2 kotki czy 1 kot 1 kotka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 06, 2006 1:10 2 kotki czy 1 kot 1 kotka?

no właśnie co myślicie? czy 2 kotki czy raczej kot i kotka?
Ostatnio edytowano Wto lis 07, 2006 0:26 przez poszukaiwacz, łącznie edytowano 1 raz

poszukaiwacz

Od: Sob lis 04, 2006 19:54

Post » Pon lis 06, 2006 1:16

Nie ma takiej zależności wsrod kotów ;)
Czasem bywa tak, ze dogadują się swietnie koty jednej płci, czasem wręcz odwrotnie.
Kwetia osobnicza, jak wsrod ludzi. CZasem dogadasz sie z facetem, czasem z babką. Zależy od charakteru.
Najlepiej, szczerze mówiąc, wziąc kocie rodzeństwo. Chyba najmniej potencjalnych kłopotów rokuje taki układ.
Rzadko bywa tak, ze koty za skarby swiata nie chcą się dogadac. Rzadko, ale bywa. Częściej trafia sie układ srednio koleżeński. Lubią się, wspolegzystują, ale bez wielkiej miłości. Ale wcale nierzadko bywa tak, ze ma sie dwa cudownie dogadujące się koty. Niezależnie od płci. I to jest absolutnie cudowane dla opiekuna, patrzec na kochające się koty.
Powodzenia zyczę!

a wątek przenoszę na Koty ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon lis 06, 2006 4:30

Swego czasu przygarnęłam pod mój dach dwie kotki (siostry).
Zgadzały się ze sobą jak standartowe rodzeństwo.
Potem - na domek tymczasowy - przygarnęłam chore na koci katar kocurka i koteczkę. Mimo iż kotki były poddane zabiegom kastracji, pałały do siebie takim uczuciem, że mają teraz przydomki ROMEO I JULIA.
Dodam, że na dzień dzisiejszy cała czwórka nieźle się dogaduje, chociaż początki były różne.

Wniosek: nie ma znaczenia płeć kociaków, ale popieram, że rozglądasz się za parką, a nie singlem. Będzie im weselej, a ty będziesz świadkiem takich zabaw jakich nie da ci pojedynczy kotek.

POWODZENIA

Gaga

Od: Czw lut 02, 2006 1:48

Post » Pon lis 06, 2006 14:08

Dziekuje za inforamcje. Ja mam juz kotke-12 lat- i chcialabym kociaka i tak sie zastanawiam czy kota czy kotke. bo ona jak do tej pory z kotami to raczej nie za bardzo sie dogadywala ale z 2 strony jak to bedzie maluch?- to moze nie bedzie to takie wazne?
no wlasnie na razie szukam kotki malutkiej ale zaczelam juz myslec o kociaku.

poszukaiwacz

Od: Sob lis 04, 2006 19:54