Nie polecam Ferplastu. Mam Atlasa De Lux 20 ale nie otwieranego od góy tylko zwykłego. Nie ufam temu transporterowi zupełnie. Noszę go tylko owiniętego w ciasny polar. Już raz (tuż po wejściu z ulicy na klatkę schodową) rozleciał mi się całkowicie. W ręce została mi tylko górna część a Aton pzrzerażony uciekł na drugi koniec korytarza. Zaczepy boczne są bardzo słabe i liche. Jeżeli kot więcej waży, albo do środka wchodzą dwa koty, to transporter zaczyna się lekko rozłazić i drzwiczki lubią sobie wypaść
Po dokoceniu kupiłam tarnsporter Marchioro, właśnie otwierany od góry, ale nie z kratką tylko z plastikową, przezroczystą górą. Transporter jest poprosty REWELACYJNY!!! Nic się w nim nie rozłazi, zaczepy dobrze tzrzymają, z przodu przy samych drzwiczkach są dodatkowe bolce spinające górę z dołem, klapka górna świetnie spełnia swoją rolę. transporter jest solidny i mam do niego pełne zaufanie.
Przed wystawą zamierzam kupić jeszcze drugi transporter Marchioro ale większy - dla chłopaków. Właśnie zamiast Ferplastu.