Kocia dieta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2003 12:01 Kocia dieta

Cześć Wszystkim!

Najprawdopodobniej w najbliższy weekend w moim domu pojawi się kotka - Pieczarka. To mój pierwszy kot i nie wiem właśiwie od czego zacząć, mam mnóstwo pytań.
Szukałam opinii na temat żwirku i najlepsze komentarze zebrały: Top Cat, Cat's Best, Catsan. Co myślicie o tych żwirkach?

Czy kot może jeść ludzkie jedzenie??? Mój pies (mieszka z rodzicami) ma bardzo duże kłopoty z zębami, bo nie dostawał suchej karmy. Które firmy robią najlepsze kocie jedzenie?

Jeśli jest tu ktoś z Wawy, to czy może mi podać sklep z akcesoriami kocimi w Centrum Warszawy?

Bardzo proszę o odpowiedź.

Moni

Moni

Od: Czw mar 06, 2003 11:55

Post » Czw mar 06, 2003 12:07

Witaj Moni! Ogromnie miło Cie poznać! Jesteś wspaniałą osobą, a Pieczarka na pewno odwdzięczy Ci się za domek! :D :D :D

Żwirek- moje koty preferują Cat's Besta.

Jedzonko- najlepiej domowe (mięso plus dodatki) i dobre suche. Sama zobaczysz, jakie suche kici najlepiej pasuje, ale najpiewniej sprawdzi się royal canin albo hill's.

Udanego zakocenia zyczę i wiele pociechy z Pieczarki! :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Czw mar 06, 2003 12:09

Witaj Moni! Gratuluję decyzji o zakoceniu :lol:
Tu z pewnością znajdziesz najlepsze informacje o kotkach i wszystkim co się z nimi wiąże.
Kotki nie mogą jeść wszystkiego co my ludziki wcinamy. Ja swojemu kocurowi daję gotowanego kurczaczka i gotowaną wołowinkę. Puszek i saszetek staram się unikać (nie są zbyt zdrowe). Z suchych karm polecam Royal Canin.
Co do żwirku to używam takiego o nazwie Eden i jestem z niego baaardzo zadowolona.
Sklepów w centrum nie znam, mieszkam na Bielanach więc jesli chcesz mogę Ci podać tutejsze adresy sklepów.
Pozdrawiam gorąco
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Czw mar 06, 2003 12:13

Gratuluje decyzji :D

Moje koty tez uzywaja zwirku Cat's Best Eco Plus - niezle sie zbryla i mozna go wyrzucac do WC.

Jesli chodzi o jedzonko, to najlepiej dowiedz sie od Kasi D. co Pieczarka jadla do tej pory, zeby za bardzo (przynajmniej na poczatek) nie zmieniac kici jadlospisu. Ja swoje karmie suchym Royal Caninem oraz surowa, przemorozona wczesniej wolowina lub sparzonym miesem z kurczka, indyka. No i oczywiscie koty maja staly dostep do wody (niegazowany Zywiec w kwadratowych butelkach).

Powodzenia :ok:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Czw mar 06, 2003 12:30

Witaj Moni :D
Gratulujemy Pieczarki, i zyczymy wam wielu wspanialych lat razem :)
Na temat zarelka dostalas juz tutaj, i pewnie dostaniesz jeszcze wiecej, dobrych rad. Ja dodam tylko, ze woda dla kotkow zawsze musi byc swiezutka. Nawet jesli nie wypita, to zmieniaj. I nie dawaj kici wieprzowiny :!: Pieczarka pewnie pomoze ci tez w ustaleniu wlasciwej karmy :lol: Jesli zobaczysz, ze pewna karma jej smakuje, i jest dla kotki odpowiednia pod wzgledem zdrowotnym, to mozesz sie jej trzymac.
A jakby co, to pytaj. Tutaj jest wielu wspanialych doswiadczonych kociarzy, ktorzy zawsze doradza i pomoga.
Powodzenia :D

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

Post » Czw mar 06, 2003 12:39

moja kotka je glownie Royal Canin, ale chyba najlepszy jest Iams. Jesli vet pozwoli-na siersc niezle jest 2x tygodniowo surowe żółtko z witamina A, D i E. Kiedys, laata temu wyprobowane , gdy jeszcze nie bylo w Polsce gotowych karm. Najlepiej zapytac veta, co jest dobre dla tego wlasnie kotka - np RC ma karme "hair&skin", co mogloby byc wlasciwe dla Pieczarki.
gratuluje serdecznie, jetes dobrym czlowiekiem.

