Koci fryzjer / groomer Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2025 14:30 Koci fryzjer / groomer Warszawa

Dzień dobry!
To mój pierwszy post na tym forum, więc mam nadzieję, że nie przeoczyłem jakiegoś działu lub linka, a jeśli tak - poproszę o przekierowanie mnie w odpowiedzi.

Niecały tydzień temu sprowadziłem do PL dwa koty, którymi dotychczas zajmowała się moja przyjaciółka, ale nie mogły zostań u Niej dłużej.
Z uwagi na rozmiar, jeden z kociaków był ze mną w kabinie samolotu, ale drugi ze względu na wagę i procedury - podróż odbył pod pokładem.
Szczęśliwie podróż (choć długa) odbyła się bez problemów. Paradoksalnie - wciąż bardziej strachliwy jest ten, którego miałem ze sobą.
Ale do rzeczy, szukam specjalisty, który pomoże mi doprowadzić do porządku futerko większego z kotów. To dachowiec prawdopodobnie zmieszany z maine coonem. Całkiem spory, silny i łatwo wpada w paniczny strach i zachowuje się przy tym dość agresywnie (drapanie).
Długość futerka średnia, zauważyłem u niego 3-4 kołtuny, które pewnie trzeba będzie wyciąć.
Chciałem go wykąpać i wyczesać. Znacie kogoś, kto podejmuje się pielęgnacji bardziej wymagających kotów?
Opcja z zamówieniem transportu, byłaby dodatkowym atutem.
W miejscu, z którego były zabierane - do transportera łapał, go lokalny spec od takich spraw, bo kociak ma "alergię" na transportery :-/

Z góry dzięki za info zwrotne.
Na taką wizytę pewnie będę się chciał umówić za kilka tygodni, bo nie chcę chłopaka dodatkowo teraz stresować.
Pozdrawiam serdeczenie!

B1334

Od: Pon sty 13, 2025 14:12

Post » Wto sty 14, 2025 21:26 Re: Koci fryzjer / groomer Warszawa

My tu chodzimy z naszą Murką. To długowłosa kotka, której się bardzo kołtuni sierść a nie lubi czesania. :roll:

Wielełap Sady Żoliborskie, SPA dla psa i kota też
Adres: Stanisława Tołwińskiego 23, 01-711 Warszawa

Telefon: 729 917 724
Produkty i usługi: wielelap.pl
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08