Czy ktoś zna tę karmę?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 03, 2025 17:05 Czy ktoś zna tę karmę?

VERSELE LAGA

https://allegro.pl/oferta/versele-laga- ... b32c12c7d7

To niedawno dali mi z Gminy.

Jedzą, ale skład jest ze zbożami.

Czy ktoś może napisać opinię o tej karmie jeśli ją stosował? To nie jest jakaś karma najgorszej jakości?

Wychodzi tanio za 10kg worek, a nie wiem czy nie ma podobnego składu do Josery.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Pon mar 03, 2025 18:17 Re: Czy ktoś zna tę karmę?

nie dość że w składzie są zboża , to jeszcze na dodatek na pierwszym miejscu wymienione- a procentowo tajemnica.
Nic dobrego, karma raczej do kosza bo tym się tylko zapełnia koci żołądek, powoduje tycie , ale koty nie pobierają nic wartościowego. Bezmyślni urzędnicy i ich pomysły :cry: . Lepiej już zrobić zrzutkę, udostępnić przez FB, "podziękować" gminie ładnie za taką pomoc, podkreślając, że tego się nie da nazwać pomocą bezdomnym kotom... i jest szansa , że ludzie wpłacą na coś normalnego- chociaż ze średniej półki, najlepiej jednak puszki. Sucha karma nie służy bezdomniakom, choć może jako dodatek być podawana (tylko nie taka najgorszego sortu)

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Pon mar 03, 2025 18:23 Re: Czy ktoś zna tę karmę?

Ja wcześniej dostawałam od nich karmę firmy Britt. Teraz dali mi taką.

Kupuję im sama mokrą karmę, i korpusy oraz wątróbki. Niestety teraz dzień jest dłuższy i one chcą częściej jeść. Nie dam rady wykarmić ich samą mokrą karmą czy kurpusami i podrobami, bo mnie po prostu na to nie stać.

Jakiś czas temu udało mi się uzyskać trochę suchej lepszej niż ta w postaci próbek, mniejszych opakowań, oraz saszetek i puszek od pewnej Pani która ma kilka sklepów na terenie Krakowa. Nie dam rady jednak prosić stale o pomoc te same osoby, a uwierz mi wcale nie ma wielu chętnych do wpłacania.

Na szczęście nie jedzą tylko tej karmy ale też mokrą i korpusy i raz na jakiś czas wątróbki.

Doris2

Post » Pon mar 03, 2025 18:26 Re: Czy ktoś zna tę karmę?

co zatem wnosi ten wątek w życie Twoich kotów? Co dała Ci wiedza, że karma jest zła , skoro i tak nie masz innej alternatywy?

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Pon mar 03, 2025 18:30 Re: Czy ktoś zna tę karmę?

Ano tyle da, że na następny raz poproszę o tę karmę Britt z Gminy, skoro ta jest bardzo zła. Dzięki za opinię. Przydała się.

Doris2