odchudzanie kota a człowieka podobieństwa i różnce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 14, 2007 14:54 odchudzanie kota a człowieka podobieństwa i różnce

nie wiem czy można to robić w ten sam sposób dlatego pytam
żeby odchudzić człowieka trzeba po pierwsze wyrzucić z diety słodycze kot ich nie je więc tego problemu nie ma

jeść mniejsze porcje ale częściej około 6 posiłków dziennie ostatni posiłek przed snem powinien zawierać głównie białko, częste małe posiłki powodują przyspieszenie przemiany materi
ale czy u kota który śpi 2 razy więcej niż człowiek ma to sens bo np przed snem nie powinno się dużo jeśc a skąd moge wiedzieć kiedy memu kotu zachce się spać poza tym nie wiem czy wysokobiałkowa dieta u kota też działa odchudzająco, węglowodany a zwłaszcza te proste są głównym powodem tycia ludzi a koty ich chyba wcale nie jedzą w karmach w każdym razie węglowodanów nie ma, z kolei jak czytam skład karmy odchudzającej to nie widze wielkiej różncy ze zwykłą karmą, chyba że nieuważnie czytam

u człowieka który chcąc się odchudzić drastycznie zmniejsza spożycie kalori zwalnia metabolizm i zanikają mięśnie
ale czy u kota będzie tak samo jak będzie bardzo mało jadł to moga zaniknąc mu mięśnie razem z tłuszczem ?

no i ważnym elementem odchudzania człowieka są ćwiczenia fizyczne tutaj akurat nie ma wątpliwości że kotu ruch tez pomoże
mój kto jest gruby i ciągle głodny

bubuu

Od: Sob sie 26, 2006 0:23

Post » Pon sty 15, 2007 12:22

Jedyne, co mi przychodzi do głowy - karma 2 razy dziennie (dobrej jakości dla kotów "przy kości" :wink: ), w małych ilościach (polecana ilość powinna być na opakowaniu karmy), żadnych "podjadanek" domowych (czyli zero przysmaczków, serwowanych kotom przy okazji przygotowywania posiłków - jak serek, kąsek masła, śmietany, mięska itp.) no i najtrudniejsze - nie dać się zwieść, że kot tego nie zje, za mało, umiera z głodu po prostu biedactwo ;).

DeDe

Od: Wto lis 02, 2004 19:26