Masza

Od: Pt lut 28, 2003 0:26

Post » Czw mar 06, 2003 12:47

Cat's Best Eco Plus bez gadania! tylko sie roznosi po mieszkanku ( napisalam sam sie roznosi bo moje koty na pytanei co ten cholerny zwirek robi w duzym pokoju..odchodza z mina " to nei nasz problem")
mega gratulacje odnosnie decyzji o przyjeciu pieczarki:))) kocia peknie z radosci:))
serdecznie witamy: ja i moje 2kociambry
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Czw mar 06, 2003 13:26 Weterynarz i sklep

Dziękuję za miłe słowa!

Jeszcze raz proszę o adres sklepu z akcesoriami dla kotów, a także weterynarza w Centrum.

Co się dzieje z moją Pieczarką? Podobno ma biegunkę? Co na to lekarze? W tym stanie chyba nie powinna podróżować? Kasiu odpowiedz.

Moni

Moni

Post » Czw mar 06, 2003 13:37

Nam sie doskonale sprawdzał Catsan, teraz ze względu na smrodliwośc dorastającego kocurka przerzucilismy się na silikon, któren jest genialny, jesli chodzi o pochłanianie zapachów.
Co do żarełka, to już forumowicze powiedzieli, co trzeba :D Ja od siebie dodam tylko, ze u nas rewelacyjnie sprawdza się biały serek typu Bieluch, Hacker jak go spozywa, to mlaszcze wniebogłosy :D
Aha, i jeszcze jedno! Witaj nam tutaj :D :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw mar 06, 2003 14:10 Re: Weterynarz i sklep

Moni pisze:
Co się dzieje z moją Pieczarką? Podobno ma biegunkę? Co na to lekarze? W tym stanie chyba nie powinna podróżować? Kasiu odpowiedz.

Moni

Miała kilka dni biegunkę ale wczoraj wieczorem ja odwiedzałam i qpka była już całkiem przyzwoita. Nie wymiotowała.
zaproponowałam aby przestawic ja na ludzie dietetyczne jedzenie i zawiozłam fileta z kurczaka. Dzisiaj rano dzwoniłam i ... tez nic niepokojącego nie było. Cały czas trzymam ręke na pulsie.
Gdyby okazało sie, że kicia musi posiedzieć kilka dni dłużej w klinice to przywioze ja w przyszyłym tygodniu ale myśle, że do soboty bedzie już dobrze!
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw mar 06, 2003 14:18

Cieszę się :) Już się bałam, że moje Kici kochane poważnie się rozchorowało. Będziesz w sobotę czy niedzielę w Warszawie?

Moni

Post » Czw mar 06, 2003 14:21

W sobotę!
Przyjadę ok. 9-tej rano. Mam do rozwiezienia sześć kociaków!!!
Uff, ale wyzwanie!
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw mar 06, 2003 14:39

:lol: :lol: :lol:
Witaj
Bardzo się cieszę, że Pieczarka znalazła swojego człowieka, życzymy szczęścia na zakoconej drodze życia
Sklepy w centrum: w okolicy Pl. Trzech Krzyży : Mokotowska 62, Hoża za rogiem od tamtego sklepu - w tych sklepach kupowałam RC dla maluchów, ale mają też inne rzeczy
nie byłam, ale widziałam tabliczkę - ul. Bracka w bramie na trasie między Pl.Trzech Krzyży a Alejami
do wetów w Centrum nie uczęszczamy

jeszcze raz pozdrawiamy
Obrazek Obrazek
Delen & Leo & coolor

coolor

Od: Pon gru 16, 2002 14:33

Post » Czw mar 06, 2003 14:58

Podobno na Książęcej jest dobra klinika. Nie bylam, ale słyszałam.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw mar 06, 2003 15:38

Mysle, ze polecać nalezy nie tyle miejsca co sprawdzonych lekarzy.
Mam złe doswiadczenia z klinika przy Ksiazęcej i omijam ja szerokim łukiem chociaz mieszkam bardzo niedaleko

lewka

Od: Pon lut 11, 2002 7:55

[następna]