Zaopiekuję się KOTEM (Poznań)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 24, 2006 17:43 Zaopiekuję się KOTEM (Poznań)

Szukam kumpla/kumpeli dla mojej ośmiomiesięcznej kotki. Jest to kotek półkrwi Norweski Leśny o przecudnym charakterze, przez co
świetnie się dogaduje z innymi kotami (regularnie jeździ w odwiedziny do moich rodziców, którzy mają 4 koty). Chciałabym
przygarnąć raczej kociaka, niż dorosłego, ale to nie jest warunek konieczny, zwłaszcza, że "poluję" na kota półdługowłosego,
długowłosego lub Brytyjczyka - chętnie bez papierów, jakąś mieszankę ras (z przypadkowego mariażu dachowej, acz przepięknej kotki
i rasowca mam swoją obecną pieszczoszkę), byle przynajmniej niektóre cechy rasy były zachowane.
Bardzo dbam o zwierzęta: karmię przede wszystkim Puriną Pro Plan z codziennym dodatkiem wołowinki bądź gotowanych serduszek
drobiowych, czasem żółtko, bo to zdrowo, czasem serek biały..., moja koteczka ma swój własny duży drapak, telewizor-czyli akwarium
z rybkami;) piłeczki, myszki i mimo pracy sporo mojego czasu do dyspozycji. Mimo tego, sądzę, że zawsze dostępne towarzystwo w
postaci drugiego kota spodobałoby jej się.
Mieszkam w Poznaniu. Mój mail to: dfoolanka@poczta.fm

dfoolanka

Od: Pon kwi 24, 2006 17:08

Post » Pon kwi 24, 2006 17:46

witaj:) u forumowiczki drevni.kocur jest przesympatyczna, rezolutna mloda koteczka do adopcji. Wiecej o niej w tym watku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40 ... sc&start=0
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pon kwi 24, 2006 17:49

Wprawdzie odpisałam Ci na "gazecie", ale tu też nie zawadzi:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=42871

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon kwi 24, 2006 17:49

tu będzie ciężko znaleźć kota bez papierów, jesli o to ci chodzi, głównie sie trafiają dachowce. Na podforum kociarnia sa kotki szukajace domu.
A i oczywiście kot bez papierów jest nierasowy i nie popieramy kupowania takich kotów (ale rozumiem, ze ty chcesz przygarnąc- takie sie czasem trafiają, ale rzadko)

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pon kwi 24, 2006 21:14

Ivette pisze:tu będzie ciężko znaleźć kota bez papierów, jesli o to ci chodzi, głównie sie trafiają dachowce. Na podforum kociarnia sa kotki szukajace domu.
A i oczywiście kot bez papierów jest nierasowy i nie popieramy kupowania takich kotów (ale rozumiem, ze ty chcesz przygarnąc- takie sie czasem trafiają, ale rzadko)

Dachowce też są piękne :D
Ja mam jednego cudownego. Niestety nie oddadania :D
Ale w Poznaniu na pewno znajdziesz cudownego dachowca.
Na pewno będzie fajnym towarzyszem dla twojego kota....
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Pon kwi 24, 2006 21:26

Piękna burasia około 7-8 miesięcy Sisi szuka domku. Towarzyska koteczka przymilna w tym wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=41592&start=0 i ona powinna mieć domek z kocim towarzystwem, a może któryś z kociaków z mojego podpisu? Też mają wątki na kociarni.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto kwi 25, 2006 15:11

może byś przygarneła kotka z niepodległości ?
Kocia fanka
Obrazek

Olusia2112

Od: Czw lut 16, 2006 14:47

Post » Wto kwi 25, 2006 18:46 kot

Wiem, że znalezienie kota, jakiego bym chciała jest trudne, ale na pewno nie jest niemożliwe.
Najchętniej to bym przygarnęła wszystkie te koty, na które się trafia w ogłoszeniach, ale mnie nie stać, żeby im stworzyć dobre warunki. :(

dfoolanka

Post » Wto kwi 25, 2006 19:38 Re: kot

ja wiem ze to nie jest kot o jakim marzysz.. to taka zwykła biedna kiciia ktora nie traci nadziei... ale moze.. a moze ktos z Twoich znajomych...
tak tylko wrzucam linka..

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=37541&start=0

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto kwi 25, 2006 21:07

błagam-pomyśl o wzięciu koteczka nie ze względu na określone cechy futerka...tak wiele jest potrzebujących :cry: tak wiele chciałoby mieć swój kąt, swojego człowieka i miseczkę...błagam-pomyśl, może dasz któremuś szanse? :cry: please :oops: też kiedyś marzyłam o wyjątkowym kocie-i wiesz mam aż 3takie! i chociaż zaden nie pasuje do moich pierwotnych wyobrażeń są przecudowne!
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Wto kwi 25, 2006 21:38

Spójrz jakie piekne
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=42871
Kot jest najpiekniejszy wtedy kiedy się go kocha... :D
Bolesław
Obrazek

agueska

Od: Śro gru 21, 2005 8:47

Post » Nie kwi 30, 2006 12:41

Wiem. Cały czas przeglądam ogłoszenia o kociarach. Cały problem polega na tym, że trzeba JAKOŚ wybrać :cry: Nie jestem w stanie przygarnąć wszystkich potrzebujących kiciaków, bo zamiast domu dałabym im schronisko. Dlatego trochę przesmradzam. Nierzadko się zdarza, że koty rasowe, półrasowe, albo po prostu szczególnie piękne też lądują na ulicy głodne, chore i już niekochane przez właścicieli, którym się znudziły.
Właśnie znalazłam cudowną dachową, niebieską kotkę, którą ktoś znalazł, bo została wyrzucona, gorzej, że z Płocka. Zobaczę, czy mi odpiszą...

dfoolanka

Post » Nie kwi 30, 2006 12:44

Wiem. Cały czas przeglądam ogłoszenia o kociarach. Cały problem polega na tym, że trzeba JAKOŚ wybrać :cry: Nie jestem w stanie przygarnąć wszystkich potrzebujących kiciaków, bo zamiast domu dałabym im schronisko. Dlatego trochę przesmradzam. Nierzadko się zdarza, że koty rasowe, półrasowe, albo po prostu szczególnie piękne też lądują na ulicy głodne, chore i już niekochane przez właścicieli, którym się znudziły.
Właśnie znalazłam cudowną dachową, niebieską kotkę, którą ktoś znalazł, bo została wyrzucona, gorzej, że z Płocka. Zobaczę, czy mi odpiszą...

dfoolanka

Post » Nie kwi 30, 2006 12:49

Wiem. Cały problem polega na tym, ze trzeba JAKOŚ wybrać, bo nie mogę przygarnąć wszystkich potrzebujących kotów, bo zamiast domu dałabym im schronisko
Często również koty cudnej urody lądują na ulicy głodne, nierzadko chore, bo znudzą się swoim właścicielom.
Mam taką jedną kiciunię na oku. A nuż...

dfoolanka

Post » Nie kwi 30, 2006 13:05

Witam :)

A Twoja kotka jest kastrowana?

Mam u siebie sliczna czarmulke w typie orientalnym (charakterek i budowa ;) ) Transport mysle nie bylby problemem 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[następna]