Dziwne zachowanie kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2025 20:59 Dziwne zachowanie kota

Witam mam pytanie dzisiaj zauważyłem dziwna sytuację gdy obserwowałem moich kotów. Mam kota i kotkę (chyba tak odmienia się żeński rodzaj kota) i mój kot się dziwnie zachowuje wobec kotki. Chodzi za nią krok w krok miauczy na nią a co jeszcze dziwniejsze gdy chciałem kotkę przesunąć do kota kot się wycofuje gdyby się bał chciałbym się dowiedzieć co oznacza takie zachowanie

Patryczek

Od: Pon mar 03, 2025 20:55

Post » Wto mar 04, 2025 14:39 Re: Dziwne zachowanie kota

Patryniu, napisałbyś coś więcej o tych kotach w jakim są wieku, czy są kastrowane, długo je masz?

Goldberg

Od: Sob cze 29, 2019 21:18

Post » Wto mar 04, 2025 14:51 Re: Dziwne zachowanie kota

Hm, ciekawe co oznacza takie zachowanie w marcu. Czy Patryczek to bot?

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Wto mar 04, 2025 15:24 Re: Dziwne zachowanie kota

a za jakiś czas historia będzie taka.... Z mojego kota- tego rodzaju żeńskiego (wiec chyba kotki) powypadało coś z futrem, czy to może myszy, które zjadła wcześniej nie przetrawiła ? Mam nadzieję, że taki post to żart a nie ktoś kto nie jest pewien jak się odmienia kot przez przypadki wziął się za opiekę nad żywymi stworzeniami i jeszcze je rozmnoży :( .. i tylko kotów żal :cry:

A na poważnie , w razie gdybyś był tylko np. nieświadomym dzieckiem. Jeśli choć trochę lubisz swoje zwierzęta i chcesz ich dobra- za tydzień idź do weterynarza i powiedz, że chcesz pilnie zapisać kotkę (kocura też) na kastrację , bo najprawopodobniej jest już w ciąży. Nie rozważaj niczego innego- tylko pilny zabieg.
Ostatnio edytowano Wto mar 04, 2025 16:51 przez ita79, łącznie edytowano 1 raz

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Wto mar 04, 2025 15:52 Re: Dziwne zachowanie kota

ita79 pisze:Mam nadzieję, że taki post to żart

ja też

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Pt mar 07, 2025 5:40 Re: Dziwne zachowanie kota

Patryczek pisze:Witam mam pytanie dzisiaj zauważyłem dziwna sytuację gdy obserwowałem moich kotów. Mam kota i kotkę (chyba tak odmienia się żeński rodzaj kota) i mój kot się dziwnie zachowuje wobec kotki. Chodzi za nią krok w krok miauczy na nią a co jeszcze dziwniejsze gdy chciałem kotkę przesunąć do kota kot się wycofuje gdyby się bał chciałbym się dowiedzieć co oznacza takie zachowanie fnaf

Koty mogą wykazywać różne formy interakcji społecznych. Twój kot może być po prostu ciekawy i chcieć nawiązać kontakt z kotką. Kiedy kot się wycofuje, może to oznaczać, że jest niepewny lub przestraszony. Może nie czuć się komfortowo w zbliżeniu do kotki, szczególnie jeśli nie zna jej dobrze.

kyriemilan

Od: Pt mar 07, 2025 5:37