol: .
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Śro paź 10, 2007 10:32

mój kot dziś zaliczył przymusową kąpiel bo z powodu dwóch małych boberków zakopanych w kuwecie wolał nasikać do wanny :? przy okazji obsikał sobie łapy... i musiałam gada umyć, ach, jakie wrzaski były i dzikie wykręty... Ale stanęło na moim :roll: poza tym też lubi garnki i nurzanie lap w wodzie w wannie, ale za prysznicem jak widać nie przepada ;)

lawenda99

Od: Nie lip 22, 2007 16:24

Post » Śro paź 10, 2007 10:32

spróbuje... :twisted:
Choc przeczuwam ze sciagne sobie tym na głowe gorsze klopoty:P
Ostatnio moje słonko próbowało jesc mydło w łazience i wylizywało kible od zewnatrz :twisted:

Madie

Post » Śro paź 10, 2007 10:35

8O myślę że on to traktuje jak dobrą zabawę, myślę że pomsł z garnuszkiem w brodziku jest dobry :wink:

kasia1311

Od: Śro paź 03, 2007 11:21

Post » Śro paź 10, 2007 10:41

Ja mam tak od sześciu lat...
Okresowo bywa gorzej. Mam zalaną całą kuchnię. Najgorzej jest, gdy postawię świeżo nalaną wodę. Dydek uwielbia takie zabawy. Najgorsze jest to, że uczy Wyrwidęba.
Niektóre tak po prostu mają. Od sześciu lat czaję się ze ścierą, gdy tylko zmieniam wodę na świeżą. Najgorzej jest w nocy - bo wtedy zostawiam dla niektórych kotów miskę z wodą na stole [nie wszystkie koty doskoczą do zlewu]. Miska z wodą w 9 przypadkach na 10 ląduje na podłodze.

Mam dość.

Podkładki się nie sprawdzają. Didoo za cel stawia sobie rozlanie wody na podłodze i nie spocznie póki tego celu nie osiągnie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro paź 10, 2007 10:49

tak, podkłedek tez probowałam. Doszło do tego , ze 2 dni temu wylozylam 15 podkladkami pol kuchni.I co z tego skoro woda była i na sciane, i na podkladkach i na podłodze w cały mieszkaniu bo zboj musi oczywiscie galopowac wtedy...

Ale to juz nawet nie o porzadek chodzi...
Woda jest zimna, on sie w niej kapie tak srednio raz na dzien, a 6 razy wiecej moczy łapy. Mimo , ze cieplo w mieszkaniu juz zaczyna kichac...

Sprawdze ten patent z brodzikiem :roll:

Agn, wspolczuje... I nie pocieszylas mnie wcale...:) 8)

Madie

Post » Śro paź 10, 2007 10:58

Madie pisze:Agn, wspolczuje... I nie pocieszylas mnie wcale...:) 8)

Nie taki był mój zamiar. :twisted:
Chciałam tylko nakreślić skalę problemu. :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro paź 10, 2007 11:06

Agn pisze:
Madie pisze:Agn, wspolczuje... I nie pocieszylas mnie wcale...:) 8)

Nie taki był mój zamiar. :twisted:
Chciałam tylko nakreślić skalę problemu. :mrgreen:

A jakby wstawić miseczkę do większej, plastikowej miski? Miałam próbkę problemu-tymczasowa Klusia odkryła kiedyś miskę z wodą na balkonie-miałam cały balkon mokry i śladyopisiełapek w całym domu. Skakała w tej wodzie jak mały koziołek.
Ja mam inna niedogodność-Szarota lubi się kąpać ze mną w wannie-ja mam siedzieć w wannie i trzymać miskę do połowy zamoczoną w gorącej wodzie. Szarota leży w tej misce i pływa :evil: Tylko opis wydaje się zabawny-w praktyce jest to nieco uciążliwe.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro paź 10, 2007 11:11

Tosza :lol: wybacz, ale tez nie mogłam sie nie usmiechnac. I doskonale rozumiem innych ludzie kiedy jak im opowiadam co Radi robi to wydaje im sie zabawne. Ale rzeczywiscie, takie rzeczy mecza;)

sprobuje i z brodzikiem, i z miską:)Moze cos podziała:)

Agn wystarczajaco nakresliłas mi skale problemu :twisted: Wychodzi na to ze conajmniej przez najblizsze 15 lat, codziennie bede łazic ze szmatka i scierac kuchnie :P a potem łapac mojego Ukochanego by go tez wytrzec. On zas bedzie uwazał to za swietna zabawe i bedzie uciekał po całym domu roznoszac wszystko, azebym ja mogla posprztac od nowa całe mieszkanie!

Zyc nie umierac :D

Madie

Post » Śro paź 10, 2007 11:20

Madie pisze:Tosza :lol: wybacz, ale tez nie mogłam sie nie usmiechnac.

Zwłaszcza jak sobie wobrazisz wysoką babę w małej wannie z plastikowa miską na brzuchu.

Wychodzi na to ze conajmniej przez najblizsze 15 lat, codziennie bede łazic ze szmatka i scierac kuchnie :P a potem łapac mojego Ukochanego by go tez wytrzec. On zas bedzie uwazał to za swietna zabawe i bedzie uciekał po całym domu roznoszac wszystko, azebym ja mogla posprztac od nowa całe mieszkanie!

Zyc nie umierac :D

To jeszcze kociątko-są szanse, że wyrośnie z tego

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro paź 10, 2007 11:33

co prawda moje koty nie sprawiaja takich problemow ale znam problem z autopsji z innym zwierzakiem.Moja fretka uwielbia wylewac miski w woda,wyrzucac zawartosc misek na podloge,wyciagac kwiatki z doniczek,rozgrzebywac potem taka ziemie po całym mieszkaniu :twisted: pociesz sie wiec ze to tylko woda :!: gorzej miałabys z ziemia :smokin:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

[następna]