historia malutka taka czyli Jeżynka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 19, 2003 1:19 historia malutka taka czyli Jeżynka

Środa wieczór, zakupy i telefon, że się maleńki kociak włóczy bez matki i wrzeszczy bardzo. Przyjeżdżam na miejsce (dzięki Jenny) i objawia się maleńka kocia dziewusia - moja dłoń (wcale nie jakaś super wielka) jest dla niej jak lotnisko. Ok, kotek nakarmiony, jedziem do dom. W domu stworo pokazało charakter i ubawiło mnie do łez. Wyobraźcie sobie bure kociątko syczące i prychające z nastroszoną sierścią i straszące kocura, który miałby je na jeden kęs :D Prawie umarłam ze smiechu jak się do Pięknego stawiała. Zresztą pierwszą dobę chodziła po mieszkaniu i fuczała jak jeż (stąd Jeżynka).
Okazało się też, że stworo nie umie jeść. Więc w czwartek o 8 rano (dla mnie to prawie środek nocy jest) zwlokłam się do apteki i zażądałam dwóch strzykawek. Epitet, jaki otrzymałam w aptece mógł być tylko jeden - narkomanka i to na głodzie. Nie chciało mi się tłumaczyć, ze w domu czeka na mnie podrzucony i cholernie głodny kociak, któremu muszę rozcieńczyć moje mleczko do kawy (skondensowane, jakby ktos pytał). Kot strzykawkę polubił, a Sauron, jako najmniej nasyczany odwalał czarną robotę pielęgniarza, czyli masował brzuch. Idylla nie mogła trwać długo, wieczorem na wizycie u pani wet, Jezynka została wyceniona na 4 tygodnie, więc dopiero powoli będziem się ze strzykawki przestawiać na coś innego. Oczywiście całą drogę wyła jak opętana, czym zasłużyła sobie na drugie imię - Morda :D
W nocy stworo nie trafiło do kuwety (łóżko lepsze), więc wylądowało w łazience, skąd natychmiast uciekło szparą pod drzwiami. Wykończy mnie ten kot, więcej kołder nie mam :roll:
A na razie czekamy sobie 2 tygodnie i do adopcji. Jest mała, pasiata i bura. Zdjęcia wkrótce.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Sob kwi 19, 2003 3:22

Mala rozkocha :D
Ty jestes kochane dziewcze, Lakshmi :D

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Sob kwi 19, 2003 3:23

Miesięczny rozbójnik... :wink:

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Sob kwi 19, 2003 8:44

gratuluje akcji!i powodzenia :D miznij cale stadko odemnie 8)
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Sob kwi 19, 2003 8:45

Miala farciocha...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob kwi 19, 2003 10:07 Re: historia malutka taka czyli Jeżynka

lakshmi pisze:Środa wieczór, zakupy i telefon, że się maleńki kociak włóczy bez matki i wrzeszczy bardzo...
/.../
A na razie czekamy sobie 2 tygodnie i do adopcji. Jest mała, pasiata i bura. Zdjęcia wkrótce.

podziwiam Cię, i gratujluję odwagi :D :D :D :D

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

Post » Sob kwi 19, 2003 10:40

Wspaniale opowiadasz Lakshmi :lol: :lol: :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob kwi 19, 2003 13:22

Miała dziewczyna szczęście :D Śliczne imię - Jeżynka 8)

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Sob kwi 19, 2003 18:23

Lakshmi-Jeżynka wiedziała na kogo trafić :wink: powodzenia w wychowywaniu :lol:
ObrazekObrazek Obrazek
a teraz serc mam aż pięć...
http://wataha.odiland.com - moja wilcza rodzina - galeria
http://odiland.blogspot.com - mój blog
zycie przynosi cudowne niespodzianki, jesli tylko dasz mu szanse...

odynka

Od: Czw lip 25, 2002 10:43

Post » Sob kwi 19, 2003 19:23

Jak pieknie opowiadasz :)
Duzo zdrowka dla maleńkiej i niech nie syczy juz na nowe rodzenstwo ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob kwi 19, 2003 21:54

Dużo zdrowia dla maleńkiej! Niech szybko rośnie.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob kwi 19, 2003 23:22

Kochana jestes i slicznie to opisałaś...i na zdjecia czekamy :)
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Nie kwi 20, 2003 0:55

Jest super!
W piątek rano Jezynka zatrybiła o co chodzi z kuwetą :D I jaka porządnicka się okazała - nie skorzysta zanim nie zakopie po innych kotach. Czasami g jest ledwie o połowe mniejsze od niej samej, ale jakoś jej to nie przeszkadza (na topie jest kuweta Jego Wysokości dyżurnego największego kocura) i ambitnie zakopuje po Pięknym.
A wieczorem łapałam szczękę z podłogi widząc jak Sauron uczy dziecko jeść puszeczkę whiskas junior (wiem, badziew, ale nic sensowniejszego w pobliskich zoologach nie mają, a do AnnaZoo nie pójdę). Jeżynka jadła puchę (dobra, zawartość puchy, nie czepiac się słówek) dokładnie przeżutą przez Saurona. Normalnie widok nie z tej ziemi. Szkoda, że to wieczór było, bo aparat nie raczył uwiecznić :( Za to powoli odchodzimy od strzykawki na rzecz Corwinowego cyca (mam zdjęcia!) i puszek. Mała wsuwa aż furczy, warcząc przy tym niemiłosiernie na wszystko z własnym ogonem włącznie (karmię ją w łazience, jak zje, to wychodzi, a żaden z dużych się szparą pod drzwiami nie przeciśnie, więc Jeżynka ma spokój). Wydaje też dziwne dźwięki polując z wzajemnością na Saurona. I tylko obie moje panie ignorują wyniośle to coś, co się im między łapami plącze i warczy.
c.d.n.
Obrazek

lakshmi

Od: Pt mar 01, 2002 23:48

Post » Nie kwi 20, 2003 1:26

Idylla. Jeżyunka-Sczęściara :)

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Nie kwi 20, 2003 1:55

Pieknie :D
Ktoregos dnia Jezynka stropi sie bardzo, bo juz sie przez szparke pod drzwiami nie przecisnie :lol:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

[następna]