Zabawa w kołnierzu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2025 2:29 Zabawa w kołnierzu

Cześć. Mam do Was pytanie. Szukałam podobnego wątku na forum, ale nic nie znalazłam. Mój młody (1,5 roku) kocurek przymusowo jest w kołnierzu po operacji ocznej przez najbliższe 10 dni. Miał operowane wwinięcie powieki (jako powikłanie po urazie rogówki albo wrodzone tylko po tym urazie się ujawniło, ciężko stwierdzić). Medycznie wszystko jest ogarnięte, jesteśmy pod kontrolą - antybiotyki i leki przeciwzapalne w zastrzykach i w kroplach. Do kołnierza się szybko przyzwyczaił, bo to jego druga operacja. Problem jest taki bardziej behawioralny. Zwykle bawię się z nim wędką albo piłeczką (aportuje). Obecnie nie ma możliwości takich zabaw że względu na kołnierz i ryzyko urazu (ma kilka szwów wokół oczka). Biedak siedzi pod szafką z zabawkami i płacze. Czy możecie polecić jakieś zabawy w miarę bezpieczne i możliwe do zrealizowania w kołnierzu? Na razie wymyśliłam jakąś małą maskotkę na krótkiej gumce, ale chciałabym jakoś mu uprzyjemnić ten trudny okres.

dkp21

Od: Czw lut 03, 2022 11:55

Post » Sob sty 11, 2025 10:59 Re: Zabawa w kołnierzu

A jaki ma kołnierz? Bo w plastikowym to niewiele jest możliwości ruchu. Sama możesz tylko się z nim bawić w ograniczonym zakresie. Np. kijkiem od wędki ukrytym pod tkaniną - wtedy Ty decydujesz o jego ruchach. Jakaś myszka z kocimiętką ewentualnie też. Mój w takim chodził - bo w plastikowym od razu depresje miał.
https://petinio.com/uroczy-kolnierz-poo ... gIeGfD_BwE
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob sty 11, 2025 11:04 Re: Zabawa w kołnierzu

Mój Piksel po operacji oczka miał miękki kołnierz, w ogóle mu on nie przeszkadzał.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17