z pola na pokoje-polne kocięta już udomowione :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2007 22:35 z pola na pokoje-polne kocięta już udomowione :)

Wczoraj po pracy przymusowo pojechałam na wieś. Załatwiłam co miałam załatwić i polazłam odreagować na łąkę za chałupą. Po chwili krew się we mnie zagotowała:
- o ty, taka-owaka, to ja tu się dwoję i troję, na twarz już padam, a ty mi tu, na moich oczach taki numer odstawiasz ?!
Bura kotka nie speszona ani trochę kopulowała w najlepsze z biało rudym kocurem :roll: a kilka kroków dalej cztery malce baraszkowały na plączących się łapkach. Rzuciłam się na kochanków i niewiele brakowało bym złapała oboje. Kocur jednak wywinął mi sie i zwiał. Leciałam z wrzeszczącą burą przez łąkę i modliłam się, by wytrzymać kolejne ugryzienie. Wrzuciłam wredote do auta i galopem po maluchy. Wyłapanie ich okazało sie trudniejsze niż myślałam, szczególnie że pochowały się w krzaczorach. W końcu udało się wpakować wszystkie do worka zrobionego naprędce ze swetra i wtedy do mnie dotarło, że najtrudniejsze dopiero przede mną; czekała mnie jeszcze pólłtoragodzinna podróż...
Podsumowując: wredota wycięta w trybie natychmiastowym, dochodzi do siebie.
A to małe piranie:
ObrazekObrazek
Pól na pół: dwie dziewczynki i dwóch chłopaków :wink: Mają ok. 4-5 tygodni. Wczoraj startowały do mnie z sykiem i parskaniem, dziś już mnie lubią :D Sztuka samodzielnego jedzenia, okupiona moimi pogryzionymi palcami już prawie jest opanowana. Gerberek tak bardzo smakuje, że trzeba je myć całe po każdym posiłku :twisted: Na razie mieszkają w pudle, obie klatki mam już zajęte ale może dobre ciocie coś wymyślą :wink:
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2007 16:30 przez justyna_ebe, łącznie edytowano 1 raz

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Wto maja 08, 2007 22:40

Ale cuda!! :D

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Śro maja 09, 2007 0:13

Chyba mam noc z głowy. Maluchy są potwornie zarobaczone. Leci z nich i górą i dołem, niektóre robale były dłuższe niż kocięta :?

justyna_ebe

Post » Śro maja 09, 2007 6:19

ja tez wziełam Buranka i Biszkopta z pola, od wiejskiej kotki
takich robali nie widziałam w zyciu, myslałam ze zwymiotuję :?
co zrobisz z matką, wypuscisz tam?

a dzieciaki cudne! rudy piekny, ale ja buraski bardzo kocham :D
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro maja 09, 2007 7:10

I jak noc?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro maja 09, 2007 8:36

noc śmierdząca wyjątkowo była. Maluchy sr...ły i rzy...ły praktycznie do rana. A w przerwach darły się o jedzenie :twisted: i tym sposobem napędzaliśmy wspólnie to błędne koło :wink: Mam pół wanny zawalonej brudnymi ręcznikami, zużyłam dwie rolki papierowych ręczników, myłam, wycierałam... a i tak w pokoju śmierdzi i maluchy też ładnie nie pachną :? Rano dostały śniadanie i staram się nie myśleć co zastanę po powrocie z pracy.

justyna_ebe

Post » Śro maja 09, 2007 9:11

xandra pisze:ja tez wziełam Buranka i Biszkopta z pola, od wiejskiej kotki

xandra, problem w tym, że sąsiedzi są niereformowalni, o sterylizacji nie chcą słyszeć, a w ogóle to traktują mnie jak nieszkodliwą wariatkę.
W ub. roku jednego kociaka udusił własnoręcznie ich dwuletni synek/wnuczek, na oczach kotki zresztą, która biegała wokół dzieciaka... Czasem przypadkowo jakiś kociak przeżywa ale większość nie ma szczęścia; gospodarz wywozi je najczęściej do lasu i po prostu zostawia. Z zeszłorocznych miotów nie przeżyło żadne kocię... dlatego nie miałam wątpliwości zabierając tę czwórkę stamtąd.
co zrobisz z matką, wypuscisz tam?

tak, wróci na swój teren, ona tam jakoś sobie radzi. Nie mam zresztą wyjścia.

justyna_ebe

Post » Śro maja 09, 2007 9:46

Biedne maluchy. Mam nadzieję, że szybko wrócą do zdrowia. :D Rudy jest po prostu boski! Czytając takie tematy żałuję, że mieszkam z mamą :lol:

Natala C

Od: Śro lip 26, 2006 21:01

Post » Śro maja 09, 2007 12:06

Justyna jesteś niesamowita :lol:
maluchy śliczne :D trzymam kciuki za domki i zdrówko :ok: :ok:

ja mam małe czarne z samochodu wyciągnięte, siedziało pod maska, długo czatowałyśmy z montes, aż przyszedł właściciel i otworzył maskę i tak mała - czarna GAPA jest u mnie, i też się drze :twisted: oprócz tego dwa gnoje w łazience :D współczuje i Tobie i sobie :wink:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro maja 09, 2007 12:27

na wsi ciezko przekonac co do sterylki, zwłaszcza ze koty sie tam jakos :roll: przydają a jak nie ten, to za chwile bedzie inny :evil:
z tego miotu co wziełam chlopakow i innego wszystkie cudne kociaki zgineły bo krowa sie na nich połozyła, została miazga po prostu :cry:
beda inne, nie? :evil: :(

powodzenia z małymi, jakis grosik postaram sie przesłac

xandra

Post » Śro maja 09, 2007 18:38

dzieciaki śliczne...

czy mozna wiedzieć jakiej płci jest rude..? jeśli przypadkiem dziewucha, to znam jedną osobę, która poszukuje małej, rudej dziewczynki...

tylko nie wiem jakby z transportem było bo ona ze śląskiego jest...

Jusia_P

Od: Czw sty 04, 2007 21:46

Post » Śro maja 09, 2007 19:35

rude to z reguły chłopaki a trikolorki to dziewczynki (chromosomy)
raz w zyciu widziałam rudą kotkę (potwierdzone ;) ) wiec nastawiałabym sie raczej na to ze rude to chłopak

tu na forum dzieją sie rozne cuda ;)
pytaj w wątku transportowym

xandra

Post » Śro maja 09, 2007 22:06

Rudy to chłop a buranie to dziewczyny 8)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro maja 09, 2007 22:34

montes pisze:Rudy to chłop a buranie to dziewczyny 8)

rude to dwa chłopy :twisted:

justyna_ebe

Post » Czw maja 10, 2007 9:10

Do góry, czwóreczko, do domków :!: :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[następna]