"Ludzie przeciwko kotom" FB....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 05, 2025 17:09 "Ludzie przeciwko kotom" FB....

Ostatnio natknęłam się na FB na takie kuriozum, grupa skupiona pod przewodnictwem Mieszko Eichelbergera :?
Kojarzy ktoś tę grupę ?
Znajoma mi podrzuciła temat z prośbą o wsparcie, "dojechały" lokalną fundację, która zaopiekowała się bezdomna kotką z tygodniowymi maluchami.
Wdałam się w konwersacje z jedną z przywódczyń tej grupy i serio mam wrażenie, że to jakaś osoba o skłonnosciach sadystycznych.
"Rozmowa" z Mieszkiem wyglądała podobnie, ten facet faktycznie zajmował się radami w kwestii behawioru kotów ? On nie ma pojęcia o biologii.
Poproszę meg, jeżeli się zgodzi, żeby wkleiła kilka screenów, ja już zapomniałam jak to się robi, bo dla mnie są naprawdę bulwersujące.
Osoby z tej grupy uważają, że zwierzęta, w tym koty, nie mają świadomości i chęci życia ( sic!) nie posiadają uczuć macierzyńskich, nie doznają takich uczuć jak smutek po stracie, trauma.
Skoro zwierzę "nie idzie na studia" to nie jest w stanie podejmować w swoim obszarze funkcjonowania jakichkolwiek świadomych działań, zamiarów.
Walka z bezdomnością, według nich , polega na eksterminacji gatunku.
Na usypianiu "nadprogramowych", zabijanie programowe małych, chorych, starych.
Jak również na serio rozważanie zasadności odstrzału kotów i dilu w tym celu z myśliwymi.

Panienka pisze, że jak ma miot to idzie i patrzy na ręce lekarza, czy zostaną na pewno zabite, żeby czasem lekarz nie "skitrał" gdzieś malców do odchowania, nie przekazał jakiejś fundacji. Pisze to z dumą i satysfakcją.

Dawno mnie nic tak bardzo nie zbulwersowało...
Oczywiście wszystkie te działania podejmowane są dla dobra gatunku i zwierząt....
Oczywiście całe to towarzystwo mnie poblokowalo.
Mieszka najbardziej zbulwersował fakt, że pamietałam czasy, kiedy polecał wishasa jako karmę :kotek:
Chciał mnie podawać do sądu za pomówienia ...
Zastanawiałam się, czy nie zrobić jakiegoś posta ostrzegającego przed tymi ludźmi, ale chyba nie ma co wyciągać tego na światło dzienne i robić im zasięgów.
Chyba raczej trzeba ostrzegać prywatnie i banować
To wygląda jak grupa fanatyczek i guru Mieszko :?
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob kwi 05, 2025 18:28 Re: "Ludzie przeciwko kotom" FB....

Podniosę bo ważne
Też myśle ,że lepiej nie nagłaśniać
Znajdą jeszcze więcej drani
Już przerabiałam podobne historie

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Sob kwi 05, 2025 18:29 Re: "Ludzie przeciwko kotom" FB....

Mieszko :roll:
To jest szkodnik. Ma idiotyczne poglądy, usiłuje blokować sprowadzanie prywatnie leków ratujących życie - zgłasza i donosi, chce wszystkie koty wolno żyjące zamknąc w schroniskach, przedstawia się jako behawiorysta i zoopsycholog.
Jest szkodliwym i niebezpiecznym idiotą.
Książkę by można napisać, najlepiej podręcznik psychiatrii.
Wokół siebie ma coś na kształt wirtualnego haremu wielbicielek.
Tępić !
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36