Schronisko w Śniegowym Lesie- kocięta u Goski BS. nowe foty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 11, 2007 15:29 Schronisko w Śniegowym Lesie- kocięta u Goski BS. nowe foty

15.03.2007
Możnawspomóc schronisko dostarczając : pokarm dla zwierząt ( suchy, ryż, kasza, puszki), koce do legowisk lub wpłacając pieniądze na konto :
Bank Spółdzielczy w Głownie 42 878700000000 1052 2000 0001
Przypominamy, że można także odliczyć 1 % podatku na Organizację Pożytku Publicznego

Zaczęło się chyba od tego, że Magija dostała wiadomość o schronisku w Głownie, k. Łodzi. W sobotę wyruszyłyśmy na wyprawę do Głowna.
Schronisko jest malutkie, ukryte "na skraju świata", pomiędzy zmarzniętym stawem a lasami.
Przywitały nas dwie przemiłe Panie zajmujące się schroniskiem, jedna z nich, Pani Zosia, pracuje na rzecz schroniska jako wolontariusz.
Przywitały nas również schroniskowe psy. Szczekaniem, merdaniem ogonów, spojrzeniami, kiedy podchodziło się do klatek. Generalnie szalały na nasz widok, z wyjątkiem jednego, który stał i sie tylko patrzył. Kiedy podeszłam, wspiął się na siatkę i aż cały drżał z wyczekiwania. On się pewnie doczeka, bo to husky.
Po rundzie dookoła psiarni, udałyśmy się na kociarnię, to małe pomieszczenie z wybiegiem, jest tam ok 27 kotów (teraz już - 5 sztuk;)). Małe pomieszczenie, ale przytulne, koty dostają dużo jedzenia, bawią się ze sobą, inaczej niż w innym schronisku, które widziałam.

24.02.2007 Dużo się zmieniło i spróbuję stopniowo uporządkować informacje o kotach:

Szukają domu:

1Calineczka żwawe cudeńko, sympatyczna pingwinka -
Obrazek
Obrazek
2Tri, Klara która absolutnie nie jest dzika. Miziankowa kotka, idealna jako jedyny kot, bo konkurencję ofukuje. Wkrótce będzie sterylizowana. Aha, może robić za kruka czarownicy w kostiumie, bo praktycznie mieszka na ludzkim ramieniu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

3Kacperek
- kochany, młody tygrysek. Wykastrowany. Rozrabiaka, ale uwielbiający człowieka. Potrafi wbić szpilę, tfu, znaczy się pazurek w udo.
Obrazek

4Zachary
cudny burasek o sierści przyprószonej piaskiem stąd skojarzenie Sahara - Zachary
Obrazek

5, 6 Bizneska i Serwiska dwie marmurki, na razie trzymają się z daleka od ludzi.
Obrazek
Obrazek
7biały dzikusek śliczne, ale nieufne stworzonko
Obrazek

8Bartek kot starszy, z serii "niby dziki", ale wywalał brzuch do głaskania Gośce. Poza tym niania dla gromadki mnijeszych kotów
Obrazek

9
Krzys
, który lizał Magije po ręce, a jak odsuwała to gryzł. ( I postępuje tak z każdą kobietą, co stwierdzono empirycznie) Krzyś ma około dwóch lat, jest duzym, niezależnym kotem.
ObrazekObrazek
10. Czarny Kocurek- do kastracji wkrótce
Obrazek

11.]Czarny Wystraszony Ole Zmruż Oczko- jeszcze dokładnie nie obadany, gdyż chował się na górnych belkach.
Obrazek

12. Kotka Tosia znaleziona niedawno, najprawdopodobniej przywiązano jej czyms ogon, kwalifikował się do amputacji. Płacze, kiedy robi się jej zastrzyki. (
Obrazek
Obrazek

13.Cinderella1 czyli Kopciuszek- młoda przyjazna kotka prosto z kotłowni, stąd chwilowy stan futra.
Obrazek
14. Cinderella2 i znów Kopciuszek, ale po umyciu będzie księżniczką tricolorką.
Obrazek

15. Feluś
Obrazek

16 No i ostatni, ale wcale nie mniej ważny Król Lew, wielgaśny, rudo biały kocur, dominujący, do domu z ogrodem. Nie dla feministki, ale poza tym sprawdzi się wszędzie jako wielka żywa ozdoba.
Obrazek

Już w domu

1. Negatyw ( właściciele, którzy oddali kotkę 3do schroniska, zabrali ją z powrotem) (Pisałam o niej tak dwa tygodnie temu:Ja bardzo żałuję szczególnie jednego kota, który musiał zostać czarnobiałego Lorda Negatywa, chudzielca, który był tam dopiero od dwóch dni, oddany z domu;(. Ale może nie wszystko jeszcze stracone).
Obrazek

2. Seweryn- rudy młodzieniec, znalazł dom u martamagda
3. Calineczka- blizniaczka pingiwnki
4. Buraska z czarnym noskiem
5. Płotka u Nightmare

6. [color=green]Irys
:arrow: zostaje u Gosi:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56165&start=0

W domach tymczasowych:[/color]

