PROŚBA o pomoc Bytom , bezdomna kobieta i kotki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2007 10:52 PROŚBA o pomoc Bytom , bezdomna kobieta i kotki

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78776

Wklejam za Mona4 z Dogomanii
Witam

Dogomaniacy z Slaska okolic BYTOMIA !!!!

w Miechowicach, na dzialkach mieszka starsza samotna kobieta,ma pod opieka 18 kotow.Koty pomaga jej dokarmiac wozna z pobliskiej szkoly,jednak wiek kobietyi ilosc kotow ja przerosla,chciala oddac czesc kotow do schroniska ,ale tam chciano odniej pniazki ,ktorych kobiecina niema.A Wszyscy wiemy co robi sie z kotami w Miechowickim schronisku Dlatego prosze o pomoc w znalezieniu domu dla tych kotow ,i ewentualnie pomoc w wysterylizowaniu starych kotek.
Kobiecie potrzebne jest wszystko,koce,karma, wegiel itp.

kazda pomoc bedzie mile widziana.

Zezgledu ze pani niema stalego adresu, i mieszka na opusczonych dzialakach.Udalo nam sie dogadac z naczelnikiem pobliskiej poczta aby tam moga sobie odbierac przesylki.

Urzad Pocztowy
BYTOM 2
Ul.ks Frenzla 60
z dopiskiem- dla Pani Danuty Godlewskiej

AlicjaeR

Od: Czw sie 23, 2007 16:41

Post » Sob wrz 15, 2007 12:59

Przeniosę ten temat na razie na KOTY
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob wrz 15, 2007 14:29

LimLim pisze:Przeniosę ten temat na razie na KOTY
oki dzięki ....bo nie wiedziałam gdzie to wkleić :oops: :oops: :oops:

AlicjaeR

Od: Czw sie 23, 2007 16:41

Post » Nie wrz 16, 2007 4:55

odswieze, moze ktos z okolicy moglby pania odwiedzic :(
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pon wrz 17, 2007 12:33

Mona w wątku na dogo napisała, że tej Pani potrzebne jest wszystko:odzież , karma dla kotów, świece (nie ma prądu). Przydałby się też domki dla 9 kociąt (zanim urosną i zdążą się rozmnożyć).
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pon wrz 17, 2007 18:59

boze :(

ta odziez ma byc dla tej pani (jesli tak, nie wiesz, jaki rozmiar?) czy chodzi o jakies szmaty?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Pon wrz 17, 2007 21:01

Odzież dla tej Pani jest potrzebna, w rozmiarze 40-42 (na moje oko może być też większa). To Pani Danusia z kotami:
Obrazek
A to koty:
Obrazek
Pani zbiera owoce na działkach, by móc je sprzedawać i mieć na karmę dl;a kotów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zakonnice podarowały jej 5kur i 3 indyki :D
Obrazek
Szmaty pewnie też są potrzebne, bo przy tej ilości kotów na posłanka czy coś-wszystko się przyda.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto wrz 18, 2007 6:54

postaram sie cos wyszukac

chociaz tyle :(

Obrazek

jojo

Post » Wto wrz 18, 2007 7:30

Coś wyślę: środek odrobaczający, jakieś witaminki, kocyki. Tak dużych ubrań dla tej Pani niestety nie mam.
Kotki zadbane mimo wszystko. Cudne!
Trzeba pomóc.
Gdyby ktoś z okolic mógł pomóć w sterylkach.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto wrz 18, 2007 12:13

Podniosę.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Wto wrz 18, 2007 12:15

Mona4 tam działa. Dziś na sterylkę jedzie jedna kocica, a za jakiś czas druga (gdzieś za 3 tygodnie bo chyba jeszcze karmi). Monie udało się załatwić tanie sterylki za 80zł jedna. Myślę, że potem trzeba będzie też pomyśleć o kastracji kocurków ale teraz najważniejsze są kocice i 9 kociaków do adopcji (starsze kocice Pani Danusia chce zostawić-bo wiadomo-przywiązała się :D ).
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto wrz 18, 2007 13:32

jojo pisze:boze :(

ta odziez ma byc dla tej pani (jesli tak, nie wiesz, jaki rozmiar?) czy chodzi o jakies szmaty?

Bo chyba nie dla kotów :D :D

Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać :wink: niezłośliwie broń Boże. Mam głupawkę i wyobraziłam sobie paczki z ciuchami i poubierane koty

:ryk: :ryk:

Przepraszam, wiem, że sprawa jest poważna. Ale trochę humoru się przyda, cooo???
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Wto wrz 18, 2007 18:09

Humor się przyda, bo wesoło nie jest. Najbardziej mnie martwią te kociaki do wydania. Miejmy nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży.Boli mnie strasznie, kiedy widzę, że ktoś kocha zwierzęta, a po prostu nie stać go na sterylki, utrzymanie itd. Ostatnio poznalam Pana, który żyje z renty-ma przygarnięte 2kocice i kocurka-nie chce,żeby mu się rozmnożyły i izoluje je. Kocurek mu znaczy. Udało mi się załatwić kocurkowi kastrację, przynajmniej smrodu nie będzie w domu...Ech ten Bytom-koszmar....
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Wto wrz 18, 2007 18:47

lucjaa pisze:
jojo pisze:boze :(

Bo chyba nie dla kotów :D :D

glupio zadalam pytanie :oops: :wink: mialam oczwiscie na mysli, czy pani potrzebuje ubran dla siebie, czy jakis szmat, kolder etc dla kotkow

postaram sie cos wyszperac podczas weekendu szkoda, bo niecaly miesiac temu przekazalam sporo rzeczy jednej sobie

Obrazek

jojo

Post » Wto wrz 18, 2007 21:13

Podnoszę temat na pierwszą stronę.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

[następna]