1. Mentos :arrow:u Gośka BS
2. Kminka :arrow: u Georginia
3. Anyżek :arrow: U Georginia :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=21 ... t=#2116094
4. Marla u Magija
5. Tiara :arrow: u Magija http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=21 ... p?t=56165-
6.Tosia:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57040&start=0 u Dryncia
7. Kacperek :arrow: Magicmada
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2007 20:57 przez magicmada, łącznie edytowano 24 razy
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lut 11, 2007 16:10

To kociarnia ogólna:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 11, 2007 16:32 przez magicmada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

magicmada

Post » Nie lut 11, 2007 16:22

To byla moja pierwsza w zyciu wizyta w schronisku. I chociaz warunki naprawde sa tam niezle, koty socjalizowane przez P. Zosie to i tak serce bolalo ze nie moge zabrac wszystkich a jedynie dwa pieszczochy wyladowaly u mnie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56165.
A chcialabym jeszcze zabrac tricolorke o ktorej mowiono ze jest dzika a do mnie lasila sie Obrazek
zabrac dwie bure dziewczynki Biznesie i Serwisie (umaszczeniem niemalze klony mojego Dwukota), dwie piekne pingwinki z kreseczkami na pysiach i ... cala reszte kociej ferajny...
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lut 11, 2007 16:37

przekleiłam koty do 1 postu.
Ostatnio edytowano Nie lut 11, 2007 16:54 przez magicmada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

magicmada

Post » Nie lut 11, 2007 16:40

powrzucam też zaraz zdjęcia, myślę jednak ja je rozsadnie posegregować. Koty w większości są młode, mnie urzekł Krzyś, dla którego już szukam miejsca. Krzyś który całuje po rekach :oops:
Madzia, moze fotki do pierwszego postu?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lut 11, 2007 18:12

Życze im domków jak najszybciej, ja byłam w Bielsku- Bialej w schronisku, tez w miare porządne jest, ale co dom to dom

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Nie lut 11, 2007 18:59

Dziewczyny, macie wielkie serca :1luvu: Czytam i bardzo żałuję, że nie było mnie tam z Wami. Następnym razem już sobie nie odpuszczę.
I uśmiecham się o więcej fotek :) szczególnie burasków :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lut 11, 2007 22:55

widzę, że wszystkie zabrane z Głowna kociaki mają już swoje watki, oprócz Seweryna :( zawaliłam sprawę :oops: na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że jechałam dziś do Wrocka i z powrotem, zawieźć Filipka do nowego domu :) tak więc wątek Seweryna pojawi się jutro... a trzeba Wam wiedzieć, że Seweryn to braciszek Iryska :D

Magic, pięknie napisałaś o tym schronisku :love: to naprawdę miejsce szczególne...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 12, 2007 0:04

piękne koty :) a wy dziewczyny jesteście wspaniałe :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon lut 12, 2007 7:33

A ja w oczekiwaniu na więcej fotek wkleję cud buraska :) Może ktoś go pokocha i da mu domek? Bo jest przesłodki i przepiękny!
Obrazek

mokkunia

Post » Pon lut 12, 2007 7:52

Georg-inia pisze:widzę, że wszystkie zabrane z Głowna kociaki mają już swoje watki, oprócz Seweryna :( zawaliłam sprawę :oops: na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że jechałam dziś do Wrocka i z powrotem, zawieźć Filipka do nowego domu :) tak więc wątek Seweryna pojawi się jutro... a trzeba Wam wiedzieć, że Seweryn to braciszek Iryska :D

To ja w oczekiwaniu na pozostale zdjecia pokaze swiatu ukrywanego przez Georginie Seweryna - brata Iryska. Obrazek
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon lut 12, 2007 8:19

Super dziewczyny.Świetnie że następne koty bez przyszłosci....będą miały domki
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon lut 12, 2007 18:09

Dziewczyny, jak będziecie miały chwilkę wstawcie więcej fotek z Głowna :)

mokkunia

Post » Pon lut 12, 2007 19:45

mokkunia pisze:Dziewczyny, jak będziecie miały chwilkę wstawcie więcej fotek z Głowna :)

wysłałam dziś do Magic opisy z wymiętolonej kartki, której udało mi się nie zgubić - tam jest troszkę informacji + przypiasny numer fotki.
Magic na pewno uzupełni pierwszy post :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 12, 2007 20:17

około 6 msc burasek-chłopczyk, troszkę nieśmiały ale tylko troszkę
Obrazek
Obrazek

mój faworyt Krzysio, ok, 2 letni kocurek, namietnie lizał moje palce :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dziewczynka, 6-7 msc
Obrazek

jemy co Gośka przyniosła
Obrazek

dziewczynka 6-7 msc
Obrazek
Obrazek

ok. 2 letni pan kot - strasznie niecierpliwy, z charakterkiem
Obrazek
Obrazek

około 8 msc dziewczynka, oddana przez właścicieli kilka dni temu
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bols i Seweryn
Obrazek
Obrazek

Dwa kilkumiesięczne burasie
Obrazek

koty są w większości bardzo miziaste, poza świerzbem nie widac żadnych oznak choroby. Ale ze świerzbem damy sobie radę:) Rudy Pan KOt jest charakterny i Krzysio też, jedynym kotem który się boi jest Ryszard, nie mam jego fotki, ale nadrobię.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[następna]